REFERAT: Lille sejr – stort resultat

Mange hold oplever, at det kan være svært at følge op på succesen runden efter, når der lige er blevet vundet en meget vigtig kamp. Middelfarts 2-1 sejr i Aarhus sidste weekend over et af topholdene, Fremad, på Mikkel Blåholms sidsteminuts scoring skulle denne lørdag følges op mod FA2000 fra midten af bundfeltet. Holdet fra Frederiksberg har været fast følgesvend de seneste tre sæsoner og Middelfart har flere gange tabt nogle ærgerlige point mod et hold, der altid er svære at spille mod og aldrig giver op, før det sidste fløjt er lydt.

Det blev også tilfældet denne gang, men med 2-1 (0-0) og tre point mere til samlingen på nu 28 flotte point i 14 kampe – og dermed et rent gennemsnit på 2 point pr kamp – levede Middelfart Boldklubs runners up til topholdet Esbjerg op til favoritværdigheden, beholdt 2. pladsen og skabte den helt rigtige optakt til topkampen i næste runde i Esbjerg, hvor vi besøger BlueWater Arena for første gang.

I fremmede omgivelser

Middelfarts trup kender selvfølgelig kunstgræsset på Færøvej rigtig godt fra utallige træningssessioner på det grønne polyetylentæppe fodret med gummigranulat fra gamle bildæk. Spillet kørte sådan set også godt nok, men det kunne betragtes som en fordel for gæsterne, der spiller alle deres hjemmekampe på kunst, at de slap for et godt gennemvædet Middelfart Stadion. Middelfart har kun spillet to turneringskampe på kunst her i efteråret, mod netop FA2000 og HIK, samt pokalkampen i Lyseng.

Men da Middelfart Stadion med skader på dræningen stod delvis under vand, var løsningen kunsten på Færøvej. Her stillede Middelfart i den kendte formation: Casper Radza – Thomas Viggers, Lasse Thomsen, Marcus Mlynikowski – Jacob Linnet, Robert Kakeeto, Jonas Villemoes, Jonathan Kjær – Peter Kristensen, Malthe Boesen, Marcus de Claville.

Middelfart tog straks teten i de kolde omgivelser, hvor vittige hoveder har døbt kamparenaen Windy Road. Og denne lørdag blev der levet fuldt ud op til betegnelsen med en skarp kold blæst ind fra Lillebælt, der gjorde det til en tvivlsom fornøjelse at befinde sig som tilskuer uden for de rød/hvid farvede bånd, der markerer publikumsgrænsen omkring banen. At stadionspeakeren så samtidig hedder Storm, gjorde det ikke mindre koldt.

Det var envejstrafik ned mod FA2000 målet hele 1. halvleg. Det var et under, at FA folkene slap billigt med 0-0 ved pausen efter en stribe ligeved og næsten Middelfartforsøg. I den anden ende af banen op mod Lillebæltshallen måtte Radza have frosset en del, for der var ikke meget for ham at lave på de spage forsøg fra gæsterne.

Efter 9 minutter åbnede Marcus de Claville ballet med et forsøg tæt forbi. Middelfart kombinerede og pressede, men det var længe svært at komme på skudhold på den tætpakkede sidste tredjedel af banen. Malthe Boesen fik en pæn stor mulighed efter 24 minutter, hvor der blev sparket væk på stregen. Efter 32 minutter fik Claville halvlegens største mulighed midt for mål, men fik ikke dirigeret bolden mod mål.

I de sidste fem minutter før pausen var der en håndfuld store tilbud og nærgående forsøg. Jonas Villemoes var involveret i meget og efter 41 minutter var han decideret uheldig med sit drøn på overliggeren hen over hovedet på FA keeperen Lucas Ziegler, der havde en travl dag i målet. I de sidste minutter var der forsøg fra Lasse Thomsen lige på keeperen, Malthe Boesen med hovedet tæt forbi og endnu et Villemoes forsøg i de sidste sekunder af halvlegen.

Hurtige scoringer

Efter at have byttet banehalvdele i 2. halvleg, fik Malthe Boesen en gylden chance i det første minut, da han slap alene igennem og sigtede efter den fjerneste stolpe. FA målmanden strakte sig til det yderste og fik lige fingrene på til hjørne. Selv om FA2000 tydeligvis ville gå højere op til modstanderne efter pausen, var det Middelfart, der slog til og fik åbnet scoringen efter 53 minutter.

Et ellers påpasseligt FA forsvar fumlede med bolden og Peter Kristensen opfattede lynhurtigt situationen, smuttede imellem, gik til baglinjen og lagde bolden i fødderne på Marcus de Claville, der sparkede føringen fladt ind midt for mål. Det var Clavilles fjerde mål i de sidste fire kampe. Fint gennemsnit, der gerne må udbygges i de to resterende kampe.

Nu var festen begyndt og der skulle kun gå fem minutter, før den ikke fungerende måltavle skulle have været i aktion igen. En lang fremlægning fra forsvaret ned over det lidt tunge bageste FA forsvar gav Jonas Villemoes en friløber mod mål. En lidt tøvende FA keeper gav Villemoes mulighed for en lækkerbisken med et lob over målmanden inde i feltet. 2-0 og skulle så det være på plads, men FA smider sig aldrig på ryggen.

Peter Kristensen fik en god mulighed for 3-0 efter 67 minutter, men keeperen gjorde sig bred. Efter 75 minutter fik Claville muligheden på et frispark lige uden feltet. Men målmanden klarede igen til hjørne. Der noteredes også forsøg fra arbejdsomme Linnet i højresiden, hvor han skød på målmanden, mens et par holdkammerater stod nærmest blanke inde foran mål.

Efter 76 minutter blev der skiftet nye kræfter ind. Mikkel Blåholm afløste Malthe Boesen og Benjamin Zjajo kom ind på midten i stedet for målscorer Villemoes. Efter 81 minutter blev der peget på 11 meter pletten i Middelfarts straffesparksfelt. FA2000 reducerede med fladt skud til højre for Radza – deres første seriøse skud indenfor rammen – og nu skulle der altså igen være spænding om resultatet. Som altid mod FA2000.

Kamp for sejren

Træner Kristoffer Johannsen trak den anden målscorer, Claville, ud og sendte Anton Stage i kamp minuttet efter scoringen. Spillet bølgede lidt derefter og Middelfart kunne have trumfet med en tredje scoring lige efter reduceringen, men det blev i stedet en lidt nervøs afslutning. FA pumpede bolde ind i Middelfartfeltet, men uden rigtig farlige afslutninger. Der blev kæmpet godt og sparket resolut væk af de blå forsvarere og fremme blev der forsøgt at holde på bolden og give lidt luft.

Et par minutter før fuld tid blev en kramperamt Robert Kakeeto sammen med en lige så slidt Peter Kristensen byttet ud med Valdemar Kwasniak og Jonatan Bro, der skulle krige resultatet hjem i dommerens tillægstid. Og den blev ret lang. Det er ofte ved at ligne ishockeytilstande med effektiv spilletid og 7-8 minutters tillæg uden nævneværdige spilstop.

Men 2-1 blev holdt hjem og spillere, trænerstab og det frysende publikum kunne juble over tre kolde i kassen og sæsonens ottende sejr. Nu har vi to kampe til at forsøge at runde 30 point i dette efterår. Første forsøg som nævnt i Esbjerg, hvor der spilles topkamp søndag. Ingen forventer sikkert, at vi har noget med hjem ovre fra Vestkysten mod det suveræne tophold – ud over os selv.

Endelig har vi endnu en hjemmekamp, årets sidste, den 18. november, hvor der rundes af for en allerede succesrig halvsæson mod Skive IK.

Tekst: Leo Jensen

Seneste nyheder

Menu
Malthe Kristensen skifter til Middelfart Boldklub
REFERAT: Der bygges op til sæsonen
Opstart med mange ubekendte
Meget mere end fodbold

Bliv en del af Middelfart Boldklubs stærke sponsornetværk og få adgang til det som skaber værdi for netop DIN virksomhed.

Privatlivspolitik

Middelfart Stadion

Adlerhusvej 3

5500 Middelfart

Administration

Alsvej 8

5500 Middelfart

Kontakt os

Telefon: 20 12 98 58

E-mail: sg@middelfartboldklub.dk