REFERAT: Middelfart skinnede om kap med solen i Aarhus

Det var en flok skuffede Aarhus Fremad spillere og trænere, der efter slutfløjtet på et festligt stemt Riisvangen Stadion med over 2500 forventningsfulde tilskuere i det nordlige Aarhus, måtte se en ’sikker’ oprykning forvandlet til et par måske neglebidende runder her til sidst i Oprykningsspillet i 2. division. I øvrigt en meget målrig 8. runde denne fredag aften med i alt 15 mål i de tre kampe.

Det var nemlig de blåklædte gæster fra Middelfart Boldklub, der klædte favoritterne helt af og sejrede 3-0 (0-0) i en kamp, hvor de hvepsestribede oprykningsaspiranter aldrig kom til at ligne et kommende hold i NordicBet Ligaen. Middelfart, der ret beset ikke havde ret meget at spille for, slog med en inspireret indsats i både forsvar og angreb fast, at vi lige så godt kunne have spillet med oprykning her i de sidste runder.

Fremad gik ind til kampen med seks point og en 9 mål bedre målforskel i forspring i forhold til de nærmeste forfølgere fra FC Roskilde. Efter dagens runde er det forspring skrumpet til 3 point og nu kun 2 i målforskel i Fremads favør. Middelfart ligger 7 point efter Fremad – og igen går tankerne til det ’dumme’ 2-0 nederlag til århusianerne i slutspillets første runde. Hvis og hvis nu  .. men Middelfart fik en fed revanche og tilføjede Fremad det andet nederlag på hjemmebane i de indbyrdes kampe i denne sæson.

Dominans uden mål

Allerede efter et par minutter kunne Middelfart have slået takten an, da Benjamin Zjajo serverede en stor chance for Malthe Boesen tæt på mål. Men der skulle komme mere fra Middelfarts side på denne festlige aften med lav sol over Aarhus.

Middelfart havde nogle ændringer i start 11’eren i forhold til Esbjergkampen: Casper Radza – Jonathan Bro, Simon Trier, Marcus Mlynikowski – Jacob Linnet, Robert Kakeeto, Jonas Villemoes, Anton Stage – William Akpan, Malthe Boesen, Benjamin Zjajo.
Lasse Thomsen var ikke til disposition og blev afløst i den bageste kæde af Jonatan Bro, Thomas Viggers sad igen over, Jonathan Kjær afsonede 2. karantænedag og William Akpan startede i stedet for Peter Kristensen.

Middelfart styrede 1. halvleg helt suverænt og der taltes kun én chance til Fremad til topscorer Frederik Høgh, som denne gang ikke fik ram på kuglen. Middelfart var flere gange på færde i en halvleg, der desværre ikke kunne åbnes på referentens link. Robert Kakeeto havde således et forsøg, der sneg lige over overliggeren, noteredes fra et sammendrag.

Fremad lignede et hold, der havde fået gummiben over kampens betydning, og rollerne var helt byttet om fra de seneste kampe, hvor Aarhus Fremad havde rejst sig flot efter 2-6 blamagen i Roskilde og vundet tre kampe på stribe med målscoren 7-1. Hjemmebanestatistikken for slutspillet sagde tre sejre og 8-0 i score for Fremad inden aftenens kamp.

Modsat hentede Middelfart her sin første udesejr i slutspillet og kom fra to kampe, hvor vi ikke scorede. Sådan er fodbold også – og charmerende, når ens favoritter på den måde slår kontra over for statistik og eksperter.

Kontrolleret opvisning i 2. halvleg

Man kunne forestille sig, at hjemmeholdet havde fået en opsang i pausen og besked på at gå ud og glæde det store publikum med noget bedre spil. Roskildes kamp startede en time senere, men en Fremad sejr kunne have lagt pres på konkurrenterne. Men det gik anderledes. Nu fik Roskilde vel nærmest luft under vingerne og oprykningshåbet med Middelfarts stærke udlæg i 2. halvleg.

Allerede efter fem minutter inde i 2. halvleg kom kampens første mål. Jacob Linnet satte sig igennem i højre side og serverede en sukkerbold for topscorer Malthe Boesen, der midt for mål og nærmest med et hælspark fik drejet bolden op i krogen til 1-0. Chokstemning på Riisvangen, hvor der ellers blev sunget og svinget livligt med fanerne for hjemmeholdet.

Middelfart fortsatte dominansen fra 1. halvleg og efter 52 minutter kom det andet hårde slag til kæben for Fremad. Nu var det fra venstresiden, at Benjamin Zjajo fandt den nye mand i startopstillingen, Jonatan Bro, ved den fjerneste stolpe og forsvareren drejede med hovedet bolden ind over Benicio Pena i Aarhus målet. 2-0 og Aarhus Fremad var nu virkelig i vanskeligheder. Og bulletinerne fra Roskilde lød på en hurtig føring der til hjemmeholdet.

Det ændrede ikke meget på spilfordelingen på Riisvangen, hvor Middelfart fortsat styrede. Efter 58 minutter kunne Zjajo havde gjort det til 3-0 efter en fin fremlægning fra Kakeeto. Samme Benjamin Zjajo gik efter 62 minutter ud sammen med William Akpan og Anton Stage. Ind kom Peter Kristensen, Marcus de Claville og Valdemar Kwasniak. Det svækkede bestemt ikke Middelfart, der med nye kræfter fortsat pressede hjemmeholdet.

I den anden ende havde Casper Radza en rolig dag. Fremads normalt farlige angrebsesser i Frederik Høgh, Lucas From og Jagvir Sidhu var som smør i hænderne på Middelfarts no nonsense forsvar, hvor Bro, Trier og Mlynikowski resolut stoppede ethvert gul-sort stribet tilløb til en chance.

Efter 70 minutter fik Villemoes krampe efter et stort løbearbejde og ind kom Mikkel Blåholm, der sidst havde stor succes på Riisvangen med et sent sejrsmål. Der blev noteret et nærgående forsøg fra Peter Kristensen efter et godt Middelfartangreb, hvor han fik chancen efter et cut back. Keeperen reddede ude ved stolpen.

Der blev også minutter til Søren Møller, der afløste Malthe Boesen i de sidste minutter. Men det var Marcus de Claville, der stjal billedet til sidst og gravede et endnu dybere hul for Aarhus Fremad, da han to minutter inde i tillægstiden fik en bold i medløb cirka midt på Fremads banehalvdel.

Claville med den lækre boldbehandling lavede et slalomløb i Fremadfeltet, der ville have gjort enhver habil skiløber misundelig. To-tre-fire forsvarere havde muligheden for at stoppe Claville, der beholdt bolden på fødderne og til sidst nærmest fra baglinjen chippede bolden over den strandede keeper og gjorde det til slutcifrene 3-0.

Flot afslutning i vente

Et mesterstykke af Claville og holdet som helhed, der vel ydede den bedste indsats i slutspillet over en hel kamp og hvor anstrengelserne blev kronet med mål og point. Og tak for sidst til Fremad, der ’stjal’ tre point mod os på kunsten i april og vel reelt der spolerede oprykningschancerne for Middelfart. Det gjorde heller ikke noget, at det var den nærmeste konkurrent til titlen ’bedste forsvar’, der her blev sat på plads.

Aarhus Fremad får en ny chance i næste runde, hvor AB, der blev lammetævet 6-0 i Esbjerg, er modstanderen i Gladsaxe. Vinder Fremad der, er FC Roskilde tvunget til at vinde deres hjemmekamp over Esbjerg for at gøre kampen mellem Fremad og Roskilde i sidste runde til en oprykningsfinale.

Middelfart tager til Nykøbing, der tabte 1-5 til FC Roskilde, på næste søndag og jagter en ny sejr, der kan være nøglen til at nuppe 3. pladsen, hvis Roskilde snubler i de sidste par kampe. Middelfart har selv AB hjemme i sidste runde.

Tekst: Leo Jensen

 

 

Seneste nyheder

Menu
OPTAKT: Slutfløjt efter en opløftende sæson
REFERAT: Ufokuseret indsats gav unødvendigt pointtab
OPTAKT: Nu ser vi frem mod næste sæson
Meget mere end fodbold

Bliv en del af Middelfart Boldklubs stærke sponsornetværk og få adgang til det som skaber værdi for netop DIN virksomhed.

Privatlivspolitik

Middelfart Stadion

Adlerhusvej 3

5500 Middelfart

Administration

Alsvej 8

5500 Middelfart

Kontakt os

Telefon: 20 12 98 58

E-mail: sg@middelfartboldklub.dk