OPTAKT: Svært at være favorit

Oprykningsspillet i 2. division har udviklet sig til en række overraskende resultater, hvor favoritterne har haft svært ved at vinde deres kampe og spændingen er derfor intakt inden de sidste seks runder, der afgør oprykningen til NordicBet ligaen. Der er ingen nemme kampe i slutspillet, som Middelfart Boldklubs træner, Kristoffer Johannsen, forudså efter Grundspillets 22 kampe.

Det suveræne tophold fra Esbjerg fB, der strøg gennem Grundspillet med 59 ud af 66 mulige point – tabte én kamp og spillede to uafgjort – har allerede sat ni point til i slutspillet, hvor de har tabt tre af fire kampe. Den ene sejr kom desværre i kampen mod Middelfart.

I den anden ende kom AB med i Oprykningsspillet med hiv og sving og hjælp fra andre hold. AB har endnu ikke tabt i slutspillet – to sejre, bl.a. over Esbjerg, og to uafgjorte, bl.a. sidst mod Middelfart. AB ligger fire point efter Nykøbing FC, der tabte de tre første kampe i slutspillet med målscoren 0-11 – og så slog de Esbjerg 2-1 i fjerde runde.

Aarhus Fremad lagde hårdt ud i slutspillet med tre sejre, bl.a. 2-0 over Middelfart, der burde have vundet den kamp, og målscoren 8-0. Fremad havde rækkens bedste forsvar indtil for en uge siden, men tabte så 6-2 til FC Roskilde. Resultater så omskiftelige som det danske forårsvejr. Det er ikke let at være favorit.

Vigtigt med en sejr

Middelfart møder Nykøbing FC på Middelfart Stadion lørdag eftermiddag og stillingen peger på hjemmeholdet som favorit. Der er kun én plads mellem de to hold i stillingen – Middelfart nr. 4 og Nykøbing nr. 5 – men det skjuler det faktum, at der er 9 point mellem de hold og målforskellen siger plus 12 til Middelfart og minus 13 til Nykøbing.

Det er også et faktum, at der aktuelt er 5 point mellem Middelfart og 3. pladsen, Aarhus Fremad, og 6 point op til 2. pladsen, hvor FC Roskilde, som vi slog på eget græs for 14 dage siden, lige nu befinder sig. Roskilde møder Esbjerg ude i denne runde – spiller søndag – mens Aarhus Fremad tager mod AB hjemme lørdag.

Der er ingen tvivl om hvad ønskescenariet i disse kampe er for Middelfart, men det er så samtidig helt afgørende, at vi selv vinder vores kamp. Det var en skuffelse med ét point ude mod AB med 1-1 efter den fine indsats mod Roskilde, men der er bare ingen nemme kampe i dette oprykningsspil.

Det er nu og i de kommende runder, hvor Middelfart på stribe møder FC Roskilde (ude), Esbjerg (hjemme) og Aarhus Fremad (ude), at der kan blive afgjort en hel del om hvem der løber med 2. pladsen. Esbjerg er trods svaghedstegn så langt foran, at der skal en vild fantasi til at forestille sig, at de sætter den føring over styr.

Svære at vinde over

Holdet fra Falsters største by med knap 17.000 indbyggere – Middelfart har ca. 400 færre – har i de seneste sæsoner kæmpet for at holde fast i den næstbedste række, hvorfra de rykkede ned i sidste sæson. Klubben, der har satset hårdt på at skabe et hold med Superliga potentiale, rykkede også ned i 2. division i 2020, men rykkede op igen året efter.

Middelfart og Nykøbing FC spillede uafgjort i begge deres indbyrdes kampe i Grundspillet. I september blev det 0-0 på Lolland Bank Park i Nykøbing i en kamp, Middelfart dominerede totalt. Halvanden måned senere blev det 2-2 i Middelfart, hvor NFCs Emeka Paul Nnamani scorede kampens første og sidste mål. Indimellem havde Marcus de Claville udlignet i 1. halvleg og Malthe Boesen scoret til 2-1 i starten af 2. halvleg.

Nykøbing FC bygger på en af Sydhavsøernes traditionsklubber, B1901, der fylder noget i dansk fodboldhistorie. De blå-hvidstribede ’ettere’ spillede mange sæsoner i den bedste række i årene 1963-1982, nåede også to tabte pokalfinaler i perioden, og præsenterede det dengang eksotiske indslag med gambieren Biri Biri på holdet i nogle sæsoner, inden han endte i Sevilla. Det var den farverige senere landstræner Kurt Nielsen, der fik Biri Biri til B1901 i 1972. Sidst i 70’erne spillede Biri Biri, der spillede på Gambias landshold fra 1963-1987, flere sæsoner i Herfølge.

Et andet kendt navn fra B1901s storhedstid er Morten Olsen, der startede sin karriere på Falster og kom på landsholdet som ’etter’. Nåede 102 landskampe i perioden 1970-1989 og var dansk landstræner i 16 år. Nykøbing FCs nuværende manager, Claus Jensen, er født i byen og spillede i Nykøbing FA (Falster Alliancen) som ung, men skiftede som senior til højere rangerende klubber og nåede 47 landskampe i starten af dette årtusinde.

Dommer Frederik Svendsen fløjter opgøret i gang kl. 14.00 og vejrudsigten er lovende. Sol og 18-20 grader.

Tekst: Leo Jensen

Seneste nyheder

Menu
OPTAKT: Kampen om at hænge på spidser til
REFERAT: Flot opvisning af Middelfart i Gryden
OPTAKT: Svært at være favorit
Meget mere end fodbold

Bliv en del af Middelfart Boldklubs stærke sponsornetværk og få adgang til det som skaber værdi for netop DIN virksomhed.

Privatlivspolitik

Middelfart Stadion

Adlerhusvej 3

5500 Middelfart

Administration

Alsvej 8

5500 Middelfart

Kontakt os

Telefon: 20 12 98 58

E-mail: sg@middelfartboldklub.dk