Så er vi i gang

Der er altid en vis spænding op til en sæsonstart i januar. Der skal bygges videre på efterårets resultater og afhængigt af indsatsen her skal der sættes nye mål for forårets kampe. Middelfart Boldklub indledte sæsonforberedelserne mandag den 8. januar og har nu to måneders arbejde på træningsbanen frem til forårspremieren ude mod FC Roskilde den 9. marts.

Cheftræner Kristoffer Johannsen ser med optimisme frem mod et spændende forår. Han har kunnet sige godt nytår og velkommen tilbage til en trup uden skader og de første træninger i en januar med sne og kulde er gået med at glæde sig over gensynet, sige hej til de nye og få rystet træningspausen ud af benene. Træningspausen fra midt i december betyder ikke vinterstive ben. Nu til dags arbejdes der med spillere, der holder sig selv vedlige i julepausen og ’gamles dages’ januar med svinetræning, lange løbeture osv. er passé.

Kristoffer: Jeg har fået en trup tilbage med grundformen på plads. Vi har været gennem bip-test (en løbeøvelse på tid, der tester mælkesyreniveauet) og nu er vi i gang. Alle er på et godt niveau, men vi skal selvfølgelig have nogle højintensitetsløb undervejs og nogle kilometer i benene. Numerisk står vi fint i truppen med et passende antal spillere til alle positioner og vi ser frem til at blive prøvet af i de planlagte testkampe undervejs til 9. marts.

Udvikling af truppen

Middelfart har brugt pausen til at vurdere, hvor vi skal styrkes i forhold til de erfaringer, vi høstede i et resultatmæssigt godt efterår. Det har foreløbig resulteret i forstærkninger til alle fire kæder. Målmandsduoen Casper Radza og Rasmus Jepsen-Jacob har fået selskab af 19 årige Noah Lauritzen, der kommer fra Young Boys, Silkeborg, fra 3. division og tidligere Kolding IF U19. Noah er også udset til at hjælpe Middelfarts tophold i Albaniserien.

I forsvaret er der sagt farvel og tak for indsatsen til Oliver Hansen, der skal videre og have noget mere spilletid, end Middelfart har kunnet tilbyde. I stedet er Simon Trier, 25 år, kommet til fra Kolding IF, for hvem han både spillede kampe i 2. division sidste forår og NordicBet Ligakampe i efteråret. Trier har tidligere haft en halvsæson i Thisted FC og kampe for Viborg FF og U20 landsholdet.

På midten er der sagt goddag til Mads Hansen, 22 år, der er lejet i Sønderjyske, for hvem han har spillet Superliga med debut 2019, og NordicBet Liga de seneste sæsoner. Mads, der kommer fra Sønderjyskes ungdomsakademi, har også spillet U landskampe.

Helt fremme har Middelfart fået tilgang via endnu et lejemål fra Sønderjyske af Mikkel Hyllegaard, 24 år, der har fynske rødder. Fra Næsby BK i de unge år, over Oure Fodboldakademi og seniordebut i SfB-Oure, tre sæsoner fra 2019 i OBs Superligatrup og 35 kampe (6 mål) i SL, og senest fra 2022 i Sønderjyskes førsteholdstrup.

Kristoffer Johannsen: Vi har haft de tre sidstnævnte højt på ønskelisten et stykke tid og er meget tilfredse med at have aftalerne i hus. Spillere, der med erfaring fra SuperLiga og NordicBet Liga vil give vores trup et løft. Vi føler, vi står godt rustet til opgaverne med den nuværende trup, men er selvfølgelig opmærksomme på, om der dukker interessante muligheder op de næste uger, hvor transfervinduet er åbent.

Hvad går vi så efter

På baggrund af efterårets gode resultater efter den suveræne oprykning sidste sommer, kan Middelfart godt tillade sig at stile højt, mener træneren med ansvaret for at finde opskriften på at fortsætte succesen. Middelfart havde ved sæsonstarten som målsætning at holde sig til i 2. division og som udgangspunkt at sikre, at der også spilles 2. division i Middelfart i næste sæson.

Kristoffer: Vi fandt ret hurtigt ud af, at vi fint kunne spille med i rækken og opnåede gode resultater mod alle hold i rækken. Vi så også, at vi har et godt defensivt grundlag med rækkens bedste forsvar. Så på de indre linjer reviderede vi målsætningen til at gå efter at placere os i slutspillet om oprykning, dvs i Top 6. Det gik jo rigtig fint og to runder før pausen lå vi nr. 2 efter 8 sejre og 4 uafgjorte og kun 2 nederlag.

Kristoffer fortsætter: Vi var lidt slidte til sidst og taber to gange 1-0 mod meget forskellige modstandere. Ude mod topholdet Esbjerg i de fine rammer på Blue Water Arena, hvor vi selv syntes, vi var lidt uheldige med ikke at få scoret, og så til sidst på kunsten på Færøvej mod bundholdet Skive, der mødte med ny gejst og Middelfarts tidligere træner Anders Jensen på bænken.

Vi hjalp Skive med et selvmål, som vi tidligere også gjorde hjemme mod FC Roskilde. Uheldigt, men sådan er fodbold. Men det betyder så, at vi som udgangspunkt har 4 point op til FC Roskilde på 2. pladsen og vi er to point efter Aarhus Fremad på 3. pladsen. Så det kræver ikke den store indsigt at se, hvor vigtig den første kamp i marts ude mod FC Roskilde er. En sejr og vi er helt med igen. Taber vi, er der 7 point op.

Kristoffer Johannsen runder betragtningerne vedrørende foråret af med, at afstanden fra Middelfart på 4. pladsen og ned til stregen, der skiller mellem hvem, der spiller om oprykning til NordicBet Ligaen, og hvem der skal kæmpe om undgå et dyk ned i 3. division, lige nu er på 12 point og en god målforskel. Med 6 kampe tilbage i Grundspillet ligger Middelfart godt til at slutte i Top6 og målet før slutspillet er at ligge i en position, hvor vi kan spille med om 2.-3. pladsen i de afsluttende 10 kampe, så det hele bliver lidt sjovere. Realistisk set vil Esbjerg nok sætte sig på 1. pladsen og dermed den ene af to oprykningspladser.

Programmet for testkampene:

 1. januar kl. 11.00: FC Fredericia (hj)
  23. januar kl. 18.30: Marienlyst (hj)
  3. februar kl. 11.00: Brabrand (ude)
  10. februar kl. 13.00: Skive (hj)
  13. februar kl. 18.15: OKS (hj)
  17. februar kl. ??: Young Boys (ude)
  19.-26. februar: Træningslejr
  2. marts kl. 11.00: Næsby (hj)

Tekst: Leo Jensen

Seneste nyheder

Menu
Malthe Kristensen skifter til Middelfart Boldklub
REFERAT: Der bygges op til sæsonen
Opstart med mange ubekendte
Meget mere end fodbold

Bliv en del af Middelfart Boldklubs stærke sponsornetværk og få adgang til det som skaber værdi for netop DIN virksomhed.

Privatlivspolitik

Middelfart Stadion

Adlerhusvej 3

5500 Middelfart

Administration

Alsvej 8

5500 Middelfart

Kontakt os

Telefon: 20 12 98 58

E-mail: sg@middelfartboldklub.dk