REFERAT: Møgærgerligt tab i Esbjerg

Det var med en god portion ærgrelse, Middelfart Boldklubs spillere og øvrige stab trillede hjem ad Esbjerg motorvejen efter kampen søndag eftermiddag på Blue Water Arena på Gl. Vardevej i Esbjerg. Resultatet blev 1-0 (1-0) til hjemmefavoritterne efter en yderst jævnbyrdig kamp i store dele af opgøret mellem topholdene.

I den jævnbyrdige Top3 under suveræne Esbjerg fB måtte Middelfart med nederlaget se sig passeret på 2. pladsen af både Aarhus Fremad og FC Roskilde inden efterårets sidste runde næste lørdag. Til gengæld er afstanden ned til 5. pladsen og Nykøbing FC på fem point, så Middelfart er sikret en plads i Top4 hen over vinterpausen. Afstanden ned til Kvalifikationsspillet er fortsat på hele 12 point.

Flotte omgivelser

Det er ikke mange stadions uden for Superligaen, der kan matche Blue Water Arena med angiveligt plads til 17.000 tilskuere og alle faciliteter. Til dagens kamp var der et for 2. division virkelig imponerende tal med godt 3700 inde på de til kampen tre åbne tribuner. Skybox og andre herligheder, som man kun kan drømme om i 2. division.

Så med al respekt for alle modstandere i 2. division, så er sådan en oplevelse en yderligere motivation til at nå Oprykningsspillet til foråret og få en kamp mere herovre i sikkert mere behagelige opholdstemperaturer hen mod sommeren. Brabrand eller Blue Water kunne det hedde uden at ville fornærme nogen.

Middelfart stillede igen i formationen: Casper Radza – Thomas Viggers, Lasse Thomsen, Marcus Mlynikowski – Jacob Linnet, Robert Kakeeto, Jonas Villemoes, Jonathan Kjær – Peter Kristensen, Malthe Boesen, Marcus de Claville.

Middelfarts spillere virkede ikke specielt duperede af omgivelserne og modstanderne fra starten, men opildnet af et par meget højrøstede fangrupper kom Esbjerg med tryk fra starten. Allerede efter et par minutter var et boldtab oppe på banen ved at udvikle sig, men Thomas Viggers nåede tilbage og reddede i to omgange de rødklædte fra Fyn fra en chokstart.

Esbjerg trykkede fortsat på og efter 11 minutter kom det, der skulle vise sig at blive kampens afgørelse. Et opløb ude i Middelfarts venstre side blev ikke stoppet i tide og på det flade indlæg ind foran Middelfartmålet dukkede hjemmeholdets let duknakkede angriber, Elias Sørensen, først op på bolden og fik den prikket forbi Casper Radza og Lasse Thomsen.

En tidlig dukkert og som tilskuer sad man og frygtede, at medgangen kunne udløse en større storm på Middelfartmålet. Men trods en vis overvægt i boldbesiddelsen til Esbjerg spillede Middelfart sig fornuftigt ind i kampen og sad tæt på hjemmeholdet, der havde svært ved at skabe helt oplagte chancer.

Middelfart havde på den anden side heller ikke rigtigt farlige forsøg mod den store svenske Esbjerg keeper Lukas Jonsson. På den sidste tredjedel af banen løb Middelfarts tilløb til chancer ofte ud i for mange driblinger, et afgørende boldtab, for få skudforsøg og indlæggene fra kanterne blev stoppet af de fysisk mere robuste vestjyder, der heller ikke var bange for at lave frispark på ’ufarlige’ steder og fik dermed tid til at komme bag bolden.

Der blev registreret stærkt løbearbejde fra hele Middelfarts palet og Esbjerg fik tydeligvis større respekt, som halvlegen skred frem, og garderede bedre. De to største chancer efter målet tilfaldt hjemmeholdet efter godt en halv time og igen fire minutter før tid. Så var der pause og tid til at justere gameplanen.

Stærk afslutning

Middelfart valgte at skifte ud i forsvaret i starten af 2. halvleg, hvor Thomas Viggers blev afløst af Jonatan Bro. Esbjerg havde lidt spredt skydning, men ikke noget, der voldte Middelfart defensiven større problemer og Casper Radza samlede det op, der kom fra distancen. De larmende tilskuere i fankurven blev mere stille, efterhånden som Middelfart arbejdede sig ind i kampen og blev mere nærgående.

Kulden sneg sig ind på tilskuerpladserne, men den blev glemt, da Middelfart begyndte at vise tænder og skubbede spillet længere frem på banen og i perioder spillede powerplay foran hjemmeholdets felt. Godt et kvarter før tid var Robert Kakeeto tappet for kræfter og han blev sammen med Peter Kristensen byttet ud med Benjamin Zjajo og Mikkel Blåholm.

Kort efter havde Middelfart et skud på stolpen hos Lukas Jonsson, der nu kom i centrum, og som i kampen i august i Middelfart skulle blive Esbjergs redningsmand i flere situationer.

Kampens sidste 10 minutter blev ét langt pres fra Middelfart på Esbjergmålet. Marcus de Claville driblede flere gange og forsøgte sig. Tre-fire gange var der gode chancer inde det lille felt, hvor Lukas Jonsson reddede sit holds smalle sejr hjem og hvor Middelfartspillerne godt måtte ærgre sig over de spildte muligheder.

Middelfart sendte Anton Stage og Valdemar Kwasniak i kamp efter 84 minutter, hvor de afløste Jonas Villemoes og Jacob Linnet, der vanen tro begge løb mange meter. Malthe Boesen havde et godt forsøg efter 88 minutter og i overtidens seks minutter blev bold efter bold pumpet ind i Esbjergfeltet og desværre ud igen. Sidste fløjt og 0-1 var en kendsgerning.

I sig selv et acceptabelt resultat mod storfavoritterne, men det kunne godt være gået bedre efter kampens forløb og Esbjerg havde i flere tilfælde topholdets medgang. Det var Middelfarts tredje kamp i efteråret uden scoring (0-0 i Nykøbing og 0-1 mod FC Roskilde) og det koster jo altid. Vi har scoret 19 gange i 15 kampe, så vi kender udfordringen, når der skal tænkes i turneringens anden halvdel.

Til gengæld kan vi glæde os over rækkens fortsat bedste forsvar, der har klaret fire clean sheets og kun tre gange har taget to mål ind. 12 mål er der scoret mod os. Så må vi også erkende, at det flotte run som ubesejret i 22 turneringskampe i træk på udebane stoppede på Blue Water. Et nyt kan begynde.

Men tankevækkende, at Esbjerg nu er 12 point foran Middelfart efter to meget jævnbyrdige kampe, hvor Esbjerg altså begge gange løb med pointene. Lidt mere medgang og ikke mindst flere mål til os på chancerne i de opgør – og vi havde ligget lige.

Nu gælder det en ordentlig afslutning på efteråret, når vi næste lørdag får besøg af Skive IK på kunsten på Færøvej. Der skal holdes fast i topplaceringen og bygges yderligere på pointbeholdningen inden de sidste seks kampe i foråret frem mod slutspillet. Det kunne være fint at runde 30 point som en tidlig julegave efter et forrygende 2023.

Tekst: Leo Jensen

Seneste nyheder

Menu
Malthe Kristensen skifter til Middelfart Boldklub
REFERAT: Der bygges op til sæsonen
Opstart med mange ubekendte
Meget mere end fodbold

Bliv en del af Middelfart Boldklubs stærke sponsornetværk og få adgang til det som skaber værdi for netop DIN virksomhed.

Privatlivspolitik

Middelfart Stadion

Adlerhusvej 3

5500 Middelfart

Administration

Alsvej 8

5500 Middelfart

Kontakt os

Telefon: 20 12 98 58

E-mail: sg@middelfartboldklub.dk