OPTAKT: Nu ser vi frem mod næste sæson

Sæsonen 2023-24 kører på de sidste runder. Der er stadig nogle uafklarede spørgsmål i begge ender af 2. division, inden der fløjtes til sommerpause. I slutspillet kæmper Aarhus Fremad og FC Roskilde om den anden oprykningsplads efter Esbjerg fB, efter Middelfart stak en markant kæp i det ellers velsmurte århusianske hjul med 3-0 sejren deroppe i sidste uge. Og Fremad spildte endnu en matchbold med 3-5 nederlaget til AB fredag aften.

Så er det op til FC Roskilde at sikre en finale på sidste spilledag, hvor Aarhus Fremad og Roskilde mødes i Aarhus. Lørdag spiller Roskilde hjemme mod Esbjerg. Et point til FC Roskilde vil betyde, at de kan gå forbi Fremad med en sejr i sidste runde. En sejr til Roskilde vil give dem 2. pladsen og mulighed for at sikre sig oprykning med blot uafgjort mod Fremad. De to klubber har pt nøjagtig samme målscore.

I nedrykningsspillet er der hård kamp mellem fire hold, FA2000, Thisted FC, HIK og Brabrand om at undgå to pladser i elevatoren til 3. division. Det er afgjort, at Næstved og FC Helsingør kommer ned fra NordicBet Ligaen og BK Frem kommer op fra 3. division til næste sæson. Her er der hård kamp om den anden oprykningsplads mellem Ishøj, VSK Aarhus og Næsby.

Forberedelser

Middelfart Boldklub kan afhængig af egne og andre resultater stadig nå en 3. plads. Der er fire point op til FC Roskilde, der har Esbjerg hjemme og Aarhus Fremad ude i de sidste kampe. Middelfart har efter søndagens kamp i Nykøbing den sidste kamp hjemme mod AB. Umiddelbart ikke kampe der betyder ret meget for de tre hold, men Middelfarts cheftræner Kristoffer Johannsen ser ikke sådan på det.

Det er vigtigt for os at slutte en god sæson ordentlig af, så det betyder, at vi går efter at vinde de sidste kampe og se hvor langt det rækker. Vi er allerede i fuld gang med at forberede næste sæson og vi vil gå til sommerpausen med en god fornemmelse og på baggrund af en god afslutning på sæsonen, fastslår træneren.

Kristoffer Johannsen fortsætter: Vi har i denne sæson som oprykkere vist, at vi er kommet op for at blive og vi vil bygge yderligere på. Vores mål for denne sæson var at undgå at komme i nedrykningskamp og om muligt kvalificere os til oprykningspillet. Begge dele lykkedes og så er det naturligt at løfte overliggeren yderligere. Vi kan ikke planlægge en oprykning, for der er mange ting, der spiller ind undervejs i sæsonen, men vi vil gerne se os selv som en seriøs kandidat til næste sæsons Top4.

Fantastisk sæson

Kristoffer kigger lidt tilbage på den snart afsluttede sæson. Han kom ind i juli sidste år som ny træner i Middelfart Boldklub med en kort forberedelsestid på omkring tre uger fra træningsstart til første kamp.

Jeg kom til en trup, hvor der var gjort et godt stykke arbejde af min forgænger Anders Jensen i sidste sæson og det var en trup af gode spillere med en vinderkultur efter den suveræne førsteplads i 3. division. Jeg havde ikke behov for at skulle lave en masse om og der var sket en begrænset udskiftning i truppen hen over sommeren.

Kristoffer Johannsen fortsætter: Jeg vil også rose spillerne for at være fantastiske til at tage mod de ideer og justeringer, som jeg sammen med trænerstaben introducerede. Der har hele vejen været en stærk vilje og evne til tage mod de nye tanker og arbejde med dem. En meget positiv oplevelse for mig som ny i klubben og jeg synes også, at vi er lykkedes godt med de ting, vi har arbejdet med.

Vi har arbejdet meget med at blive et boldbesiddende hold, der forsvarer fremad, forklarer Kristoffer. Vi skaber mange chancer i hver kamp og vi har rækkens bedste forsvar målt på det antal mål, der er scoret mod os. Vi vil gerne blive endnu bedre til at udnytte vores målchancer, da det har betydet en del pointtab i sæsonen, at vi ikke har scoret nok i vores gode perioder og kunnet afgøre kampene.

Kristoffer Johannsen runder af: Det og andet arbejder vi videre med at løse. Vi har som nævnt en rigtig god trup med læringsparate spillere, men vi vil også arbejde på at udvikle truppen yderligere. Det er naturligt med af- og tilgange mellem sæsonerne og hen over sommeren finder det også sit leje i Middelfart Boldklub. Jeg er sikker på, at vi med resultaterne i denne sæson og tilgang til spillet er en sportsligt attraktiv klub for spillere med udviklingspotentiale.

En god afslutning er mulig

Middelfart har i kampen søndag på Lollands Bank Arena i Nykøbing med en sejr mulighed for at gøre rent bord i slutspilskampene mod Nykøbing FC. Vi har hidtil mod de fem modstandere i slutspillet høstet følgende (med pointene fra Grundspillet i parentes): Esbjerg – 0 point (0). Aarhus Fremad - 3 point (4). FC Roskilde 4 point (0) – alle i fire kampe. Nykøbing FC – 3 point (2). AB – 6 point (1) – begge for tre kampe.

I grundspillet blev det således to gange uafgjort mod FC Nykøbing. 0-0 ude og 2-2 hjemme (Marcus de Claville og Malthe Boesen scorede). I den første slutspilskamp blev det 2-0 hjemme på mål af Malthe Boesen og Anton Stage.

Nykøbing FC var nedrykkere fra sidste sæsons NordicBet Liga sammen med Fremad Amager. Begge hold har haft svært ved at følge med i toppen i denne sæson, men Nykøbing har dog bl.a. med 4-3 sejren ude over Esbjerg i Grundspillet og 2-1 hjemme i Oprykningsspillet over topholdet gjort sig bemærket.

Ellers har slutspillet ikke været så sjovt for falstringerne, der udover sejren over Esbjerg kun har hentet et enkelt point (mod AB) og en målscore på 5-24 i de otte kampe. Middelfart har hentet 11 point med 10-10 i målscore i den samme periode.

Dommer Daniel Kühn Christiansen fløjter op i Lollands Bank Park søndag kl. 15.00.

Tekst: Leo Jensen

 

Seneste nyheder

Menu
REFERAT: Ufokuseret indsats gav unødvendigt pointtab
OPTAKT: Nu ser vi frem mod næste sæson
REFERAT: Middelfart skinnede om kap med solen i Aarhus
Meget mere end fodbold

Bliv en del af Middelfart Boldklubs stærke sponsornetværk og få adgang til det som skaber værdi for netop DIN virksomhed.

Privatlivspolitik

Middelfart Stadion

Adlerhusvej 3

5500 Middelfart

Administration

Alsvej 8

5500 Middelfart

Kontakt os

Telefon: 20 12 98 58

E-mail: sg@middelfartboldklub.dk