Møde med en traditionsklub på Amager

Efter den fine 4-0 sejr i lørdagens opgør hjemme mod HIK går turen for Middelfart Boldklub nu til et besøg hos en anden hovedstadsklub, Boldklubben Fremad Amager, der spiller deres kampe i Sundby Idrætspark. Det er tredjesidste runde i Grundspillet, inden klubberne deles op i et Oprykningsspil for Top6, hvorfra to hold rykker op i NordicBet Ligaen og et Kvalifikationsspil, hvor kampen mellem nr. 7-12 står om at undgå de to nederste pladser, der betyder en tur i 3. division.

Sejren over HIK betød som nævnt i kampreferatet, at Middelfart allerede har sikret sig en plads i det fine selskab inden de afsluttende grundspilskampe mod Fremad Amager, Thisted FC på hjemmebane 2. påskedag og AB på udebane den 6. april. Stillingen i 2. division viser, at Esbjerg ser ud til at styre sikkert mod en oprykning, 15 point foran tredjepladsen med en anden Fremadklub, der kommer fra Aarhus. Indimellem kiler FC Roskilde sig, 9 point efter Esbjerg og 6 point foran Aarhus Fremad.

Middelfart er tre point efter Aarhus Fremad, da vi hentede to point ind på århusianerne, der flot klaret men lidt uheldigt måtte nøjes med 2-2 i søndags mod topholdet Esbjerg, der udlignede inde i seks minutters overtid. Der blev med sejren lagt yderligere afstand til Nykøbing FC, der nu er 5 point efter os på 5. pladsen, og AB, der er 8 point efter på pladsen lige over stregen. ABs nærmeste forfølgere er Fremad Amager og Skive IK, der har samme målforskel og 5 point op til den eftertragtede 6. plads.

Traditioner på Amager

Fremad Amager har rødder i arbejderidrætten, der var meget aktiv i starten af 1900 tallet og stiftede idrætsklubber for deres medlemmer. De var ikke altid så velkomne i borgerskabets klubber, der typisk blev stiftet i de sidste årtier af 1800 tallet, hvor fodbold og anden sport blev folkeeje. Boldklubben Fremad blev stiftet i sommeren 1910 i en pavillon tilhørende cykelklubben Alhambra.

En af stifterne havde forudseende nok købt en fodbold, så klubben kunne komme i gang. Nogle år efter blev stednavnet Amager tilføjet for at skelne klubben fra flere andre Fremad foreninger. I 1915 vandt klubben sin første pokal under Amager Boldspil Union. Efter 1. verdenskrig kom Fremad med på dispensation under KBU og i 1922 fik klubben hjemmebane i Sundby på det nybyggede stadion, som siden har været hjemmebane – delt med en anden Amagerklub, B1908, der vandt åbningskampen mod Fremad 4-1.

Siden har Fremad været øens førende hold, bortset fra en periode i 70’erne og 80’erne, hvor Kastrup Boldklub stak snuden fremad og havde ni sæsoner i 1. division. Fremad Amager var med fremme i 1920’erne med den første landsholdsspiller, Alf Olsen, i 1925 og flere sæsoner i den bedste række i en tid, hvor københavnske klubber vandt det hele.

I starten af 40’erne vandt Fremad to gange sølv i DM turneringen og vandt KBUs pokalturnering i 1953, året før DBUs pokalturnering blev spillet første gang. I 1972 tabte Fremad i pokalfinalen til Vejle, der det år vandt the double. Det gav Fremad adgang til Europa Cup, hvor de spillede to gange uafgjort mod et albansk hold og røg ud på albanernes udebanemål. I 1974 rykkede Fremad Amager op i 1. division og fik tre sæsoner bl.a. med et par 17 årige på holdet, Søren Lerby og Frank Arnesen. Yderligere en sæson oppe i det fine selskab i jubilæumssæsonen 1980.

Sundby Idrætspark var tidligere kendt som Københavns største morgenværtshus, og stemningen kunne være ret intens, når der blev fløjtet op med fast starttidspunkt kl. 10 søndag formiddag. Fremad Amager har været gennem en del økonomiske op og nedture gennem årene. En halvsæson i Superligaen i 1994 var den sportslige top og en satsning med FC Amager, hvor også Kastrup Boldklub var med, gav heller ikke succes. I 100 års sæsonen 2010 var Fremad nede at vende i KBU serien og rykkede op. I de senere år har det igen været overskrifter om klubbens drift, der har skygget for de sportslige resultater. I sidste sæson rykkede Fremad Amager ned fra NordicBet Ligaen sammen med Nykøbing FC.

Middelfarts muligheder

Cheftræner Kristoffer Johannsen maner til tålmodighed omkring Middelfarts sportslige muligheder. Vi skal huske på, siger han, at vi er oprykkere i denne sæson og allerede har gjort det rigtig fint med kvalifikation til Oprykningsspillet. Det betyder ikke, at vi ikke satser på mere, men det er ikke naturgivent, at Middelfart skal hævde sig i toppen af 2. division med den nye struktur med færre hold i rækken og dermed øget konkurrence.

Vi spiller hver weekend for at vinde, men det gør de øvrige hold, der for manges vedkommende har større sportslige traditioner end vi kan fremvise, selvfølgelig også. Vi bygger os op til stadig større opgaver og hvert eneste point er en stor præstation, fortsætter chefen.

Slutspillet bliver en stor opgave, hvor vi stiler højt og spillerne arbejder hårdt for den succes, vi har haft i denne sæson. Vi kører videre i sporet og vi starter hver kamp med fokus på os selv. Så kan andre regne på, hvor langt vi kan nå med de sejre og point, vi hver gang går efter, afslutter Kristoffer Johannsen.

Der er lidt interessante perspektiver i hvordan de kommende runder er sat sammen. I næste runde mødes Esbjerg og FC Roskilde på Blue Water ude vestpå. Runden efter er det FC Roskilde mod Aarhus Fremad. Det giver muligheder, men det kræver selvfølgelig også, at vi vinder vores kampe.

Middelfart er uden Jacob Linnet og William Akpan i de to næste kampe, hvor de har karantæne efter røde kort. Middelfart har heldigvis en bred trup, der kan supplere op. Torsdag gælder det altså Fremad Amager, der er startet foråret med tre gange uafgjort – 1-1 mod Skive, 0-0 mod FA2000 og 1-1 mod Brabrand i sidste weekend. Fremad skal bruge en sejr for at holde trit med AB og Skive.

Dommer i Sundby Idrætspark er Benjamin Helm Svedberg, der fløjter op kl. 13.

Tekst: Leo Jensen

 

 

Seneste nyheder

Menu
Malthe Kristensen skifter til Middelfart Boldklub
REFERAT: Der bygges op til sæsonen
Opstart med mange ubekendte
Meget mere end fodbold

Bliv en del af Middelfart Boldklubs stærke sponsornetværk og få adgang til det som skaber værdi for netop DIN virksomhed.

Privatlivspolitik

Middelfart Stadion

Adlerhusvej 3

5500 Middelfart

Administration

Alsvej 8

5500 Middelfart

Kontakt os

Telefon: 20 12 98 58

E-mail: sg@middelfartboldklub.dk