REFERAT: Ufokuseret indsats gav unødvendigt pointtab

Så er det en kendsgerning, at Middelfart Boldklub slutter sæsonen på en 4. plads i Oprykningsspillet i 2. division. Efter søndagens 2-1 (1-1) nederlag til Nykøbing FC på Lollands Bank Park i skiftevis regn og sol vil den sidste kamp næste lørdag mod AB ikke betyde noget rent placeringsmæssigt.

Måske havde Middelfarts spillere haft godt af at læse optakten på disse sider til kampen på Falster, hvor træner Kristoffer Johannsen understregede, at det var vigtigt at holde koncentrationen hele vejen igennem, selv om oprykningen ikke længere var mulig. For netop at vise at holdet er i stand til at fokusere på hver kamp for sig og yde det bedste uanset stillingen i tabellen.

Det lykkedes ikke i Nykøbing, hvor hjemmeholdet godt hjulpet af Middelfarts fejl vandt deres kun anden sejr i slutspillet. Et på ingen måder imponerende hjemmehold, der sloges godt for sejren, fik alt for nemme betingelser.

En fin start

Der var en tidlig advarsel fra Nykøbing allerede efter tre minutter, hvor de fik en tilfældig chance med helt åbent skud lige uden for feltet, men til Middelfarts held gik bolden over mål i den situation.

Middelfart stillede i følgende opstilling: Casper Radza – Simon Trier, Lasse Thomsen, Marcus Mlynikowski – Jacob Linnet, Robert Kakeeto, Jonas Villemoes, Anton Stage – William Akpan, Malthe Boesen, Benjamin Zjajo.

Lasse Thomsen vendte tilbage i startopstillingen, hvor Jonatan Bro måtte flytte til bænken.

William Akpan viste gode takter i starten af kampen, hvor han gentagne gange udfordrede Nykøbings forsvar, der stod meget dybt – måske for at undgå et tidligt mål og en ny afklapsning, som de har fået flere gange i slutspillet. Alligevel gik det galt efter kun 12 minutter, hvor et hjørnespark fra Benjamin Zjajo lå fint til den højt springende Simon Trier, der med hovedet dirigerede bolden ind ved fjerneste stolpe.

Føring 1-0 og dermed var Middelfart i gang, troede de fleste og måske også Middelfarts spillere selv. Der var samtidig med målet drevet en kraftig regnbyge og blæst ind over Lollands Bank Park, og det satte sit præg på spillet. Omkring de 20 minutter udfordrede William Akpan flere gange og havde en farlig afslutning tæt forbi mål. Efter 14 minutter havde Casper Radza en fin redning på en hurtig omstilling og advarslen var givet, at det måske alligevel ikke blev så nemt.

Så kom solen igen og Nykøbing, der udnyttede, at Middelfart slap speederen og overlod mere spil til hjemmeholdet, vovede sig længere frem. Efter 35 minutter gav det bonus. Et boldtab fra Marcus Mlynikowski på et farligt sted gav Nykøbing en omstilling, hvor Robert Kakeeto og Marcus Mlynikowski i forening gav dommeren mulighed for at fløjte for et straffespark til hjemmeholdet.

Adam Clement fangede Casper Radza og trillede bolden ind til højre for Middelfartkeeperen. Dermed 1-1 og hvad havde favoritterne fra Middelfart at reagere med? Ikke så meget viste det sig og resten af 1. halvleg endte i meget boldflytteri og ikke mange oplagte chancer. Det var svært at genkende takterne fra Aarhus fra sejren over Fremad i forrige runde. Middelfart havde bolden en del uden at blive farlige – og Nykøbing fik god plads fremad ad banen i flere situationer.

En gang omgang tomgang

I 2. halvleg startede Middelfart med at presse og efter 53 minutter fik Malthe Boesen en fin chance uden at det lykkedes. Minuttet efter måtte Radza diske op med en god redning efter en falstersk omstilling. Middelfart satte nye kræfter ind efter et kvarter, hvor Jonathan Kjær og Peter Kristensen afløste Anton Stage og William Akpan - desværre uden at gøre den store forskel.

Efter 64 minutter havde Middelfart et flot angreb, hvor Jonas Villemoes havde sidste fod på, men keeperen reddede helt ude ved stolpen. Middelfart havde et hav af hjørnespark kampen igennem, men bortset fra det målgivende i 1. halvleg, lå indlæggene ikke særlig godt.

I det 66. minut skete katastrofen så. Et nyt fatalt boldtab, denne gang ved målscorer Simon Trier, gav Nykøbing en omstilling, hvor afslutningen ude fra Nykøbings højreside blev dirigeret ind i nettet af anfører Lasse Thomsen. 2-1 og glade scener hos hjemmeholdet, men Middelfarts spillere græmmede sig.

Efter 71 minutter lagde Jacob Linnet en sukkerbold ind fra højre side i Malthe Boesens løbebane, men afslutningen på gigachancen blev lidt akavet og så clearede Nykøbing den mulighed. Nogle minutter senere var det Kakeeto, der tog chancen udefra uden held.

Middelfart fik hjørnespark på hjørnespark i 2. halvleg, men indlæggene var uden rigtig adresse – et blev sparket direkte ud over baglinjen - og det blev ikke rigtig til noget. Efter 75 minutter sendte træner Kristoffer Johannsen to nye mand ind.

Marcus de Claville og Valdemar Kwasniak afløste Benjamin Zjajo og Robert Kakeeto og få minutter senere blev Marcus Mlynikowski fra forsvaret afløst af Mikkel Blåholm for at få mere power i forreste linje. Lige meget hjalp det. Nykøbing smed sig på linje for at afbryde spillet og regnen satte ind igen.

Få minutter før tid havde den uheldige anfører Lasse Thomsen chancen i den anden ende efter et hjørnespark, men hovedstødet gik over. Symptomatisk for Middelfarts angrebsspil i denne kamp sendte Peter Kristensen i de sidste minutter et indlæg ud i Nykøbings forstæder i stedet for ind foran mål, hvor de rødklædte Middelfartangribere sværmede.

I de døende sekunder fik Mikkel Blåholm en åben chance for udligning med masser af plads og frit hovedstød efter et nyt indlæg – men igen over mål. Det var ikke Middelfarts dag mod Oprykningsspillets svageste hold og så blev det til nederlag i sæsonens sidste udekamp. Nu venter AB hjemme på Adlerhusvej i den sidste kamp den 15. juni.

Tekst: Leo Jensen

Seneste nyheder

Menu
OPTAKT: Slutfløjt efter en opløftende sæson
REFERAT: Ufokuseret indsats gav unødvendigt pointtab
OPTAKT: Nu ser vi frem mod næste sæson
Meget mere end fodbold

Bliv en del af Middelfart Boldklubs stærke sponsornetværk og få adgang til det som skaber værdi for netop DIN virksomhed.

Privatlivspolitik

Middelfart Stadion

Adlerhusvej 3

5500 Middelfart

Administration

Alsvej 8

5500 Middelfart

Kontakt os

Telefon: 20 12 98 58

E-mail: sg@middelfartboldklub.dk