OPTAKT: Nye mål venter forude

Kampene i 7. runde af Oprykningspillet satte omtrent oprykningskampen i 2. division på plads. Esbjerg fB fik endelig sikret den oprykning, der længe har virket logisk på baggrund af topholdets suveræne grundspil. Esbjergs 2-0 over Middelfart var den vigtige sejr, der afgjorde det spil, hvor Esbjerg nu er 12 point foran FC Roskilde på 3. pladsen med ni point tilbage at spille om.

Det ligner også en oprykning til Aarhus Fremad, der har været slutspillets mest formstærke hold. Fremad har 6 point plus en god målforskel ned til FC Roskilde, så en sejr over Middelfart i fredagens kamp kan nærmest uanset Roskildes resultat i deres kamp mod FC Nykøbing afgøre kampen om 2. pladsen. Og så er der reelt ikke så meget mere at spille om i 2. divisions Oprykningsspil.

Jo, Aarhus Fremad kan stadig snuppe 1. pladsen fra Esbjerg – der er 6 point mellem holdene inden de tre sidste kampe. Middelfart kan stadig tage 3. pladsen fra FC Roskilde – der er 4 point mellem holdene – og så kan Nykøbing FC og AB måske motivere sig lidt i kampen om slutspillets femteplads.

Middelfart Boldklub kan som oprykker stadig sikre sig en flot 3. plads i 2. division – 4. pladsen er sikret uanset resultaterne i de sidste tre kampe – og dermed vise, at sidste sæsons suveræne resultat i 3. division kunne overføres til 2. division. Det er godkendt og kan bruges som afsæt til næste sæson.

Perspektiver for næste sæson

Flere af holdene i årets Danmarksturnering er nok begyndt at tænke i perspektiver for den kommende sæson. Superligaen har spillet færdig og resultatet betyder en 8-4 fordeling i næste sæson i vestholdenes (læs Jyllands) favør. Østholdene sikrede sig dog tre af de øverste fire pladser i denne sæson efter mestrene fra FCM og Fyn mistede den ene repræsentant i Superligaen.

NordicBet Ligaen mangler én runde, men det meste er afgjort. To vesthold, Sønderjyske og AaB, rykker op i Superligaen. To østhold, Næstved og FC Helsingør, rykker ned i 2. division. Det betyder også her en 8-4 fordeling i vestholdenes favør i næste sæson – 7 jyske og et fynsk hold – mod 4 østhold (to københavnske og to sjællandske).

I 2. division er der stadig en del uafklaret. Esbjerg og sandsynligvis Aarhus Fremad rykker op. Det betyder, at ét fynsk hold, Middelfart, er sikret deltagelse i 2. division sammen med tre østhold, FC Roskilde, Nykøbing FC og AB fra Oprykningsspillet. Yderligere ser et vesthold, Skive IK, og et østhold, Fremad Amager, ud til at have sikret sig fra Kvalifikationsspillet.

To østhold, FA2000 og HIK, kæmper med to vesthold, Thisted FC og Brabrand IF, om at undgå to nedrykningspladser til 3. division. Der er ét point mellem holdene, så intet er afgjort. I 3. divisions Oprykningsspil er Boldklubben Frem sikre på oprykning, mens Ishøj og Næsby/VSK Aarhus slås om den anden plads. Syv østhold er dermed sikre på 2. division. Det kan blive 10-2 i østholdenes favør med kun Middelfart og Skive vest for Storebælt.

Vigtigt at slutte godt af

Middelfart kan derfor gøre boet foreløbig op efter 7 slutspilskampe. To kampe, FC Roskilde og Nykøbing FC (begge hjemme), er vundet, to kampe, AB og FC Roskilde (begge ude), er endt uafgjort, og tre kampe er tabt. Esbjerg ude og hjemme og Aarhus Fremad hjemme.

Nu følger to udekampe, Fremad i denne runde og Nykøbing FC i næste weekend, inden afslutningen hjemme mod AB den 15. juni. Det er vigtigt at slutte godt af, inden der kalder tre ugers ferie fra træning og kampe – nåja, der er lige en EM turnering – og så starter godt tre ugers intense forberedelser til næste sæson en uges tid inde i juli.

Aarhus Fremad var hårde ved os i slutspillets første kamp i det stadig kolde forår med kampe på kunsten. 2-0 til Fremad på deres to eneste skud på mål var de noget misvisende cifre efter en kamp, som Middelfart sad totalt på – uden at score. En uheldig og irriterende start på Oprykningsspillet, som vi aldrig rigtig kom os over.

I sæsonens første kamp mødtes de to hold på Middelfart Stadion med 1-1 som slutcifre. Middelfart udlignede kort før tid på straffespark. Sidst på efteråret mødtes holdene på Riisvangen, hvor Middelfart var i et godt run og lå nr. 2. Det fynske sejrsmål til 2-1 i den kamp blev scoret i de sidste minutter.

Det kan ikke tages fra Middelfarts oprykkere, at gensynet med 2. division har været sportsligt tilfredsstillende med en placering i Top 4 og meget lige kampe med holdene over os. Vi er fortsat rækkens bedste forsvar og så må vi bruge det gode resultat til næste sæson, hvor vi gerne vil score endnu flere mål og vinde endnu flere sejre.

Så er der lige kampen mod Aarhus Fremad. Sidste fredag fejrede Esbjerg oprykning på Middelfart Stadion efter sejren over de blå. Nu kan Fremad gøre det samme hjemme hos sig selv – eller Middelfart kan stikke en kæp i hjulet og måske udsætte festlighederne lidt. Dommer Jacob Rasmussen fløjter op kl. 18.00 på Riisvangen Stadion.

Tekst: Leo Jensen

Seneste nyheder

Menu
OPTAKT: Slutfløjt efter en opløftende sæson
REFERAT: Ufokuseret indsats gav unødvendigt pointtab
OPTAKT: Nu ser vi frem mod næste sæson
Meget mere end fodbold

Bliv en del af Middelfart Boldklubs stærke sponsornetværk og få adgang til det som skaber værdi for netop DIN virksomhed.

Privatlivspolitik

Middelfart Stadion

Adlerhusvej 3

5500 Middelfart

Administration

Alsvej 8

5500 Middelfart

Kontakt os

Telefon: 20 12 98 58

E-mail: sg@middelfartboldklub.dk