Vejen op ad den stejle trappe

Afsender: Webmaster 10. sep. 2018

Efter en uges tid med store bølgeskvulp i fodbolddammen, hvor vi pludseligt fik et rigtigt landshold – det var da også på høje tide, skulle man mene – og et vikarlandshold, og hvor der sikkert er mad nok til en fortsat lang snak om de behjertede amatører, der hjalp DBU i en snæver vending, hvor de rige professionelle ikke ville deltage på landsholdet, og hvem der vil sige tak til hinanden, skal vi nu til at beskæftige os med 2.division igen. Og så lige på datoen 11/9, hvor der for 17 år siden skete voldsomme ting.

Som et resultat af den barokke situation, at et af topholdene i 2. division, Vanløse IF, pludselig havde fire spillere på en bizar landsholdstur til Bratislava sidste onsdag, blev lørdagens opgør udsat. Det er bestemt ikke hverdagskost at udsætte kampe i 2. division grundet landsholdstjeneste – og da slet ikke grundet fire spillere fra samme klub. Det kom nok også lidt overraskende for DS oprykkerne fra sidste sæson, der har fået en fin start på opholdet i 2. division.

Those were the days 

Den nordirske rockmusiker Van Morrison (oprindelig George Ivan) og kendt som Van the Man, bl.a. med superhittet Brown Eyed Girl, lavede et genialt nummer i starten af 80’erne, hvor han havde en kæreste bosat i Vanløse, hvor han også boede en periode. Hun boede på 4. sal i noget af det trøstesløse etagebyggeri, der præger den bydel på kanten af det fine Frederiksberg og når (I)Van var på vej op ad de mange trapper til søde Ulla, tænkte han på de stejle trapper, der rakte helt op til Månen, og skrev Vanlose Stairways, et af hans mest spillede numre.

Vanløse IF i de hvide trøjer og sorte bukser er stiftet i 1921 og havde nogle mystiske adresser de første år med klubhus på Jernbanekafeen og senere et hønsehus. I 1952 rykkede Vanløse første gang op i Danmarksturneringen og formåede at få en landsholdsspiller i 1953, Ejner Jensen. Han fik dog ikke samme bevågenhed som den næste, Finn Laudrup, ham med de berømte sønner, der var en del af superlandsholdet i 1967 og også fik landskampe for Brønshøj og KB.

Fra 1972-76 havde Vanløse de gyldne år. Fra 3. division til 1. division med kun et nederlag i 42 kampe, pokalfinalesejr 5-2 over OB i 1974 og op i 1. division samme år med daværende berømtheder og landsholdsspillere som brødrene Pettersson, wingen Birger Mauritzen, strategen Jacob Rossander med 1. divisions største skæg og flere. En fin sæson som nr. 8 (af 16 hold) i 1975 og bundhold og nedrykning i 1976. I den sæson startede 19 årige Preben Elkjær sin karriere i Vanløse og røg hurtigt til FC Köln.

Så kom pengefodbolden og flyttede de sidste topspillere fra Vanløse og det gik stærkt ned i DS. I 1991 var klubben tæt på Superligaen, men det glippede og siden har det været lidt sportsligt skralt med sæsoner i de lavere rækker og altså op fra DS i sidste sæson. Nu er der måske nye signaler fra klubben, der er på vej til at få hjemmebanen Vanløse Idrætspark lavet til kunstgræs i næste sæson.

Vigtigt at holde fast 

Begge klubber i tirsdagens opgør i Vanløse kigger altså op ad de stejle trapper til en topplacering og endnu flere trapper op til 1. division, der må være målet for alle ambitiøse 2. divisionsklubber. Middelfarts trup har fået lidt flere dage at lade op i og alle mand er klar til opgaven mod den succesrige københavnske oprykker. Stillingen viser tydeligt, hvor vigtige de tre point er og vigtigt at følge med den anden oprykker og topholdet i østrækken, Slagelse, der vinder selv med 9 mand.

Vanløse er et teknisk velfunderet hold med et målsøgende angreb og ikke mindst et godt forsvar, der kun har lukket tre mål ind i seks kampe. Vanløse er det eneste ubesejrede hold i rækken. Der skal både blå vilje, tålmodighed og koncentration til at løse denne opgave, men det ved både træner Vingaard og spillerne og det har de forberedt sig godt på. 

Dommer Casper Thorsøe Jr. fløjter op kl. 18.00 i Vanløse Idrætspark beliggende på Klitmøllervej i Vanløse.

Tekst: Leo Jensen

?
F
?
?
?