OPTAKT: Middelfart skal i gang i slutspillet

Det har resultatmæssigt ikke været den bedste start på slutspillet for Middelfart Boldklub. Først 0-2 hjemme mod Aarhus Fremad og derefter 2-5 ude mod det suveræne tophold Esbjerg har aktuelt betydet et mindre spring i stillingen op til 2. pladsen, der er det eneste, der bliver spillet om i dette oprykningsspil i 2. division.

Esbjerg har sat sig solidt på den ene af oprykningspladserne og Nykøbing FC og AB er for langt bagefter i stillingen til at kunne komme i betragtning. Det efterlader tre hold i kampen om den sidste oprykningsplads. FC Roskilde måtte nøjes med uafgjort i sidste runde mod AB, men fører stadig med ét point foran Aarhus Fremad, der sidst gentog en 5-0 sejr over Nykøbing FC med 14 dages mellemrum.

Seks point efter århusianerne ligger så Middelfart, der forhåbentlig kan drage fordel af først og fremmest selv at vinde over FC Roskilde og så måske håbe på, at Esbjerg slår Aarhus Fremad i fredag aftens kamp i Esbjerg, hvor ishockeyfeberen vel så småt har lagt sig efter den tabte finaleserie til ærkerivalerne fra Sønderjyske. Der er også ’bundopgør’ fredag i Nykøbing, hvor AB kommer på besøg og hjemmeholdet skal forsøge at stoppe serien af 0-5 resultater.

Lidt ærgerlig start

Der var vel ingen, der før sæsonen for alvor forventede, at Middelfart som nyoprykker skulle ligge så godt til i toppen af 2. division, som vi i perioder har gjort. Sent på efteråret var vi på 2. pladsen i et par runder, men tabte i november to gange 0-1 og måtte se os overhalet inden vinterpausen.

Ét point i to kampe i starten af foråret skabte yderligere luft i stillingen i toppen, men så kom fire gode sejre på stribe og pludselig var afstanden kun tre point til 2. pladsen. Nu står vi igen med kravet om en sejr for at hænge på. Ikke at kravet er en oprykning, men alle omkring fodbolden i Middelfart synes selvfølgelig, det er sjovere at spille slutspilskampene med noget på kant og at kunne presse de andre hold i toppen.

Derfor er det vigtigt at få gang i målscoringen igen og ligeledes få lukket af i forsvaret igen. Fornemmelsen efter begge kampe her i starten af slutspillet var, at kunne vi have udnyttet nogle af vores chancer i 1. halvleg i begge kampe, kunne resultaterne have set meget anderledes ud.

Det var også fornemmelsen, at modstanderne enten var uhyre effektive på deres chancer til at afgøre kampene eller at Middelfart manglede et par procent eller lidt mere i defensiven på afgørende tidspunkter. Fremad havde vel nærmest 100 procent udnyttelse af deres forsøg inden for målrammen og Esbjerg var heller ikke uheldige ved deres to første scoringer, inden de tog fat for alvor i 2. halvleg og viste forskellen.

Heldigvis lykkedes det for Middelfart at stoppe blødningen og score et par gange og pyntede dermed på resultatet i de for os uvante store rammer på Blue Water Arena. Der bliver nok ikke mange hold, der henter point derovre, hvis Esbjerg kan holde koncentrationen hele vejen igennem.

Middelfart Stadion klar til prøvelserne

Det har holdt lidt hårdt med at komme på eget græs i slutspillet, da stadion i Gryden ikke har været spilleklar endnu. Trods det stadig våde vejr er håbet, at det lykkes nu med kampen mod FC Roskilde. Der er nok nogle procenter at hente ved at spille på stadion fremfor det lidt stemningsforladte kunstgræsanlæg – og ikke mindst for publikum.

Middelfart spillede på Stadion den første lørdag i oktober, da vi mødte FC Roskilde og tabte 0-1 efter en kamp, hvor vi manglede effektivitet foran deres mål og så tabte vi på det selvmål, der kom allerede efter 20 minutter. En ret lige kamp, hvor ingen af holdene fik gang i målscoringen trods flere gode muligheder undervejs. I forårets første kamp i Roskilde var det målløst i 1. halvleg, inden der kom fire mål på 10 minutter i starten af 2. halvleg. Malthe Boesen udlignede til 1-1 undervejs.

Så Middelfart har revanche til gode og den er næsten livsvigtig i denne seks points kamp, hvor FC Roskilde kan stikke af og bringe sig ti point foran Middelfart eller hvor en blå hjemmesejr vil udligne forskellen fra starten af foråret, hvor vi var fire point efter sjællænderne – og faktisk kun tre point ved slutspillets start.

Topscorer Malthe Boesen er tilbage efter udstået karantæne. Til gengæld er midtbanemotoren Robert Kakeeto ude med karantæne i denne kamp efter det gule kort i Esbjerg. Ellers er der i øjeblikket stor konkurrence om pladserne i Middelfarttruppen.

Så al mulig grund til komme på Stadion og hjælpe Middelfart i gang med pointhøsten igen. Dommer Stefan Fyhn fløjter kampen i gang kl. 14.00. Vejrudsigten siger gråt, men tørvejr og ca. 12 grader.

Tekst: Leo Jensen

Seneste nyheder

Menu
OPTAKT: Kampen om at hænge på spidser til
REFERAT: Flot opvisning af Middelfart i Gryden
OPTAKT: Svært at være favorit
Meget mere end fodbold

Bliv en del af Middelfart Boldklubs stærke sponsornetværk og få adgang til det som skaber værdi for netop DIN virksomhed.

Privatlivspolitik

Middelfart Stadion

Adlerhusvej 3

5500 Middelfart

Administration

Alsvej 8

5500 Middelfart

Kontakt os

Telefon: 20 12 98 58

E-mail: sg@middelfartboldklub.dk