Optakt til Middelfart Boldklub – Boldklubben Avarta lørdag 14. oktober 2017

Afsender: Webmaster 12. okt. 2017

Vi nærmer os afgørelsen

Efteråret med regn, rusk og tidligt mørkt er sat ind for alvor her midt i oktober. På lørdag er der kun tre uger tilbage af efterårsturneringen i 2. division. Dermed nærmer vi os også de afsluttende kampe, der endeligt afgør om de sportslige mål bliver nået. 4. november ved vi det hele og kan begynde at tænke på vinterpause og siden et fodboldforår med nye opgaver og mål.

Vi fik en lille forsmag på glæde og skuffelser hen over den lille uge, hvor landsholdet spillede om hvorvidt vi skulle tilbringe en del af sommeren 2018 foran tv helt fremme på kanten af stolen eller tilbagelænet i resignation. VM deltagelsen er ikke slet ikke afgjort endnu, men det, der på et tidspunkt lignede en ny stor skuffelse som i 2014 og 2016, blev på få uger forvandlet til en boblende glæde med først kvalifikation til play off og siden seedning, så vi får en på papiret nemmere modstander.

Sådan er fodbold. Ikke langt fra lys til mørke og omvendt. Stolpe ind, stolpe ud, er det også blevet kaldt. Middelfart Boldklub står også foran den helt store opgave nu, hvor resultatet skal hives i land – og hvor der er stadig færre kampe til at reparere på skaderne. Et godt resultat for MB er kvalifikation blandt de fire bedste til forårets oprykningsspil – et fantastisk resultat er at få seks eller ni point med over. En femteplads vil bare gøre ondt.

Boldklubben Avarta fra Rødovre er sammen med Marienlyst, Kolding IF og HIK de fire modstandere, der også bestemmer MBs skæbne. Lige nu er der fire point op til førstepladsen og to ned til femtepladsen. Avarta ligger to point foran MB og tog de første tre point, der blev spillet om mellem klubberne, med 3-1 sejren hjemme i Espelunden i august.

Det er derfor, Middelfart Stadion og en højlydt tilskuerkulisse skal hjælpe MB mod en supervigtig sejr på lørdag. Avarta ligner et hold, der slutter blandt de fire bedste, men har både Marienlyst og Kolding blandt de sidste tre modstandere, så en MB-sejr over Avarta, der kommer med friske sejre over Næsby og Dalum, vil hjælpe MB og sætte pres på de andre hold. MB skal finde tilbage i rytmen, der gav fem gode sejre på stribe og måske gjorde os lidt for optimistiske i troen på, at det ville gå lidt nemmere.

Nederlagene til Marienlyst og Kolding IF, hvor især det sidste gjorde ondt, fordi det var på en baggrund mod et hold, der ikke selv skabte meget, skal lægges bag os. To vigtige slag er tabt, men krigen kan stadig vindes. I skrivende stund er skadessituationen ikke helt gjort op, men der bliver brug for en vigtig omorganisering i forsvaret, der ikke fungerede sikkert sidst, efter jernmanden Kristoffer Gjettermann gik ud med en alvorlig skade i knæet.

Træner Jan Vingaard og rådgivere får nok sat et hold og en gameplan op, der reducerer det tab bedst muligt, men det er en udfordring for ethvert hold, når en nøglespiller i forsvaret mangler. De vante aftaler sidder ikke altid i skabet, når nye ben skal løse opgaven. Men så må de øvrige på holdet og i truppen træde i karakter. Sidst på en sæson er det ofte vigtigt hvilke hold, der kan trække på de stærkeste ressourcer fra bænken, når stamspillerne er slidte og trætte eller der kommer skader.

Kom og støt de blå

Det er selvfølgelig de 11 mand på banen, der afgør kampene rent sportsligt, men støtten fra den vigtige 12. mand uden for banen er uvurderlig. Nu skal MB ryste de seneste oplevelser af sig og løftes tilbage på vindersporet. Der skal kæmpes med alle kræfter for de sidste 12 point, der spilles om i efteråret. MB har ud over Avarta som de tre sidste modstandere, Greve (ude), Næsby (hjemme) og HIK ude i den sidste kamp, der kan blive den helt store finale.

Tre point er målsætningen lørdag, så ser vi lidt stort på, hvordan de kommer i hus. Dommer er manden med det gode Middelfart-fodboldnavn Martin Outzen, der fløjter opgøret i gang kl. 14.