Vi tager helst det hele med

Afsender: Webmaster 1. nov. 2018

November måned står for mange som en uendelig lang tid, hvor der bare ventes på, at det skal blive jul og nytår og året igen vender på vej mod mere lys og længere dage. Forfatteren Henrik Nordbrandt illustrerede sin personlige opfattelse af november måned med digtet Året har 16 måneder:
“Året har 16 måneder: November, december, januar, februar, marts, april
  maj, juni, juli, august, september, oktober, november, november, november, november.” 
Altså en lang, lang, trist måned med mørke, kulde, regn og storm, mente Nordbrandt. I skrivende stund ved vi ikke, hvordan vejret er lørdag eftermiddag på Middelfart Stadion, og det er jo ikke forbudt at vise, at november også kan have en solside.
Fodboldåret på Middelfart Stadion slutter på lørdag med kampen mod Vanløse IF. Så er vi tæt på fodboldafslutningen på efteråret og inden længe står den på en kort vinterpause med færre aktiviteter på træningsbanerne, inden der igen bygges op til et meget spændende 2019. I Middelfart Boldklub er der grund til at se tilbage på et år med mange lyspunkter og november skal bruges til at forstærke indtrykket. 

Seks gode point på spil

Onsdag aften blev stillingen i 2. divisions østkreds rundet op, da Brønshøj og Hillerød spillede deres udsatte kamp. Det betyder, at inden de to sidste runder er Middelfart en ’sikker’ nr. 1 med 29 point og dermed fire point ned til andenpladsen, der indehaves af Vanløse. Sidste rundes modstander, Brønshøj, er treer fem point efter og modstanderen i sidste runde, Frem, er syv point efter. Rækken har udviklet sig til et jævnbyrdigt race med fem point fra nr. 2 til nr. 9, B93. Så der kan imødeses et intenst kapløb om de seks pladser til foråret.

Fuldt hus for Middelfart i kampene her i november vil selvfølgelig skæppe godt i kassen og give et stærkt udgangspunkt for de sidste seks runder i foråret inden slutspillet. En sejr hjemme på lørdag vil desuden rette lidt op i statistikken hjemme på Fort Middelfart, hvor 11 af 21 point lidt overraskende er sat til. Til gengæld er vores udebanestatistik med 19 af 21 mulige point helt suveræn.

Der er kun os selv til at påvirke resultaterne og fortsætte de gode tendenser fra de seneste par måneder, hvor kun 5 point er tabt. Så det er vigtigt selv at gøre arbejdet færdigt i november. Som Guns N’ Roses synger et sted i November Rain:

When there’s no one left to blame
So never mind the darkness
We still can find a way
‘Cause nothin’ lasts forever
Even cold November rain.

Vi skal vinde vores kampe og så må konkurrenterne selv prøve at følge med. Med en skelen til 2. divisions vestkreds, hvor der er nogle tophold, der vinder mange point, er det ikke bare vores direkte konkurrenter i grundspillet, der er vigtige at holde bag sig. Der er grund til en anerkendende nikken til vores næsten naboer, Kolding IF, der udover et suverænt run i 2. division med 32 point efter 14 kampe, er ubesejrede og dertil har plads i pokalkvartfinalen efter sejre over to Superligahold, Randers og Vejle. Der skal snor i de hvidblusede østjyder, ligeledes Skive med 31 point samt Jammerbugt og Brabrand, tre og fire point efter.

Stærke oprykkere

Lørdagens modstandere fra Vanløse IF, der har hjemme et pænt langt udspark fra Brønshøj og Tingbjerg Ground, hvor Middelfart hentede tre vigtige point i sidste weekend, er oprykkere fra DS. Vanløse har gjort det formidabelt og det var en særdeles god præstation, da Middelfart vandt så sikkert som 3-0 derovre en tirsdag aften i september. Den aften scorede Casper Johansen to gange og Lasse Thomsen et enkelt mål i en 1. halvleg, hvor Vanløse også indkasserede et rødt kort.

Det var Vanløses første nederlag i sæsonen. Senere er der kommet et par mere på hjemmebane, mens Vanløse ganske flot som de eneste i rækken sammen med Middelfart er ubesejrede på udebane indtil videre. Vanløse stillede i øvrigt med fire spillere til det såkaldte vikarlandshold i Slovakiet i september. Deres topscorer, hollandske Jacobus Castelijns, er noget så sjældent i fodboldverdenen som døvstum og bruger tolk på sidelinjen. Han har scoret 6 mål, mens de blås bedste skytter er Søren Andreasen og Casper Johansen, begge med 7 scoringer. 

Vanløse i de hvide bluser og sorte bukser blev stiftet i 1921 som fodbold, løbe- og bokseklub af nogle drenge fra Grøndalsparken. Jernbanecafeen blev bl.a. brugt til omklædning og opslagstavle for den unge klub. De første faciliteter i Vanløse Idrætspark kom på plads lige efter besættelsen og i 1952 rykkede Vanløse op i 3. division.

De gyldne Vanløseår var i 70’erne med to sæsoner i den bedste række og en pokalfinalesejr i 1974 i Idrætsparken, der blev overværet af over 20.000, klubrekord. Klubben har også haft en håndfuld landsholdsspillere, bl.a. Finn Laudrup tilbage i 60’erne, far til et par kendte sønner og oprindeligt lydende navnet Jensen. Vidste du, at sønnen Michael, der aldrig har spillet for Vanløse, også blev døbt Jensen?

Dommer Paw Johansen er manden med fløjten i kampen, der starter kl. 14.00. Der er i øvrigt gratis adgang til årets sidste hjemmekamp, så kom og støt de blå – din klub. 

Test: Leo Jensen 

?
F
?
?
?