Vores Sponsorer / Bliv en del af netværket

Historie

Fodbolden i Middelfart startede den 25. maj 1900, hvor sportsinteresserede i byen stiftede Middelfart Gymnastik og Idrætsklub. MG&IK var gennem et kvart århundrede byens sportslige centrum og stedet, hvor der spilledes fodbold. I 1925 blev Arbejdernes Idræts- og Boldklub etableret og frem til 1948 kørte de to foreninger parløb og kæmpede om medlemmerne.
I 1948 valgte man at samle de to foreninger i Middelfart Gymnastik & Boldklub, som er det MG&BK, som i dag er byens breddeklub i fodbold.
Fodboldaktiviteterne var i starten spredt på baner rundt om i byen og kommunen. I takt med at MG&BK voksede og fik ambitioner, blev der behov for bedre faciliteter og i 1968 startede etableringen af banerne ved Danmarksvej. I 1970 blev de nye baner og de kommunale omklædningsrum på Færøvej taget i brug.

Takket være en stor arbejdsindsats fra klubbens medlemmer blev et nyt klubhus klart til brug i 1972, året hvor klubben sikrede sig oprykning til 3. division. Dette klubhus og anlægget med løbende udvidelser og forbedringer, bl.a. med indvielse af to kunstgræsbaner i 2013 og 2018, har været basis for klubbens aktiviteter i nu snart 50 år.

Siden 2015 har eliteafdelingen i fodbold været organiseret i Middelfart Boldklub ApS. Middelfart Boldklub har licensen til at drive divisionsholdet og lejer sig ind på MG&BKs træningsanlæg med adgang til baner og klubhus og benytter byens fodboldstadion, Middelfart Stadion på Adlerhusvej, hvor der også er omklædnings- og publikumsfaciliteter.
Resultatmæssigt fik MG&BK debut i Damarksturneringen efter i 1972 at have sikret sig oprykning fra en 2. plads i DS, hvor Vejles reservehold vandt rækken. I 1973 blev det til en 4. plads i 3. division vest og da den placering blev gentaget i 1974 i en sæson med ekstra oprykning, hvor alle divisionsrækker blev udvidet til 16 hold, rakte det til en oprykning til 2. division, den næsthøjeste division i det daværende turneringssystem.
Her deltog Middelfart i en enkelt sæson, 1975, med en 16. plads og nedrykning som resultat, men vandt dog bl.a. sin hjemmekamp over de senere oprykkere fra OB. Året efter gik det fra 3. division retur til DS og divisionseventyret var dermed slut for en længere årrække.

Efter en række år med tilløb til fornyet deltagelse i Danmarksturneringen, vandt MG&BK deres DS kreds i 2012 og rykkede op i 2. division, den tredjebedste række, hvor klubben siden har befundet sig, og siden 2015 under navnet Middelfart Boldklub. Middelfart har 22 gange (2018-19 inkl.) deltaget i de landsdækkende runder i DBUs pokalturnering, der er blevet spillet siden 1954. Kvalifikation til 3. runde har været det maksimale, der er opnået.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

Pin It on Pinterest

Share This