REFERAT: Flot opvisning af Middelfart i Gryden

I en tid, hvor fynsk topfodbold sukker efter succesoplevelser, oplevede de trofaste blå tilhængere, der ikke var taget til kræmmermarked under broen, en fejende flot opvisning af de blå på Middelfart Stadion, der sikrede sæsonens 14. sejr. Det blev 2-0 (1-0) over det lidt falmede Nykøbing FC mandskab, der kampen igennem ikke skabte noget, der truede Middelfart. Cifrene var i øvrigt lidt misvisende, da Middelfart havde mange store chancer til at gøre det helt slemme ved falstringerne.

Der var lagt op til en flot kamp i de smukke rammer i Gryden, hvor græstæppet så indbydende ud, solen stod højt og publikum var mødt op i sommerdresset, klar til en fodboldfest.

Sad i et jerngreb

Bortset fra et godt forsøg efter små ti minutter, hvor Casper Radza var ude i fuld længde og parere et godt forsøg fra NFC, var det Middelfart, der sad totalt på spillet. Der var forskel i både tempo og spilforståelse på de to hold og det lyste ud af Middelfartspillerne, at denne kamp skulle vindes. Ikke mindst set i lyset af de kommende kampe mod de tre tophold.

Kort forinden var der en situation i Nykøbing FCs felt, hvor Benjamin Zjajo fri af målmanden klart blev fældet. Desværre så ingen af de to dommere, der ellers havde frit udsyn til situationen, det på samme måde og der blev vinket afværgende. Der var senere flere situationer, hvor gæsterne slap uden påtale fra dommeren, hvor et gult kort nok havde været rimeligt.

Opstillingen til dagens kamp: Casper Radza – Thomas Viggers, Lasse Thomsen, Simon Trier – Jacob Linnet, Mads Hansen, Jonas Villemoes, Jonathan Kjær – Peter Kristensen, Malthe Boesen, Benjamin Zjajo

Jonas Villemoes og Jonathan Kjær var tilbage i start 11’ren efter karantæne og erstattede Robert Kakeeto og Anton Stage fra opstillingen mod AB.

Det blev hurtigt kendt, at Aarhus Fremad havde bragt sig foran mod AB. Om den viden også blev kendt inde på banen, vides ikke, men Middelfart lagde et tungt pres på Nykøbing. Den tidligere landsholdsspiller Claus Jensen, der nu er træner og manager for NFC, dirigerede ivrigt fra bænken og Nykøbings høje forsvarere fik dirigeret meget væk i hovedspillet.

Middelfart prøvede at komme på kanterne af det lidt tunge forsvar, men indlæggene havde svært ved at finde den helt rigtige adresse. Efter 19 minutter lykkedes det dog på smukkeste vis. Jonas Villemoes fik plads i højresiden og hans præcise indlæg tæt på mål lå til pandebrasken på topscorer Malthe Boesen, der headede 1-0 føringen ind uden chance for keeper Tobias Brogaard og det løftede stemningen gevaldigt på tribunen.

Middelfart fortsatte presset halvlegen ud, men som før set, masser af godt spil – og så manglede der lige det sidste skub til bolden ind over stregen.

Til tider rent power play

Kampbilledet fortsatte i 2. halvleg, hvor Middelfart med lidt større udnyttelsesgrad kunne have gjort noget godt for målforskellen, hvor vi stadig halter lidt bagefter både Aarhus Fremad og FC Roskilde. Der blev kombineret fint med sikkerhed bagude og Nykøbings forsvar og midtbane kom ud at løbe mange meter i forgæves forsøg på at stoppe de blå fremløb.

Middelfarts kombinationer med lange skift og sugende løb tappede Nykøbing for kræfter og det lykkedes ikke nedrykkerne fra sidste sæsons NordicBet Liga at etablere modangreb, der for alvor satte Middelfart forsvaret under pres eller tvang keeper Radza ud i redninger.

Efter godt et kvarter i 2. halvleg satte Middelfart så tre nye mand ind for at fortsætte presset og suge luften ud af modstanderne, der også skiftede flittigt ind. Ud gik Middelfarts Mads Hansen, Jonathan Kjær og Benjamin Zjajo og ind kom Robert Kakeeto, William Akpan og Anton Stage med friske ben.

Det har været en af Middelfarts styrker i denne sæson, at bænken altid har været stærkt besat. Det har ikke svækket holdet at skifte nye folk ind og flere gange er afgørelserne kommet fra netop de indskiftede. Middelfart trykkede stadig godt på og William Akpan drev gæk med sine modstandere, der blev snøret i snævre driblinger, men stadig manglede lige det sidste for at få bolden ind til 2-0.

Der blev i denne periode noteret forsøg på overliggeren i to omgange, hvor især Malthe Boesens kraftfulde afslutning på undersiden af overliggeren havde fortjent en bedre skæbne. Der var også to-tre nærgående afslutninger, hvor Middelfartspillerne var alene med målmanden og tæt på.

Der blev kæmpet hårdt af den blå hær og Jacob Linnet faldt i øjnene med endnu en stærk arbejdsindsats og mange løb på kanten. Anfører Lasse Thomsen fik plads til at gå med frem og var endnu en trussel. Det gav han også et voldsomt slag over næsen i en nærkamp, så han lige måtte ud og have kølet snudetøjet ned.

Efter ca. 80 minutter kom først Marcus de Claville (ud: Peter Kristensen) og lidt efter Mikkel Blåholm (ud: Malthe Boesen) ind for at fremkalde en dræbende 2-0 scoring. Claville gav også prøver på sin dribleteknik og kørte rundt med modstanderne. Der var lagt en del tid til og først efter godt tre minutters tillægstid kom scoringen, der løftede stemningen gevaldigt.

Nykøbing havde forsøgt en sidste omstilling for om muligt at stjæle et point. Angrebet blev brudt og NFC havde ikke kræfter til at komme hjem igen. Middelfart førte hurtigt bolden frem og stod pludselig med fire mand mod én foran feltet. Bolden blev lagt frem til Robert Kakeeto, der afsluttede fra en position inde i feltet. Målmanden fik hånden på, men bolden fortsatte over til Anton Stage i modsatte side, der kurede 2-0 scoringen ind.

En fuldt fortjent sejr var i hus og der blev bygget vigtig selvtillid op før de afgørende næste tre runder, hvor vi møder FC Roskilde ude lørdag 18. maj, derefter besøg af topholdet Esbjerg fredag 24. maj og så rundes maj måned af fredag den 31. hvor vi møder Aarhus Fremad ude.

Det bliver Middelfarts store chance for at nå toppen. Vi gemmer alle drømme om oprykning, et muligt lokalopgør osv langt væk og koncentrerer os om nøglekampen mod Roskilde på lørdag. En sejr vil holde døren åben.

Tekst: Leo Jensen

Seneste nyheder

Menu
Malthe Kristensen skifter til Middelfart Boldklub
REFERAT: Der bygges op til sæsonen
Opstart med mange ubekendte
Meget mere end fodbold

Bliv en del af Middelfart Boldklubs stærke sponsornetværk og få adgang til det som skaber værdi for netop DIN virksomhed.

Privatlivspolitik

Middelfart Stadion

Adlerhusvej 3

5500 Middelfart

Administration

Alsvej 8

5500 Middelfart

Kontakt os

Telefon: 20 12 98 58

E-mail: sg@middelfartboldklub.dk