Grundspillet i de to puljer i 2. division er nu gået ind i den afgørende fase. I vestpuljen med ti jyske og to fynske hold er holdene allerede fordelt på Oprykningsspillet og Kvalifikationsspillet og de sidste kampe og point gælder positionskampen mellem fem tophold inden slutspillet. I østpuljen med ti sjællandske og to fynske hold er der stadig et slagsmål mellem seks hold om tre pladser i Oprykningsspillet foruden positionskampen mellem topholdene, der her er afgrænset til tre hold.
Middelfart erobrede førstepladsen midt i efteråret og har fastholdt den, selv om der har været bud efter den på det seneste, hvor tre uafgjorte resultater for alvor har åbnet positionskampen. Nu er det så heller ikke førstepladsen i grundspillet, der er det allervigtigste lige nu. Det gælder om at hente tilstrækkelig mange point til at holde trit med de fire hold fra vest, der lige nu har hentet flere point end Middelfart.
Afstanden til andenpladsen, der indehaves af lokalrivalerne fra Kolding og udløser oprykning til NordicBet Ligaen er fem point inden næstsidste runde. Sidste sæsons nedrykkere fra Skive har sat sig solidt på førstepladsen, ni point foran Middelfart. Desuden har den anden nedrykker, Brabrand, med pt fire point i forspring og FC Jammerbugt med to i forhold til Middelfart en lille fordel. Aarhus Fremad har 37 point som Middelfart og i hælene ligger Brønshøj med 36 og sidste rundes modstandere fra AB med 35. De øvrige, Ringkøbing fra vestpuljen og de tre hold fra østpuljen, der kvalificerer sig, har et lidt større pointmæssigt efterslæb.
Er der styrkeforskel på øst og vest
I sidste sæson var der markant styrkeforskel i slutspillet på oprykkerne, Hvidovre og Næstved, der begge var østhold, og resten. Hvordan ser det ud i år og hvilken indflydelse vil det have på resultaterne og stillingen? Kan østholdene lave noget ravage og tage point fra topholdene fra vest? Kan de hold, der på forhånd ligger langt efter og uden for nedrykningsfare, motivere sig til kampene om de sekundære placeringer? Det er spørgsmål, som slutspillet vil levere svar på.
Middelfart har to modstandere med ryggen mod muren i de to resterende grundspilskampe. Vi runder af ude mod HIK, pt nr. 6 i rækken og dermed på den rigtige side af stregen, i sidste runde. Forinden gælder det B.93, der som nr. 7 ved, at der nok skal to sejre til at sikre dem en plads i Oprykningsspillet. Der er fem point fra nr. 4, Vanløse, til nr. 9, Slagelse, med seks point at spille om.
Hvad kan B.93
B.93 har været lidt nat og dag i deres hjemme- og udekampe i denne sæson. På hjemmebane optræder B.93 i statistikken som det næstringeste hold (Middelfart er nr. 4 med 15 point) med kun 8 point i ti kampe. Til gengæld er de rækkens næstbedste udehold (efter Middelfart med 22 point) med 21 point i ti kampe. Der ligger en advarsel til Middelfart.
På formbarometret har B.93 vist støt stigende resultater. Foråret startede med to etmåls nederlag, men så har en vis herre ellers taget ved de hvidblusede og efter 3-0 ude over HIK blev det til 6-0 hjemme i sidste weekend over Marienlyst. Hvor langt rækker formfremgangen mod Middelfart, der tørster efter en sejr efter den tredje uafgjorte på stribe i foråret efter sæsonåbningssejren over Slagelse. Middelfart har spillet syv kampe uafgjort i sæsonen, hvoraf de fem er ud af de seneste seks kampe. Det vil pynte med et par sejre inden slutspillet, så målsætningen om to vundne point ud af hver tre, der bliver spillet om, kan holdes.
B.93 er en af de stolte gamle københavnske klubber, der siden starten som cricketklub i ikke overraskende 1893 har vundet ni danske fodboldmesterskaber. Det seneste ligger dog tilbage i 1946. I ’nyere’ tid har B.93 vundet pokalturneringen en enkelt gang, i 1982. Klubben, der oprindelig havde anlæg på Østerbro, har også gjort sig kendt som en stærk tennisklub. B.93 har haft en enkelt sæson i Superligaen, 1998-99, med en 12. plads som resultat.
For 25 år siden flyttede B.93 ud fra det indre København til en placering ved Svanemølleværket i Nordhavnen, hvor der er bedre plads til de mange aktiviteter og den store ungdomsafdeling. B.93s meritter illustreres også ved, at klubben har haft 71 danske landsholdspillere som aktive for B.93 eller efter, de repræsenterede klubben. Her kan nævnes Mathias Zanka, Bashkim Kadrii, Jores Okore, den nuværende sportsdirektør i klubben, Patrick Mtiliga, og spillere som Niclas og Daniel Jensen, Per Krøldrup, Dennis Rommedahl og Per Frandsen.
Middelfart har lidt tilknytning til B.93 via Erling Bøje, der kom til klubben i 1968 fra Middelfart og spillede på førsteholdet i ti år, bl.a. som anfører, og senere blev træner og leder i flere omgange. Bøje er i dag æresmedlem i klubben. Aske Lundsgaard, der spillede flere sæsoner for Middelfart, spillede i B.93 indtil sidste sæson og er nu fysisk træner for divisionsholdet.
Kampen spilles på klubanlægget på Færøvej og bliver den sidste på kunstgræs i år. Dommer Henrik Hansen fløjter løjerne i gang kl. 14.00. Der er gratis adgang for publikum.
Tekst: Leo Jensen