Middelfart Boldklub tester ny opfindelse

Middelfart Boldklubs 2. divisionshold tester fra april måned en helt ny opfindelse kaldet Football CUP (Cheer Up Plug). Det er en device, udformet som et høreapparat, som spillerne tilbydes for at illudere en rigtig fodboldkamp med høj stemning og masser af tilskuere.

Mange fodboldtrænere oplever de tilskuerløse kampe som en alvorlig hæmsko for spillernes motivation under kampene og der har længe været ønske om at finde et brugbart værktøj.

Bredt samarbejde
Ideen startede med en henvendelse fra træner Jens Letort til klubbens tekniske geni, videomanden John Conley. Jens Letort forklarer sin ide:

’Med de tilskuerløse kampe savnede vi trænere et redskab til at sætte spillerne op under kampen. Tidligere kunne en god tilskuerkulisse med tilråb og klapsalver sætte skub i spillerne. Nu har spillerne længe kun kunne høre trænernes tilråb, der ikke altid er lige konstruktive’, erkender cheftræneren.

John Conley gik til sin nye arbejdsgiver og sponsor i klubben, Interacoustics i Middelfart, med opgaven og sammen har de på rekordtid udviklet Football CUP – en lille begejstrings earplug – med programmering til forskellige typer spillere.

Lyden i CUP devicen er sammensat af indspillede klapsalver og tilråb fra publikum, trænere og medspillere, der sætter skub i spillerne og får dem til at præstere optimalt.

Jens Letort: Assistent Thomas og jeg kender de enkelte spillere og ved hvad der skal til. Nogle fungerer bedst med et klap på skulderen og andre skal populært sagt have et spark bagi. Det har vi indtalt på den app, der er tilknyttet Football CUP, og spilleren får så den udgave, vi synes passer bedst til ham.

John Conley tilføjer: Fra min position bag kameraet kan jeg bedre se, hvordan de enkelte spillere fungerer og i samråd med træneren kan jeg så skifte spillerens program under kampen, så han får den support, vi mener er bedst for ham i den bestemte kamp.

Middelfart Boldklub har med virkning fra 1. april fået tilladelse fra DBU til at anvende Football CUP i en prøveperiode, der varer forårssæsonen ud. Der er premiere i mandagens hjemmekamp mod Brabrand. Der er også søgt patent på opfindelsen hos FIFA og UEFA.

Middelfart Boldklub, 1. april 2021

Nærmere oplysninger:  Kontakt  Middelfart Boldklubs direktør Søren Godskesen på 2012 9858.