Tidligt på sæsonen er det første store mål altid at få slettet nullet i pointstillingen. Det er også vigtigt at komme i gang med målscoringen. Vi løste ikke opgaverne i den første kamp mod VSK Aarhus. Nu har vi igen hjemmebane og denne gang gælder det Jammerbugt FC.

Så Middelfart Boldklub har en bunden opgave i lørdagens kamp mod topholdet Jammerbugt FC. Vi skal i gang med at score mål og point i årets 2. division. 

Vi fik den første sejr og de første mål i årets Sydbank Pokal-turnering, da vi var på besøg hos DS holdet Otterup, der var indstillet på at gøre det svært for Middelfart at nå 2. runde. Et friskspillende hjemmehold ramte jackpot to gange i 1. halvleg med to flotte mål på to forsøg og tvang Middelfart ud i et comeback, der langt inde i overtiden lykkedes med Jonas Villemoes befriende scoring til 3-2 på sin gamle hjemmebane.

Den sejrsvilje parret med godt målsøgende spil, Middelfart viste i onsdags, skal tages med på banen igen mod et altid godt organiseret og sejt fightende nordjysk mandskab, der henter mange point på deres ukuelige kampvilje. Og man skal ikke tage fejl af Jammerbugt mandskabet. De har også glimrende boldspillere, der ikke skal have meget plads for at gøre ondt på modstanderne.

Måske et hovedbrud

Middelfarts opstilling var ændret på flere pladser i Otterup, hvor truppens bredde blev testet. Tre af spillerne fra startformationen i kampen mod VSK Aarhus sad over og en håndfuld startede på bænken. Så var det vel ikke så ringe at komme derfra med en hårdt tilkæmpet sejr.

Det giver måske så også, sammenholdt med indtrykket fra 0-2 kampen mod VSK, trænerduoen Letort-Thinggaard nogle overvejelser angående hvordan kortene skal blandes for at skabe den slagkraftige enhed, der kan skaffe de første turneringspoint i hus. De overvejelser overlader vi med ro i sindet til overkommandoen og det er da en positiv udfordring, at opstillingen ikke giver sig selv i mangel på brugbare alternativer.

Også under opbygning

Modstanderne fra omegnen af Blokhus lokkende bølger er også inde i en indkøringsfase med nye folk. I 2-0 sejren over Svendborg/Oure, der ikke var helt så overbevisende som cifrene lyder, havde træner Bo Zinck fire debutanter i brug. Herunder en ny målmand, Marcus B. Sørensen, og angriberen Lasse Storvang, der startede på bænken, viste også gode takter.

Jammerbugt har ikke spillet pokal i ugens løb, da deres kamp mod Vejgaard spilles i næste uge, så mon ikke de også har nogle automatismer, der skal finpudses og det kan måske udnyttes.

De to hold har mødt hinanden mange gange de seneste sæsoner. I sidste sæson nåede klubberne begge deres opgør, inden statsministeren stoppede grundspillet. Der stod oven i købet udekamp mod Jammerbugt FC på programmet to gange, da den første kamp i august blev aflyst af et heftigt tordenvejr over Vendsyssel.

Aflysningen skete dog først efter, den fynske bus var nået frem til Sparekassen Vendsyssel Arena. Nogle uger efter holdt bussen der så igen og denne gang blev der spillet og med 2-0 i bagagen kunne Middelfart tilfredse vende næsen hjem. Flotte mål af Martin Conley og Kim Elgaard.  

I oktober måneds opgør i Middelfart bragte Peter Kristensen Middelfart på 1-0 efter syv minutter, men derefter gik det hele lidt i stå og Jammerbugt udlignede i 2. halvleg. Det var den tredje uafgjorte mellem de to hold i de seneste syv kampe, hvor Middelfart har vundet fire gange. I slutspillet endte Jammerbugt FC som nr. 6, seks point efter Middelfart på 3. pladsen.

Men som den slidte kliche siger: Det er en ny kamp lørdag. Ud fra stillingen efter 1. runde er det et top mod bund opgør. Jammerbugt FC på en delt førsteplads og Middelfart på en delt sidsteplads giver maksimal afstand mellem holdene. Så kan man spekulere i, at en fynsk 3-0 sejr vil rykke Middelfart over modstanderne. Helt afgørende er at komme i gang og få løst den bundne opgave, helst med en sejr og dermed også en aktivering af målkontoen.

Husk at medbringe en stol. Der er ifølge protokollen obligatorisk sit down. Så måske vil en længerevarende corona-alarm udløse nogle flere siddetribuner på de danske arenaer de kommende sæsoner.

Dommer Morten Bertelsen fløjter kampen i gang lørdag kl. 14.00.

Tekst: Leo Jensen