REFERAT: Middelfart løb ind i en vestjysk fiskerlussing

Esbjerg fB understregede sin favoritværdighed og suveræne førsteplads i 2. division i den fremrykkede kamp i Oprykningsspillets 2. runde, da Middelfart Boldklub fik en regulær overhaling af hjemmeholdet på 5-2 (2-0) foran godt 2100 tilskuere i den kolde aprilaften på Blue Water Arena.

De overbevisende cifre gemmer på flere detaljer. Middelfart spillede en i perioder udmærket 1. halvleg, hvor vi blev ramt af noget af det samme som mod Aarhus Fremad: Den manglende evne til at udnytte egne gode chancer og en effektiv modstander.

De rødklædte gæster på det store og på dagen lidt tomme stadion med en standard, der ikke er paralleller til i 2. division, kunne både ved stillingerne 0-0, 0-1 og 0-2 i 1. halvleg have bragt ny spænding ind i kampen med en mere effektiv udnyttelse af chancerne. Det gjorde vi ikke og så gik det galt.

Middelfart stillede med følgende 11 mand fra start: Casper Radza – Thomas Viggers, Lasse Thomsen, Marcus Mlynikowski – Jacob Linnet, Robert Kakeeto, Jonas Villemoes, Jonathan Kjær – William Akpan, Mikkel Blåholm, Benjamin Zjajo
Topscorer Malthe Boesen sad over med karantæne, så Mikkel Blåholm fik en startplads. I forhold til sidst startede Thomas Viggers inde i stedet for Simon Trier.

Kold effektivitet til forskel
I det første kvarter var holdene meget lige og Middelfart var tæt på inden for et par minutter ved først William Akpan efter et nærgående hjørnespark fra Middelfart og derefter Mikkel Blåholm. Den store tidligere Vardespiller havde en svær dag på hjemegnen, da han blev dækket tæt, men lagde som targetman bolden godt af til medspillerne i flere tilfælde.

I det 18. minut blev Middelfart ramt af det første skud på mål fra hjemmeholdet. En hurtig omstilling, hvor Esbjerg satte turbo på, satte Middelfarts defensiv helt af i projektørlyset på Blue Water. Vestjydernes topscorer Elias Sørensen scorede med en hård, præcis afslutning ude i Casper Radzas højreside. Det var tredje scoring fra Sørensen mod Middelfart i denne sæson.

Efter 22 minutter var Middelfart tæt på igen og et forsøg inde i feltet blev reddet på stregen af Esbjerg. Især William Akpan udfordrede i første halvdel af halvlegen Esbjergforsvaret, hvor den store keeper Lukas Jonsson ikke var uheldig med at slippe med rent bur.

Og så gik det galt igen efter 26 minutter. Den fysisk store Leonel Montano trak ind fra venstre side og hans halvvejs skudforsøg/indlæg endte i nettet bag en, så det ud til i situationen, ikke helt sagesløs Casper Radza. Nede 0-2, inden den første halve time var gået, måtte Middelfart hanke op i sig selv mod det effektive tophold, der scorede på deres to første forsøg inden for den fynske målramme.

Akpan tryllede igen på baglinjen efter 32 minutter, hvor han rundede to-tre forsvarere, inden han tæt på mål blev reddet af keeper Jonsson. I halvlegens sidste minut blev Lasse Thomsen, der var trukket med frem i feltet, spillet fri med Esbjergmålmanden, men igen uden resultat. Middelfart måtte gå til pause nede med to mål, men kunne se tilbage på en 1. halvleg, hvor vi i perioder var rigtig fint med og kunne ærgre os over flere spildte muligheder.

En regulær lektion

Hvis der i pausen var blevet bygget fornyet tro på et godt resultat på Blue Water Arena, der kunne bruges i kampen på at hænge på i toppen i Oprykningspillet, blev dette spinkle håb straks blæst brutalt op i den grå vestjyske aprilhimmel.

På halvlegens første Esbjergangreb, inden kampuret havde rundet et minut, blev Middelfart alt for let overløbet og vestjydernes næstbedste på topscorerlisten, Emil Holten, scorede til 3-0 og dermed reelt afgørelsen på kampen. Nu skulle der i stedet kæmpes for ikke at få en regulær røvfuld, da Esbjerg opildnet af medgangen satte ekstra tryk på.

Det blev til flere forsøg og efter 56 minutter fik Esbjerg straffespark, da William Akpan var gået med ned i det trængte forsvar og helt unødvendigt væltede en Esbjergangriber på vej ud af feltet. Elias Sørensen noterede sin fjerde træffer mod Middelfart til stillingen 4-0. Puha det så virkelig svært ud og oppe på den kolde langside frygtede de få med Middelfartsympatier den sidste godt og vel halve time.

Minuttet efter kunne det være blevet 5-0, men Radza var flot ude og blokere en helt fri vestjyde inde i feltet. Træner Kristoffer Johannsen, der så sit hold blive trukket vind og skævt i denne periode, reagerede med en tripleudskiftning.

Ud gik Jonathan Kjær, William Akpan og Benjamin Zjajo. Ind kom Anton Stage, Peter Kristensen og Marcus de Claville. Efter 66 minutter fik Middelfart pyntet lidt på miseren, da et godt angreb resulterede i et fint indlæg fra Claville ind i hovedet på Mikkel Blåholm, der lagde bolden ind i Anton Stages løberetning og tæt under mål ekspederede Stage bolden ind til en vigtig 1-4 reducering for Middelfart.

Vigtig fordi herefter trak Esbjerg lidt i bremsen og passede på deres føring og presset på Middelfarts defensiv løsnedes. Efter 68 minutter blev Jonas Villemoes afløst af Mads Hansen. Middelfart spillede nogenlunde lige op med topholdet i denne periode, men selvfølgelig på baggrund af, at Esbjerg havde deres resultat hjemme og ville undgå at åbne kampen igen med en ny Middelfartscoring.

Efter 76 minutter var en hele tiden godt kæmpende og boldfast Robert Kakeeto løbet tør for kræfter og havde også et gult kort i bagagen. Valdemar Kwasniak kom ind på midten. Der var i løbet af kampen nogle passager med sammenstød, som Esbjerg søgte at få det maksimale ud af med dramatiske fald til jorden, uden at dommeren gik med på løjerne.

Efter 79 minutter gik manden i sort dog ind til fordel for hjemmeholdet, da Mikael Maden scorede til 5-1 i en lidt tvivlsom position. Linjedommeren løftede flaget, men dommeren overrulede markeringen for off side og godkendte scoringen.

Kampens sidste 15 minutter med ekstratid forløb uden det store drama, men et mønsterangreb af Middelfart et par minutter inde i overtiden med flere stationer i og omkring Esbjergfeltet endte med en åben chance til indskiftede Valdemar Kwasniak, der scorede flot og reducerede til de lidt pænere slutcifre 5-2.

Cifre der som nævnt dækkede over, at Middelfart i kampens første halvdel kunne have skabt mere spænding, men retfærdigvis kunne Esbjerg også i 2. halvleg, hvor de rev Middelfart over i en periode, have gjort noget virkelig ondt ved os.

Middelfart fik i denne kamp en lektion af et hjemmehold, der gør sig klar til en længe ventet oprykning, mens Middelfart bedømt på kampforløbet er et godt stykke fra at have styrken og effektiviteten til det. Også lidt ærgerligt, at vi med Esbjergs fem mål foreløbig mistede status som rækkens bedste forsvarshold.

Nu er der en god uge til at samle op og gøre klar til sidste trin af topholdsraketten, når FC Roskilde lørdag den 27. april kommer på besøg på et forhåbentlig klargjort Middelfart Stadion. Her vil en sejr over sjællænderne være et absolut must for ikke at gøre de sidste syv kampe lidt betydningsløse.

Tekst: Leo Jensen

Seneste nyheder

Menu
OPTAKT: Kampen om at hænge på spidser til
REFERAT: Flot opvisning af Middelfart i Gryden
OPTAKT: Svært at være favorit
Meget mere end fodbold

Bliv en del af Middelfart Boldklubs stærke sponsornetværk og få adgang til det som skaber værdi for netop DIN virksomhed.

Privatlivspolitik

Middelfart Stadion

Adlerhusvej 3

5500 Middelfart

Administration

Alsvej 8

5500 Middelfart

Kontakt os

Telefon: 20 12 98 58

E-mail: sg@middelfartboldklub.dk