REFERAT: Drømmen brast – men drømmen lever

Det var en af Oprykningsspillets afgørende runder, der blev afviklet denne lørdag med 6. rundes to topopgør i 2. division. Aarhus Fremad ligner nu den anden oprykker til NordicBet Ligaen efter deres flotte 2-0 sejr i opgøret mellem nr. 1 og 2 over det lidt falmede tophold Esbjerg, der lige nu taber mere end de vinder – og har råd til det.

I Roskilde mødtes nr. 3 og 4 og trods markant spil og overvægt i chancer til gæsterne fra Middelfart Boldklub endte det med en lidt blodfattig 0-0. Det var Middelfarts anden målløse kamp i denne sæson og som sidste gang, i Nykøbing i efteråret, var det Middelfart, der gik mest skuffede fra banen. Der var fine chancer til et sejrsmål i en kamp, hvor FC Roskilde blev holdt effektivt fra fadet og aldrig var rigtig tæt på at vinde.

Resultaterne betyder, at Aarhus Fremad øgede deres forspring på 2. pladsen med 4 point til FC Roskilde og 7 point ned til Middelfart. Målforskellen betyder, at Roskilde skal vinde to kampe flere end Fremad i de sidste fire runder. Middelfart skal håbe på et totalkollaps af Fremad, der skal tabe tre af de sidste fire kampe og Middelfart skal vinde det hele – og Roskilde skal også tabe en del.

Stærk indsats uden mål

Middelfart, der tabte 1-3 i starten af marts, da vi sidst besøgte Roskilde, var klart indstillet på sejr fra starten af kampen. FC Roskilde, der inden kampen var tættest på Fremad og derfor var presset til at gå efter en sejr, blev trykket tilbage på egen banehalvdel fra start, hvor Middelfart sad hårdt på hjemmeholdet.

Middelfart havde en enkelt ændring i startopstillingen fra sidst mod Nykøbing FC. Robert Kakeeto havde tilbageerobret sin plads midt på og Mads Hansen måtte starte på bænken. Det gav følgende opstilling: Casper Radza – Thomas Viggers, Lasse Thomsen, Simon Trier -Jacob Linnet, Robert Kakeeto, Jonas Villemoes, Jonathan Kjær – Peter Kristensen, Malthe Boesen, Benjamin Zjajo.

Middelfart skabte fra start de største chancer. Efter 11 minutter var Peter Kristensen igennem alene med målmanden, men afslutningen, der havde passeret keeper Brylov i Roskilde målet, blev reddet på målstregen. Efter 13 minutter var det Jonas Villemoes, der var tæt på.

Efter 22 minutter appellerede Middelfart for straffe efter et forsøg på gennembrud af Zjajo, der faldt i feltet og blev belønnet med et gult kort af den fløjteglade dommer, der kort forinden havde givet Kakeeto et lignende kort i en tilsyneladende udramatisk situation, der udløste et frispark midt på banen.

Efter 34 minutter havde Benjamin Zjajo kampens største mulighed for en føring, da Kakeeto og Villemoes lavede et fint forarbejde og serverede bolden midt for mål inde i feltet. Zjajos forsøg gik et stykke over mål. Det var lidt symptomatisk for Middelfarts indsats. Fint spil ude på banen, men fejlpasninger og upræcise indlæg foran Roskildemålet, hvor hele seks hjørnespark inden for den første halve time ikke gav pote.

Kvaliteten dalede efter pausen

Det blev hurtigt kendt, at Aarhus Fremad førte over Esbjerg og at holdene i Roskilde Idrætspark derfor var tvunget til at vinde for at holde trit med en af forhåndsfavoritterne til oprykningen. Det er så bare lidt ærgerligt at tænke godt en måned tilbage, hvor Fremad blev pakket helt sammen af Middelfart på kunsten på Færøvej – og vandt 2-0 på to skud på mål.

Tempoet blev trukket lidt ud af kampen efter pausen. Middelfart havde bolden i mål efter 52 minutter, men scoringen blev underkendt for off side.  Roskilde var mere med i spillet efter pausen, men uden at true Middelfartmålet og Casper Radza afgørende.

Denne signatur, der fulgte kampen på en transmission fra Roskildes noget vinter ramponerede stadion, noterede ikke en egentlig redning af Radza på noget fra Roskilde. I øvrigt på et link til kampen, der indimellem mindede lidt om lokal tv’s start for 20-30 år siden med billedudfald, en mikrofon i stormvejr, en speedsnakkende reporter med hang til uvæsentlige oplysninger og stillingen med Middelfarts klubnavn var garneret med Brabrands logo – underligt.

Efter 65 minutter bragte Middelfart Mads Hansen og William Akpan i spil som afløsere for Benjamin Zjajo og Peter Kristensen. Akpan forsøgte sig med nogle af de kendte finurlige driblinger på kanten uden det sidste afgørende touch og hjørnesparkene fortsatte uden at sætte Roskilde under virkeligt pres.  Det blev vist 15-2 eller deromkring i hjørnespark i Middelfarts favør over hele kampen.

Efter 74 minutter var det Anton Stage og Marcus de Claville, der kom på banen, mens Robert Kakeeto og Jonathan Kjær gik ud. Middelfarts pres ebbede lidt ud og FC Roskilde fik etableret nogle omstillinger uden de helt oplagte chancer.

Marcus de Claville fik chancen på et frispark på kanten af feltet i det 86. minut, efter Akpan var blevet fældet i et indløb fra kanten. I to omgange blev bolden pareret af muren og så var der ikke så meget mere. Mikkel Blåholm kom på banen og afløste Malthe Boesen.

Det sidste indtryk var noget klumpspil foran Roskildes felt i det 89. minut. Der blev ikke afsluttet og så endte kampen, som den startede, med 0-0 på tavlen. Isoleret set udmærket med et point mod Roskilde, men lige i denne kamp var det tre point, der var målet.

På fredag gælder det topholdet Esbjerg på Middelfart Stadion. Efter tre nederlag til vestjyderne kunne det være fint at nedlægge et af de store dyr på savannen.  Og Esbjerg er måske til at tale med lige nu. Middelfart har også stadig 3. pladsen at gå efter.

Tekst: Leo Jensen

Seneste nyheder

Menu
OPTAKT: Slutfløjt efter en opløftende sæson
REFERAT: Ufokuseret indsats gav unødvendigt pointtab
OPTAKT: Nu ser vi frem mod næste sæson
Meget mere end fodbold

Bliv en del af Middelfart Boldklubs stærke sponsornetværk og få adgang til det som skaber værdi for netop DIN virksomhed.

Privatlivspolitik

Middelfart Stadion

Adlerhusvej 3

5500 Middelfart

Administration

Alsvej 8

5500 Middelfart

Kontakt os

Telefon: 20 12 98 58

E-mail: sg@middelfartboldklub.dk