REFERAT: Mens vi venter på mål

Middelfart Boldklub er i gang med rækken af testkampe op til sæsonpremieren 9. marts, hvor turen i 17. runde går til Roskilde, hvor hjemmeholdet venter i en topkamp mellem 2. divisions nr. 2 og 4. Middelfart er fire point efter FC Roskilde inden de seks afsluttende runder i Grundspillet.

Efter den indledende kamp i januar mod FC Fredericia, hvor NordicBet holdet vandt 2-1, har Middelfart spillet to kampe. Tre dage efter FC Fredericia ventede DS holdet Marienlyst, også på Færøvej, og kampen endte 1-0 til Odenseholdet. I lørdags var Middelfart på tur til Aarhus og mødte divisionskollegerne fra Brabrand, som vi også møder ude den 16. marts i 18. runde, i en 0-0 kamp.

Vi skaber chancerne

Cheftræner Kristoffer Johansen kommenterer de seneste kampe: Alle holds spillere og trænere, presse og publikum har naturligt nok fokus på evnen til score og afgøre kampene. Det er fodboldens kerne – score og vinde, hvis vi samtidig kan holde modstanderne fra at score. Meget simpelt. Men det simple billede kan dække over mange scenarier.

Kristoffer forklarer: En 0-0 kamp kan være kedelig og chanceløs, som tilfældet jo ofte er, men det kan også være en livlig, afvekslende kamp med godt spil og mange målchancer. Jeg så vores kamp mod Brabrand som en kamp, hvor vi helt uforståeligt ikke får scoret. Åbne chancer, stolpeskud, afbrændere tæt på mål.

Træneren forklarer, at billedet lidt var det samme mod Marienlyst og han har kunnet tælle 7-8 helt åbne målchancer i testkampene, som burde have givet mål – men det gjorde de ikke. Vi så også i efteråret, at det kun blev til 19 mål i 16 kampe - og to selvmål i to hjemmekampe, der blev tabt 1-0. Modsat fik modstanderne så kun scoret 13 gange mod os – rækkens bedste forsvar – og det gav et flot resultat med 28 point for 8 sejre og 4 uafgjorte.

Kristoffer Johannsen: Jeg fokuserer mest på, at vi skaber mange chancer, som er forudsætningen for at score. Jeg ville være mere urolig, hvis vi ikke kunne spille os til chancer. Det gør vi i hver kamp og så er det opgaven at træne os til at mestre mere kvalificerede afslutninger.

Ambitioner og sejrsvilje

Træneren noterer sig, at spillerne er meget ambitiøse omkring deres resultater og der har været stor ærgrelse efter de første kampe, hvor resultaterne ikke har stået mål med indsatsen. Der er en indædt sejrsvilje på holdet, der har vundet mange kampe de seneste sæsoner og vil vinde flere. Og de slår ikke op i banen med ’det er jo bare en træningskamp osv’.

Alle i truppen vil vinde og være med i topslaget i 2. division i de 10 kampe, der venter i slutspillet. Vi går ikke bare efter at komme med i Oprykningsspillet, vi vil også gerne præge det og spille med om topplaceringerne helt til sidste spillerunde. Vi oplevede i efteråret, at vi fuldt ud kunne spille med og oftest var bedre end modstanderne. Men de manglende mål og evnen til at ’dræbe’ kampene gjorde det ofte lidt for spændende, kommenterer Kristoffer.

Det er nemt at skyde på angriberne med de manglende mål, men vi vinder kun som hold. Vi arbejder i træningen med, hvordan vi bringer midtbanen mere med i spillet foran modstandernes mål og hvordan bruger vi forsvarerne, bl.a. ved standardsituationer, frispark, hjørnespark osv., mener manden med ansvaret på bænken.

Kristoffer fastslår: Vi arbejder fortsat videre med de ting, der gik godt i efteråret, men forsøger også at bringe nye facetter ind i spillet. Vi skal være et svært hold at læse og spille imod for modstanderne – og det er vi – men skal vi op på øverste hylde, er der altid ting, der kan forbedres. Det arbejder vi målrettet med til træning og tester i præsæsonkampene, som vi er i gang med nu.

Han runder af med at konstatere: Det er jo ofte træneres gode undskyldning efter et dårligt resultat, at vi skal jo først for alvor vise noget, når der skal spilles om point. Og alle kender jo eksempler på hold, der vinder alle testkampene og så taber tre ud af de første fire kampe. Modsat vil lidt sløje resultater i starten skærpe sulten efter at score og vinde.

Det videre program

Middelfart møder lørdag Skive på kunsten på Færøvej kl. 13. En slags revanche for den lidt tamme afslutning i november, hvor vi hjemme tabte 0-1 til bundholdet på et uheldigt selvmål i starten af kampen og aldrig rigtig fik spillet til at køre. Holdet virkede slidt, både fysisk og mentalt. Måske en reaktion på topkampen ugen før i Esbjerg, hvor vi desværre også tabte 0-1, men under helt andre omstændigheder.

Efter Skive venter en testkamp ude mod Young Boys i Silkeborg lørdagen efter, inden turen i uge 8 går til en træningslejr i tyrkiske Belek, hvor detaljerne skal pudses af under varmere himmelstrøg og på bedre baner end en kold og våd vinter i Danmark kan byde på. Her spilles der også kamp i ugens løb.

Middelfart stillede i Brabrand i følgende opstilling i 1. halvleg:

Casper Radza – Thomas Viggers, Lasse Thomsen, Simon Trier – Jacob Linnet, Robert Kakeeto, Jonas Villemoes, Anton Stage – Mikkel Hyllegaard, Malthe Boesen, Marcus de Claville

I 2. halvleg startede disse 11: Rasmus Jepsen-Jacob – Simon Trier, Lasse Thomsen, Marcus Mlynikowski – Jacob Linnet, Valdemar Kwasniak, Mads Hansen, Anton Stage – Benjamin Zjajo, Mikkel Blåholm, William Akpan

Jonatan Bro og Peter Kristensen blev også benyttet. Jonathan Kjær stod over.

Tekst: Leo Jensen

Seneste nyheder

Menu
Malthe Kristensen skifter til Middelfart Boldklub
REFERAT: Der bygges op til sæsonen
Opstart med mange ubekendte
Meget mere end fodbold

Bliv en del af Middelfart Boldklubs stærke sponsornetværk og få adgang til det som skaber værdi for netop DIN virksomhed.

Privatlivspolitik

Middelfart Stadion

Adlerhusvej 3

5500 Middelfart

Administration

Alsvej 8

5500 Middelfart

Kontakt os

Telefon: 20 12 98 58

E-mail: sg@middelfartboldklub.dk