OPTAKT: Afgørende kampe venter nu på Middelfart

Middelfart Boldklub kunne endelig tage det længe savnede rigtige græs på Middelfart Stadion i brug igen, da topholdet fra FC Roskilde lørdag var gæster på en saftiggrøn, men selvfølgelig lidt forårstung bane. Hjemmeholdet havde det største pres på sig med det ufravigelige krav om en sejr, hvis drømmen om 2. pladsen og en mulig oprykning til NordicBet Ligaen skulle holdes i live.

FC Roskilde var presset af Aarhus Fremads flotte sejr fredag aften i Esbjerg, hvor hjemmeholdet åbenbart havde brændt al skytset af mod Middelfart ugen før og måtte se sig slået 1-0. Det sendte de hvepsestribede fra Riisvangen op på oprykningspladsen, 9 point foran Middelfart og 2 foran FC Roskilde.

Intens kamp

Middelfarts cheftræner, Kristoffer Johannsen, noterede sig en intens fight på den lidt forårstunge bane:

Det blev en seværdig kamp mellem to hold, der ville frem og vinde kampen for at holde trit med 2. pladsen. Holdene havde svært ved at skabe de helt store chancer. Roskilde pressede os i starten, især på nogle standarder, hjørnespark mv, men vi stod godt imod og arbejdede os ind i kampen.

Middelfart stillede fra start med disse 11: Casper Radza – Thomas Viggers, Lasse Thomsen, Simon Trier – Jacob Linnet, Mads Hansen, Jonas Villemoes, Jonathan Kjær – Peter Kristensen, Malthe Boesen, Benjamin Zjajo
Robert Kakeeto var i karantæne, Simon Trier, Peter Kristensen og Malthe Boesen var i start 11’ren i forhold til kampen i Esbjerg, hvor Marcus Mlynikowski, William Akpan og Mikkel Blåholm startede inde.

Efter Roskildes indledende pres var det Middelfarts tur til at vise deres sult efter de tre point og noget revanche oven på de første slutrundekampe, hvor vi, som Kristoffer Johannsen udtrykker det, spillede tre gode halvlege og tabte kampene, fordi vi ikke udnyttede de gode spilperioder til at score og sætte modstanderne under yderligere pres.

Middelfart havde også revanche til gode mod FC Roskilde, der hentede alle seks point i de to grundspilskampe med 1-0 i Middelfart og 3-1 på hjemmebane. Og der var tidligt i kampen gode tegn på, at Middelfart ville vinde denne kamp.

Efter en halv time var der jubel på tribunen og ved banderne, da årets første mål på Middelfart Stadion blev scoret. Efter lidt småspil ind og ud af sjællændernes felt, fik Benjamin Zjajo den fremragende ide at vifte et par modstandere af uden for feltet og trykke af mod målet. Keeper Marco Brylov var prisgivet, måske delvis spærret bag sit forsvar, og måltavlen viste 1-0.

Langskud var tydeligvis en god ide med de lidt tunge baneforhold, der ikke var befordrende for småspil og snævre kombinationer. I minutterne herefter ragede Middelfart tre gule kort til sig, men beholdt styringen af kampen og kunne gå til pause med en føring i ryggen.

Gode indskiftninger

Kristoffer Johannsen var glad for, at Middelfart ikke stillede sig ned og forsvarede føringen i 2. halvleg, men tværtimod gik op til modstanderne og fik taget brodden af de ellers ofte målfarlige sjællændere. Middelfart gik efter at udbygge føringen.

Efter et kvarter kom der friske kræfter ind med Anton Stage, der afløste Mads Hansen. FC Roskilde skiftede samtidig tre mand ind for at lægge mere tryk på, men Middelfart viste gode ting i denne periode og styrede kampen.

Kristoffer Johannsen: Vi ved alle, at det sidste kvarter i en fodboldkamp er lidt specielt. Holdet der fører kampen snævert, bliver måske bange for at miste føringen og trækker sig lidt. Holdet der er bagud, kaster de sidste kræfter ind for at vende kampen.

Middelfart rustede sig til det sidste kvarter ved at sende tre nye mand ind. Ud gik Jacob Linnet, Peter Kristensen og målscorer Benjamin Zjajo og ind kom Valdemar Kwasniak, William Akpan og Marcus de Claville.

Johannsen fortsætter: Vi stod med de friske kræfter fortsat højt i banen og viste, at vi har en bred, stærk trup, der kan supplere hinanden, bringe nye kvaliteter ind og afgøre kampene.

Efter 83 minutter var det således Claville, der rev sig fri ved baglinjen og inde foran mål fandt topscorer Malthe Boesen, der satte sæsonens 10. træffer ind med hovedet tæt under mål. 2-0 og Roskilde havde ikke mere at skyde med i de sidste minutter. En flot sejr og et overbevisende come back i stillingen.

AB - en farlig modstander

Nu er det maj og for alvor forår. Fredag aften gælder det AB på Gladsaxe Stadion, hvor vi den 6. april rundede Grundspillet af med en flot 3-1 sejr. AB var i store vanskeligheder på det tidspunkt, både inde på og udenfor banen. Akademikerne klarede sig dog i Oprykningsspillet på det yderste mandat, men uden chance for at blande sig i oprykningskampen.

Kristoffer Johannsen: AB er et godt fodboldhold og skal ikke betragtes som et bundhold trods stillingen. Vi vandt godt nok pænt stort derovre lige efter påske, men AB, der i den kamp var uden deres topscorer, havde flere chancer undervejs, der kunne have givet at andet kampforløb og resultat.

AB er efter Aarhus Fremad lige nu Oprykningsspillets mest formstærke hold. De har spillet uden pres og har formået at slå Esbjerg 2-1 hjemme, spille 1-1 i Roskilde og vandt i sidste runde 1-0 ude over Nykøbing FC. Syv point hidtil og tilbage i marts tabte de kun 2-1 i Esbjerg og spillede 1-1 mod Aarhus Fremad.

Kristoffer Johannsen: Holdet har åbenbart formået at lukke støjen fra uroen og tingene omkring klubben uden for banen ude og spiller en rigtig god gang fodbold. Middelfart er ikke nødvendigvis favoritter i den kamp trods forskellen i stillingen og vores gode kamp mod Roskilde.

Og træneren fortsætter: Middelfarts styrke i denne kamp og de øvrige er blevet vores forbedrede evner til at holde fast i bolden – possession i fodboldsproget – spillerne er modnet gennem flere sæsoner og er på et højt niveau nu. Det er ikke garanti for, at vi vinder over AB, men vi er godt forberedt til det. Vi har stadig sigte på 2. pladsen og det kræver en sejr fredag aften.

I næste runde mødes – også fredag aften – Nykøbing FC – Esbjerg og FC Roskilde – Aarhus Fremad. De to kampe mod AB i Grundspillet endte som nævnt 3-1 i Gladsaxe (Peter Kristensen, Lasse Thomsen, Jonas Villemoes i 1. halvleg) og 1-0 i Middelfart på Kakeetos mål i 1. halvleg.

Dommer Mathias Lykke fløjter opgøret på Gladsaxe Stadion i gang kl. 19.00.

Tekst: Leo Jensen

 

Seneste nyheder

Menu
OPTAKT: Kampen om at hænge på spidser til
REFERAT: Flot opvisning af Middelfart i Gryden
OPTAKT: Svært at være favorit
Meget mere end fodbold

Bliv en del af Middelfart Boldklubs stærke sponsornetværk og få adgang til det som skaber værdi for netop DIN virksomhed.

Privatlivspolitik

Middelfart Stadion

Adlerhusvej 3

5500 Middelfart

Administration

Alsvej 8

5500 Middelfart

Kontakt os

Telefon: 20 12 98 58

E-mail: sg@middelfartboldklub.dk