OPTAKT: Feltet i slutspillet er snævret ind til tre hold

Oprykningsspillet i 2. division er begyndt med 6 hold i kamp om to oprykningspladser. Resten er lidt ligegyldigt. Og reelt kun én ledig plads i elevatoren til landets næstbedste række, NordicBet Ligaen. Om 10 runder, lørdag den 15. juni omkring kl. 15.50, kender vi resultatet af den konkurrence – måske allerede tidligere.

Topholdet Esbjerg fB starter i spidsen af Oprykningspillet med 59 point og dermed 18 point foran 3. pladsen, den første plads, der ikke giver oprykning. Her befinder Aarhus Fremad sig sammen med Middelfart, der begge har 41 point og Fremad med en lidt bedre målforskel. Imellem Esbjerg og de to hold ligger FC Roskilde, der startede slutspillet med 44 point, men som fredag lavede et stærkt udlæg på udebane mod Nykøbing FC, der for anden uge i træk indkasserede et 0-5 nederlag.

Falstringerne med 33 point og en svag målforskel og AB med 24 point – der søndag møder Esbjerg – og en masse interne problemer kommer ikke i nærheden af oprykningspladserne, kan allerede fastslås inden slutspillet for alvor er startet.

Igen en hård start

Som sidste sommer, da Grundspillet i 2. division startede, kan Middelfart imødese en hård start. Men det er det jo også for vores modstandere. Den gang startede vi også med Aarhus Fremad hjemme og havde så Esbjerg hjemme i kamp 3. I Oprykningsspillet er rækkefølgen her i starten de tre hold over os i tabellen. Efter Aarhus Fremad gælder det Esbjerg ude og FC Roskilde hjemme. Så er alvoren ligesom trukket godt op.

Programmet er i øvrigt efter kampen mod Aarhus Fremad, der af banemæssige årsager spilles på kunsten på Færøvej, følgende. Middelfart Stadion er endnu ikke spilbar efter mange ugers regn:

Torsdag 18. april kl. 19.00: Esbjerg fB – Middelfart
Lørdag 27. april kl. 14.00: Middelfart – FC Roskilde
Fredag 3. maj kl. 19.00: AB – Middelfart
Lørdag 11. maj kl. 14.00: Middelfart – Nykøbing FC
Lørdag 18. maj kl. 14.00: FC Roskilde – Middelfart
Fredag 24. maj kl. 18.30: Middelfart – Esbjerg fB
Fredag 31. maj kl. 18.00: Aarhus Fremad – Middelfart
Søndag 9. juni kl. 15.00: Nykøbing FC – Middelfart
Lørdag 15. juni kl. 14.00: Middelfart – AB

Et program med en noget uvant spillerytme. Fire aftenkampe på hverdage, hvoraf de tre er på udebane, er uvant kost for Middelfart og spændende at se, hvordan de opgaver bliver løst. Anden halvdel af Oprykningsspillet starter ligeledes med de tre øvrige hold i oprykningsfeltet.

Spændende om toget så er kørt efter de kampe, eller om de to afsluttende runder mod hold uden særlig meget på kant kan komme til at tælle for alvor. Og måske kan weekenden i midten af juni, hvor EM i fodbold i Tyskland starter, blive en oplevelse, der fremover huskes i Middelfart.

Sejle videre på sejrsbølgen

Middelfart gik som bekendt ind i slutspillet med fire sejre på stribe og målscoren 13-2 i de kampe. Et godt rygstød før slutspillet, hvor vi fik bevist, at der stadig både er sejre og mål i de blå oprykkere fra sidste sæson.

Vores modstandere fra Aarhus Fremad, der startede foråret to point foran Middelfart, fik vi indhentet til sidst, hvor deres sidste fire runder svingede fra 2-2 ude mod Esbjerg, der udlignede Fremads føring i overtiden, til 0-1 hjemme mod Skive IK, der desperat søgte at nå 6. pladsen, men måtte se AB stikke af med den på de yderste marginaler. De sidste runder gav Fremad en fin 1-0 sejr i Roskilde inden den afsluttende 5-0 sejr hjemme mod Nykøbing FC.

Det er altså to tilsyneladende formstærke hold, der mødes på kunsten og skal søge at holde trit med FC Roskilde, der med 5-0 sejren fredag aften er 6 point foran inden dagens kamp i Middelfart. Middelfart kan se tilbage på succes i de to første indbyrdes opgør. Det blev 1-1 i sæsonpremieren i Middelfart i august, hvor Fremad kom på 1-0 midtvejs i 2. halvleg og Middelfart udlignede på straffe fem minutter tid ved Malthe Boesen.
I den omvendte kamp i Aarhus i oktober bragte Marcus de Claville Middelfart foran i 1. halvleg, Fremad udlignede i 2. halvleg og Mikkel Blåholm scorede et supervigtigt og flot sejrsmål til 2-1 i de sidste minutter med en kraftfuld afslutning på en præcis stikning i midten af banen.

Michael Rasmussen er dommer i dagens kamp, der fløjtes i gang kl. 14.00. Der er gratis adgang på kunsten på Færøvej.

Tekst: Leo Jensen

Seneste nyheder

Menu
OPTAKT: Kampen om at hænge på spidser til
REFERAT: Flot opvisning af Middelfart i Gryden
OPTAKT: Svært at være favorit
Meget mere end fodbold

Bliv en del af Middelfart Boldklubs stærke sponsornetværk og få adgang til det som skaber værdi for netop DIN virksomhed.

Privatlivspolitik

Middelfart Stadion

Adlerhusvej 3

5500 Middelfart

Administration

Alsvej 8

5500 Middelfart

Kontakt os

Telefon: 20 12 98 58

E-mail: sg@middelfartboldklub.dk