Så er der fløjtet op

Afsender: Webmaster 10. jul. 2018

Når man lider med varmen, vil man klogt nok søge kulden. Der gør Middelfarts fodboldspillere ikke: De tager til heden. Tirsdag aften kl. 18.00 er der forkamp til aftenens VM semifinale mellem Frankrig og Belgien i Ikast, når Middelfart spiller den første af fire testkampe forud for efterårets 16 første kampe i 2. divisions grundspil. Det er svært at finde grønne, gennemvandede baner med ægte græs i denne rekordsommer, og så må vi ud at køre efter det.   

Modstanderen er naboerne på den anden side bæltet, NordicBet Ligaholdet fra FC Fredericia. Det rødklædte mandskab fra rækken over Middelfart er en god målestok for hvad der kræves for at kunne begå sig i de højere luftlag. Med den kommende indskrænkning af Superligaen til 12 hold og fortsat 12 hold i 1. division – dermed to hold mindre i de to bedste rækker fra sæsonen 2020 – bliver det sværere at nærme sig toppen med flere klubber i 1. division med fuldtids set up og sportslige ambitioner om Superliga.

FC Fredericia, der er lidt længere fremme i forberedelserne og starter turneringen en uge før Middelfart, har revanche til gode, da Middelfart vandt den indbyrdes træningskamp tilbage i starten af februar med 3-1 på mål af Martin Conley, Peter Jul Nielsen og Malthe Karsberg og Fredericia scorede i to omgange på et straffespark. Der er god rivalisering, så det skal nok blive en seværdig kamp i Ikast krydret med de hyppige udskiftninger, der følger den type kampe.

Middelfart stiller med den kendte trup, hvor et par spillere står over i denne kamp. Til gengæld er der nogle interessante prøvespillere med, mens Mads Aasgaard og Lasse Thomsen, kommet til fra Marienlyst og nu med trøje- og lønnummer i Middelfart, også spares lidt endnu. 

Farvel til tre

Middelfart har i sommerpausen sagt farvel til backen Sabahoon Sabao Qaume, der fik tre halvsæsoner i Middelfart, men ikke spillede så meget i foråret. Fra midtbanen er det den gode fighter Adigun Salami, der var populær med sin aldrig svigtende kampvilje, der takkede af i juni. Salami med de mange superligakampe i FCM og Sønderjyske og på tale til en kontrakt i Chelsea i sin ungdom, spillede fra februar 2016 i Middelfart.
Endelig er det angrebsreserven Mads Raben, der nu er trukket i Marienlysttrøjen. Mads, der har kampe i Superligaen og på diverse ungdomslandshold, kom til Middelfart i januar 2017 og spillede også her i halvanden sæson.  Tak til de tre spillere for indsatsen i den blå trøje og held og lykke med fremtiden.

Tekst: Leo Jensen

?
F
?
?
?