3-0 og tre sejre på stribe

Middelfart Boldklub har brugt påskedagene og dagene op til rigtig godt. Tre kampe, tre sejre og 10-1 i målscore. Der skulle ikke foregå nogen 1. aprilspøg på kunsten. Målet var klart – 3 point. Det blev 3-0 (2-0) efter en gennemsolid indsats af det blå tog, der ikke standser for tiden.

Bundholdet fra Thisted FC kunne ikke rigtig stille noget op i 2. påskedags opgøret på klubanlægget på Færøvej, hvor en gråmeleret men dog tør og vindstille 1. halvleg blev afløst af stille regn fra 2. halvlegs start.

Sejren og cifrene betød, at Middelfart fra sin 4. plads og 38 point nu kan skæve op til Aarhus Fremad på 3. pladsen med samme pointtal og målforskel – Fremad bedre placeret på flere scorede mål – og FC Roskilde, der for godt en uge siden lå heftige ni point foran Middelfart, er nu på 2. pladsen kun tre point foran og med en dårligere målforskel end Middelfart.

Der er altså indædt kamp mellem tre hold om at gå ind i Oprykningsspillet fra en oprykningsplads. Langt forude ligger Esbjerg og bliver mere og mere sikre som oprykkere. Mere om kampene og perspektiverne i sidste runde af Grundspillet senere.

Middelfart på plads fra start

Det var et Middelfarthold med selvtillid, der tog mod et Thistedhold, der kæmper fortvivlet i bunden og ikke har vundet siden oktober – for 10 runder siden. Holdene følte naturligt nok hinanden lidt på tænderne i starten, men det var klart Middelfart, der var toneangivende og mest på bolden.

Middelfart lagde ud i denne opstilling: Casper Radza – Thomas Viggers, Lasse Thomsen, Simon Trier – Anton Stage, Robert Kakeeto, Jonas Villemoes, Jonathan Kjær – Benjamin Zjajo, Malthe Boesen, Marcus de Claville. Jacob Linnet og William Akpan afsonede begge sidste karantænedag.

Middelfart pressede thyboerne baglæns og flyttede bolden kvikt og præcist og trak modstanderne fra hinanden. Det er længe siden, referenten har set en halvleg med så få uprovokerede blå boldtab som i denne 1. halvleg og det er tydeligt, at flere spillere og holdet generelt har løftet sig med de seneste succeser. Der kan fremhæves flere, men navne som Thomas Viggers, Anton Stage og Benjamin Zjajo viste højt niveau. Og andre som Lasse Thomsen, Robert Kakeeto og Jonas Villemoes var boldfaste stationer i Middelfarts opspil.

Efter ti minutter var det først Jonathan Kjær med en flad afslutning, der desværre sad lige på målmanden og ti minutter senere blev et godt opløb i højresiden afsluttet tæt over mål. Det var varslet om, at nu var den første scoring tæt på.

Efter 23 minutter gik Benjamin Zjajo solo i højresiden og hans afslutning blev blokeret og boblede over Thistedburet til et hjørnespark. Et kort hjørne endte med et præcist Claville indlæg ind i panden på Malthe Boesen, der tæt på mål headede 1-0 føringen ind.

Middelfart fortsatte presset og Thisted, der virkede meget spage i offensiven, truede ikke Casper Radza i Middelfartmålet på noget tidspunkt. Middelfart broderede i snævre trekanter vekslende med længere skift til modsatte side og det virkede logisk, at det næste mål lå lige om hjørnet.

Det blev et af de spøjse af slagsen. Anton Stage rev sig løs i højresiden og så topscorer Malthe Boesen i fremløb. Bolden lå præcist ned over den bagerste mand, hvor Boesen i balance halvt tæmmede, halvt afsluttede med lårbassen og fikserede Thisteds keeper Andreas Raahauge totalt. Bolden boblede henover den fremstormende målmand og dumpede ned i målet. 2-0 og det var svært at se Thisted komme tilbage i den kamp.

Kort forinden var Aarhus Fremad kommet foran i Roskilde og den virtuelle stilling i 2. division blev drøftet bag de rød-hvide plasticbånd, der adskiller publikum fra banen. Halvlegen rummede ikke så meget mere dramatik og dommer Bøgelund nøjedes med et enkelt gult kort og fik dæmpet gemytterne i andre tilfælde.

En våd og stille omgang

De blev en 2. halvleg på det jævne. Middelfart virkede tilfredse med føringen og Thisted lignede ikke et hold, der kunne rejse sig og true det fynske tophold. Måske spillede lidt træthed ind med den tredje kamp på 10 dage. Den nu silende regn lagde nok også en dæmper på løjerne og til sidst gav også måltavlen op.

Forinden var halvlegen forløbet meget lig de første 45 minutter. Middelfart havde lige knap så lav en spildprocent som i 1. halvleg og tempoet faldt også en kende. Thisted havde ikke rigtig andre chancer end dem Middelfart gav dem på lidt løse markeringer, men ingen af jydernes forsøg ramte indenfor målrammen.

Efter 65 minutter fik Marcus de Claville fyraften og Peter Kristensen kom på banen. Lidt efter kom kampens tredje mål, der fortjent tilfaldt den myreflittige Benjamin Zjajo. Middelfart spillede lidt power play foran Thisteds felt og lurede på en åbning.

Den så Malthe Boesen ude i Middelfarts venstreside, hvor Zjajo kom i fremløb. Han blev stukket ned mod baglinjen, en forsvarer blev afdriblet og Benjamin Zjajo var alene med målmanden fra en spids vinkel. Thisteds keeper trådte et skridt frem og ventede nok et indlæg, hvorefter Zjajo fikst sparkede bolden inden om ham og højt i nettet. Flot mål og 3-0.

Så skulle de tre point blot køres i hus. Thisted pakkede sig for undgå yderligere afklapsning. Efter 76 minutter lavede Middelfart en tripleudskiftning. Ud gik Thomas Viggers og målscorerne Malthe Boesen og Benjamin Zjajo. Ind kom Marcus Mlynikowski i forsvaret, Valdemar Kwasniak midt på og Mikkel Blåholm oppe foran.

Middelfart havde stadig bolden meget uden at skabe de helt åbne chancer. Der blev noteret et udmærket forsøg fra Peter Kristensen lige over mål. Med en håndfuld minutter tilbage kom Jonatan Bro ind og afløste en træt Anton Stage.

Perspektiver

Det blev 3-0 og Aarhus Fremad holdt fast i deres 1-0 føring i Roskilde. I et par af de øvrige kampe magede resultaterne sig sådan, at der stadig er kamp om 6. pladsen og dermed en plads i Oprykningsspillet. Skive havde HIK hjemme, men måtte nøjes med 2-2 og halede derfor kun ét point ind på AB, der i dagens sene kamp kunne have afgjort det hele ved at vinde ude over Fremad Amager.

Den kamp vandt amagerdrengene 1-0 på et mål langt inde i overtiden. Så nu skiller to point de tre hold. AB, der fik deres topscorer udvist, møder Middelfart hjemme og kan selv afgøre det. Fejler AB, får Skive muligheden, men de har den lige nu sværeste modstander, Esbjerg, på udebane. Fejler både AB og Skive, kan Fremad Amager komme fra baghjul, vinde i Thisted og løbe med hele puljen.

For Middelfart er det selvfølgelig ikke nemmere, at AB har så meget at slås for, men modsat vil det være dybt ærgerligt at sætte den gode stilling til og lade FC Roskilde, der ude møder FA2000, og Aarhus Fremad, der hjemme møder Nykøbing FC, stikke af igen.

Spændingen er intakt, når Middelfart på lørdag sætter kursen mod Gladsaxe Idrætspark.

Tekst: Leo Jensen

Seneste nyheder

Menu
REFERAT: Middelfart gik ind i slutspillet i fin stil
OPTAKT: Mens vi venter på oprykningsspillet
3-0 og tre sejre på stribe
Meget mere end fodbold

Bliv en del af Middelfart Boldklubs stærke sponsornetværk og få adgang til det som skaber værdi for netop DIN virksomhed.

Privatlivspolitik

Middelfart Stadion

Adlerhusvej 3

5500 Middelfart

Administration

Alsvej 8

5500 Middelfart

Kontakt os

Telefon: 20 12 98 58

E-mail: sg@middelfartboldklub.dk