Sol, sommer og Sydvest

Afsender: Webmaster 7. jun. 2018

Det er snart meget længe siden, vi har haft brug for en sydvest, den specielle hovedbeklædning, der ofte bruges til søs for at beskytte mod vejr, vind og regn. Regnskyerne har siden starten af maj omhyggeligt søgt udenom Danmark og gjort det vigtigere med noget, der skygger og skærmer for solens stærke stråler. Og rundt om ligger fodboldbanerne og sukker efter vand, så græsset fortsat fremtræder grønt og indbydende.

Middelfarts fodboldhold var sidste weekend forbi Københavns Sydvestkvarter, hvor Boldklubben Frem er bydelens fodboldstolthed, og slutter på lørdag sæsonen af hjemme i skoven ved Adlerhusvej mod FC Sydvest fra grænsebyen Tønder. Nu gælder det om at slutte sæsonen ordentlig af, tage på sommerferie med en succesoplevelse i bagagen, sikre en slutplacering i bedste halvdel og om muligt slutte med en positiv målscore. 

De små mål

Ved en sæsonafslutning er der lejlighed til at se tilbage på sæsonforløbet og hæfte sig ved de mindre detaljer og overveje om målsætningen og delmålene er blevet opfyldt. Den store målsætning var at spille en rolle i kampen om oprykning til 1. division og hvad der blev gået lidt mere stille med – forsøge at slå til, hvis der blev mulighed for at lave det helt store kup. Det må vi konstatere ikke lykkedes. Vi var aldrig på noget tidspunkt for alvor tæt på de sjove pladser.

Middelfart lagde fra land i marts fra en 10. plads, med 6 point på kontoen og målscoren 9-11, der var overført fra kampene mod de tre andre hold fra Pulje 2 – Avarta, Marienlyst og Kolding – der gik videre til Oprykningsspillet. Middelfart startede nederst af de fire hold, men kan med en sejr overhale Kolding og blive det hold af de fire, der har gjort det bedst i foråret.

Middelfart har inden kampen mod Sydvest hentet 21 point og har målscoren 25-25 for foråret alene og skal således hente en tremåls sejr for at slutte med positiv målscore. Og endelig har både Casper Johansen og Søren Andreasen mulighed for at slå sig ind på topscorerlisten, hvis de har held med at få bolden sparket ind to-tre gange. Lykkes det hele, bliver det lidt sjovere at slutte dagen af med noget ’Rock under Broen’. 

Lidt mere statistik: Med en sejr over FC Sydvest vil Middelfart have hentet akkurat halvdelen, 24, af de 48 point, der er blevet spillet om i forårets 16 runder. Sammen med de 25 point af 42 mulige, der blev hentet i efteråret, har sæsonen så givet 49 point af 90 mulige. Det er godt 1,5 point pr kamp. Til sammenligning har det suveræne tophold Hvidovre hentet ca. 2,5 point i snit pr kamp. Det er altså forskellen på oprykning og en midterplacering. 

Motivation giver sejre 

Det er vigtigt for Middelfart at slutte sæsonen godt af, dvs. med en sejr over FC Sydvest. Både af ovennævnte grunde men ikke mindst for at fastslå, at Middelfart skal være bedre end et hold, der kun har formået at vinde én kamp hele foråret. Det var i øvrigt hjemmekampen for en uge siden mod Skovshoved, hvor FC Sydvest satte en 2-0 føring over styr, men så alligevel fik scoret et sejrsmål midtvejs i 2. halvleg.

Den sejr har uden tvivl gjort godt i det sønderjyske, men må ikke få Middelfarts normalt stærke hjemmehold til at ryste på hånden. Skal Middelfarts spændende projekt og hårde arbejde give mening, skal den slags kampe vindes uden slinger i valsen, uanset heftige sommertemperaturer og kampens ikke helt store betydning. Middelfart skal tilbage på vindersporet, som det har knebet med her sidst på sæsonen, hvor tre af de seneste fire kampe er tabt – heraf to mod oprykkerne Hvidovre og Næstved. Det sidste indtryk er det stærkeste. 

Der er ingen karantæner og spørgsmålet omkring opstillingen er så, hvordan bentøjet har det hos nogle af de lidt slidte spillere, der de seneste uger har kæmpet med de tørre træningsbaner. Dommer Allan Staal fløjter opgøret i gang kl. 14 – og så er der dømt sol og sommer ved stranden og VM ved skærmen de næste uger knap et par timer senere. Sidste udkald for en sejr til de blå – kom og støt.

Tekst: Leo Jensen

?
F
?
?
?