REFERAT: To point mere ville have lunet gevaldigt

Der var fuld runde i Oprykningsspillet for 2. division fredag aften og resultaterne kunne have hjulpet Middelfart Boldklub godt på vej opad i stillingen med sejr. Det blev 1-1 (0-1) og dermed ét point i udekampen mod AB på Gladsaxe Stadion, men bedømt på 2. halvleg skulle Middelfart have haft alle tre point med hjem. Det lykkedes ikke og derfor er der stadig seks point op til 2. pladsen – og seks kampe tilbage at hente dem i.

Esbjerg stillede op i Nykøbing med tre mand i karantæne, deriblandt deres to topscorere, og det blev dyrt for topholdet, der tabte 2-1 på et sejrsmål af falstringerne i næstsidste minut. Nykøbing FC, der er Middelfarts næste modstander, havde ellers tabt deres tre første kampe i slutspillet med sammenlagt 0-11.

I Roskilde fik Aarhus Fremad lidt af en nedsmeltning, da Oprykningsspillets bedste forsvarshold tabte 6-2. Det stod 1-1 i Roskilde indtil kort før pausen. Rekorden som bedste forsvarshold tilbageerobrede Middelfart dermed som en lille trøst.

Status er nu set fra Middelfarts 4. plads, at der stadig er et hul på seks point op, nu til FC Roskilde, der i næste runde skal til Esbjerg. Fremad har AB hjemme. Der er stadig perspektiver, men det kræver, at Middelfart stopper med at smide unødige point, som det skete mod AB.

En skidt 1. halvleg

AB, der indtil i aften delte værdigheden som ubesejret i slutspillet med Aarhus Fremad, var på forhånd set som en svær modstander med momentum. 7 point i tre kampe kom de ind med og 1. halvleg blev en lidt kedelig affære med få målchancer, meget spil i de ufarlige zoner, og Middelfart fik aldrig glid i spillet eller skabt noget farligt.

Opstillingen var denne: Casper Radza – Thomas Viggers, Lasse Thomsen, Simon Trier – Jacob Linnet, Robert Kakeeto, Mads Hansen, Anton Stage – Peter Kristensen, Malthe Boesen, Benjamin Zjajo

Jonas Villemoes og Jonathan Kjær var i karantæne og blev afløst af Mads Hansen og Anton Stage.

Kampens første tyve minutter bød ikke på noget, der lignede målchancer. Begge forsvar stod godt og samtlige indlæg i feltet eller forsøg på dribleture blev bremset effektivt. Der var desværre også mange uprovokerede boldtab fra Middelfarts side i den periode.

Det kom som lidt af et lyn fra en klar himmel, da AB pludselig scorede efter 23 minutter. ABs Rasmus Brodersen lagde et indlæg ind på kanten af feltet og islændingen August Hlynsson fik med hovedet dirigeret bolden ud ved Radzas højre stolpe. Det så ud til at være langt ude fra, men godt placeret og 0-1 på ABs første forsøg inden målrammen.

Det vækkede ikke Middelfart og AB var tættere på 2-0 i nogle situationer, hvor Radza først reddede oppe under overliggeren og senere ved et vågent løb ud i feltet. Middelfart blev holdt i kort snor og det var egentlig først farligt i halvlegens sidste minutter, hvor Middelfart i to-tre omgange fik åbent skud mod AB målet, selv stod i vejen for et af forsøgene og til sidst et stykke over. 0-1 og pause – hvad skulle der ske?

Bedre i 2. halvleg, men …

Middelfart, der i 1. halvleg virkede lidt sløve, havde vist fået lidt opkvikkende i pausen og kom anderledes aggressive ud til 2. halvleg. Pressede på men lidt efter lidt ebbede det ud, men så lynede Peter Kristensen. Han havde ikke haft meget held med sine driblinger i 1. halvleg, men da han 10 minutter efter pausen fik en tværbold fra Benjamin Zjajo, firsttimede han bolden over i det lange hjørne uden chance for AB keeperen. 1-1 og hvad nu? Over en halv time til at score et sejrsmål og selvfølgelig passe på bagude.

AB, der havde virket bedst organiseret før pausen og spillede sig til mest, virkede nu som et ret ordinært hold, der i 2. halvleg ikke spillede sig til meget overfor Middelfarts påpasselige defensiv. AB startede uden navne som topscorer Tim Freriks og Daniel A. Pedersen, der kom ind i 2. halvleg, men var presset tilbage.

Middelfart kørte i perioder power play foran AB feltet, men havde problemer med at finde den sidste station og gøre det rigtig målfarligt. Der var dog undervejs et godt forsøg, der tog overliggeren og Lasse Thomsen ærgrede sig i et par situationer, hvor han nok skulle have gået mere efter sin egen chance.

Middelfart sendte trekløveret Marcus de Claville, William Akpan og Valdemar Kwasniak ind efter godt 70 minutter, hvor de afløste Mads Hansen. Robert Kakeeto og målscorer Peter Kristensen. Fortsat pres af de blå, der spillede i de røde udebanedragter, men det blev bare ikke rigtig farligt. Malthe Boesen var målet for mange af indlæggene, men han blev pakket godt af de grønblusede i AB forsvaret – og så blev det ikke til mere end det ene point.

AB var meget trætte til sidst og lå med kramper og trak tiden, men de fem minutter, der blev lagt ekstra til, førte heller ikke til et forløsende fynsk sejrsmål. AB var aldrig rigtig tæt på et ’tyveri’ og virkede tilfredse med ét point, der så ikke bragte dem tættere på 5. pladsen med Nykøbing FCs anden sejr over Esbjerg i dette års turnering.

Middelfart skal hjem og øve sig på netop Nykøbing FC, der besøger Middelfart Stadion på lørdag. Endnu en ’must win’ kamp, der bliver mere og mere afgørende efterhånden, som der er færre kampe at hente forspringet på.

Tekst: Leo Jensen

 

 

Seneste nyheder

Menu
OPTAKT: Kampen om at hænge på spidser til
REFERAT: Flot opvisning af Middelfart i Gryden
OPTAKT: Svært at være favorit
Meget mere end fodbold

Bliv en del af Middelfart Boldklubs stærke sponsornetværk og få adgang til det som skaber værdi for netop DIN virksomhed.

Privatlivspolitik

Middelfart Stadion

Adlerhusvej 3

5500 Middelfart

Administration

Alsvej 8

5500 Middelfart

Kontakt os

Telefon: 20 12 98 58

E-mail: sg@middelfartboldklub.dk