OPTAKT: Kampen der kan give oprykning

Det er nu fjerde gang i sæsonen, at Middelfart Boldklub og Esbjerg fB tørner sammen. En kombination, der for få år siden, helt præcis fem sæsoner, lød som en utopi. Esbjerg spillede i Superligaen og så sent som i 2019 vandt de bronze og alt tegnede lyst for traditionsklubben fra Vestkysten med de fem mesterskaber, pokaler, landsholdsspillere osv.

Nedrykningen året efter satte en lavine i gang og to år senere fortsatte nedturen med nedrykning fra NordicBet Ligaen. I sidste sæson, hvor Middelfart var ’på udflugt’ i 3. division og derfor ikke mødte de berømte modstandere, var Esbjerg en del af oprykningskampen til det sidste, men blev overhalet af Kolding IF og B.93.

Der har også været en del overskrifter om klubben vedr. deres ejerkreds, en træner med alternative metoder, spillerflugt osv. Føljetonen så ud til at være slut med en retslig afgørelse her i foråret, men de tidligere ejere har bebudet et søgsmål mod den nuværende lokale ejerkreds. Problemerne har kostet Esbjerg fB tre point som straf for ’rod i papirerne’.

Svingende resultater

Esbjerg spillede et suverænt Grundspil, hvor de kun satte syv point til undervejs. Et nederlag til Nykøbing FC, og et par uafgjorte mod FC Roskilde og Aarhus Fremad var små pletter på sejrslisten. Så er det gået noget ringere i Oprykningsspillet, hvor topholdet har tabt fire af de seks spillede kampe, bl.a. to gange to gange til Aarhus Fremad. To sejre, over FC Roskilde og Middelfart, har betydet, at forspringet til Fremad på 2. pladsen er svundet ind til 6 point, men vigtigere er, at afstanden til FC Roskilde på 3. pladsen, der ikke giver oprykning, er på solide 10 point.

Med fire runder tilbage i slutspillet kan Esbjerg altså sikre oprykningen definitivt med tre point på Middelfart Stadion fredag aften. Middelfart må efter pointtabet mod FC Roskilde i sidste weekend med 0-0 i udekampen konstatere, at det længe eksisterende håb om at hænge på i kampen om den anden oprykningsplads nu er lidt mere teoretisk.

Aarhus Fremad har fire point ned til FC Roskilde og syv til Middelfart og har således alle muligheder for at sikre den oprykning, de inden sæsonen var forhåndsfavoritter til. Men Middelfart kan stadig nå en flot 3. plads og det er vel værd at spille for – ud over at det vil være en flot skalp at tage foran hjemmepublikummet med en sejr over topholdet, som vi har tabt tre gange til i sæsonen.

Det blev 1-2 i efterårets tredje runde, hvor Esbjerg støttet af et talstærkt publikum på en lun fredag aften fik et par lige lovlig lette mål på omstillinger og så var Lasse Thomsens reducering i overtiden ikke nok. I efterårets næstsidste runde, på et tidspunkt, hvor Middelfart lå på 2. pladsen og drømte store drømme, ramte vi ikke målet i de afgørende situationer og så slog Esbjerg til efter et hjørnespark og scorede kampens eneste mål på Blue Water Arena den kolde novemberdag.

I slutspillet, hvor Middelfart fik en ærgerlig start med to nederlag – først den ’vildt’ ufortjente 2-0 sejr til Aarhus Fremad på kunsten på Færøvej – mødte vi et oplagt Esbjerghold på Blue Water, der efter nogle gode chancer til Middelfart slog hårdt til og førte 4-0, inden et par reduceringer fra Middelfart og en pind mere fra Esbjerg til slutcifrene 5-2.

Af de otte mål, Esbjerg har scoret mod os, har deres topscorer Elias Sørensen, stået for halvdelen, så det er nok et godt råd at holde lidt øje med ham fredag aften, hvis vi skal have en chance for udbytte. Det er altså Esbjerg, der har stået for tre af de syv nederlag i sæsonen indtil nu – og nu må det godt stoppe. Vi gider ikke deltage i Esbjergs oprykningsfest.

Ganske pæn statistik

Middelfart Boldklub kan stadig glæde sig over at have divisionens bedste forsvar med kun 27 scoringer imod. Det er et gennemsnit på under ét mål pr kamp og en præstation, der er værd at huske fra sæsonen. Der er kun to kampe, udekampene mod FC Roskilde og Esbjerg, hvor modstanderne har scoret mere end to mål mod os. Og 10 gange har Casper Radza holdt et clean sheet.

Så kan vi på den anden side sammenligne evnen til at score mål med de andre tophold. Her halter Middelfart noget efter og der er adskillige resultater i løbet af sæsonen, hvor det har kostet dyrt, at vi ikke har scoret på de ofte mange chancer, vi har tilspillet os. 6 gange – heraf to i slutspillet – er vi gået fra banen uden at score og de 6 kampe har givet 2 point. 5 gange har vi scoret mere end 2 mål i en kamp og de 4 af dem var den serie, vi lavede som afslutning på Grundspillet.

Middelfart Boldklub har i de 28 runder, der er afviklet før kampen mod Esbjerg, vundet halvdelen af kampene. 14 sejre tilsat 7 uafgjorte og 7 nederlag. Det giver foreløbig et gennemsnit på 1,75 point pr kamp og det er vel acceptabelt af en nyoprykker til denne sæson. Vi kan altid ’finde’ nogle flere point i løbet af sæsonen, som kunne have givet et endnu flottere gennemsnit og bragt os helt frem i feltet til endnu en oprykning.

Det kunne være sjovt at forbedre statistikken med en sejr over Esbjerg, der i så fald nok vil være et af højdepunkterne fra sæsonen. Det forlyder, at publikumsinteressen er usædvanlig stor forud for kampen, så der er lagt op til en seværdig forestilling i Gryden, når dommer Allan Staal fløjter op kl. 18.30.

Tekst: Leo Jensen

 

Seneste nyheder

Menu
OPTAKT: Slutfløjt efter en opløftende sæson
REFERAT: Ufokuseret indsats gav unødvendigt pointtab
OPTAKT: Nu ser vi frem mod næste sæson
Meget mere end fodbold

Bliv en del af Middelfart Boldklubs stærke sponsornetværk og få adgang til det som skaber værdi for netop DIN virksomhed.

Privatlivspolitik

Middelfart Stadion

Adlerhusvej 3

5500 Middelfart

Administration

Alsvej 8

5500 Middelfart

Kontakt os

Telefon: 20 12 98 58

E-mail: sg@middelfartboldklub.dk