Ny sæson, nyoprykker og nye modstandere

Det var afslutningen på en fantastisk sæson, da Middelfart Boldklub i kamp nr. 32 satte et flot punktum med 2-0 over Vanløse IF på to mål af topscorer Malthe Boesen i slutningen af 1. halvleg. Uhørte 75 point for 23 sejre, seks uafgjorte og kun tre nederlag. En målscore på de pæne runde tal 60-20 taler sit tydelige sprog om et meget stærkt forsvar – 0,6 mål i snit pr kamp – og et forspring ned til 3. pladsen, der ikke gav oprykning, på hele 22 point. Angrebet præsterede tæt på 1,9 mål pr kamp. Alt sammen mere end godkendt!

Sportschef Søren Godskesen: Vores forventninger til sæsonen blev mere end opfyldt. Vi startede sæsonen med en målsætning om at ende i Top2 og dermed genvinde pladsen i 2. division, som vi skuffende mistede i sidste sæson. Opgaven i Middelfart for den nu forhenværende træner Anders Jensen var klart defineret. Efter nedrykningen i sidste sæson, som vi faktisk var tæt på at afværge, skulle der (gen)skabes en vinderkultur i Middelfart Boldklub.

Søren fortsætter: Og det lykkedes. Vi kan se tilbage på en sæson med meget få skuffelser og rigtig mange glæder og succeser. Vi havde et rigtig godt efterår, hvor vi kun tabte to kampe. Et nederlag i 4. runde af pokalturneringen, hvor vi tangerede rekorden fra forrige sæson, hvor Randers slog os 4-0 i 4. runde. I november tabte vi knebent 1-2 til de senere finalister fra AaB.

Det gik den rigtige vej og vi husker også lige den flotte pokalsejr over NordicBet Liga holdet FC Fredericia i 2. runde. Måske var der lige rigelig meget fokus på kampen mod AaB, for i kampen op til tabte vi helt uforståeligt 1-3 hjemme til de senere nedrykkere fra AB Tårnby. Vi sluttede foråret 7 point foran nr. 3 og havde en udsat kamp til gode.

Foråret var måske spillemæssigt knap så prangende, hvor vi havde fire kampe, vi ikke scorede i – og tabte to af dem, begge på hjemmebane. Men vi uddybede afstanden til 3. pladsen med yderligere 15 point. Så i alt fire nederlag over hele sæsonen og fire kampe uden at vi scorede, alle på hjemmebane. Den hjemmebanestatistik skal gerne forbedres samtidig med, at vi holder kursen på udebane. Så tegner det lyst i den kommende sæson, nævner Søren.

Vi har fået bygget et stabilt fundament i en trup, der fungerer godt sammen. En vindermaskine og nogle sejrssultne spillere, der aftalte med træneren, at vi efter at have sikret oprykningen fire runder før afslutningen, ville gå efter også at vinde de afsluttende fire kampe, heriblandt kampe mod både nr. 2, FA2000, og nr. 3, VSK Aarhus. Så ville forskellen lige blive understreget. Det lykkedes også med målscoren 7-1. Stærkt fokus og vindervilje og det skal vi bygge videre på, runder sportschefen sin evaluering af sæsonen af med.

Nye modstandere venter

Efter et lille mellemspil med en vellykket koncert ved Hindsgavl slot fredag eftermiddag og aften med gode danske navne som Anders Blichfeldt og band og Outlandish og det store internationalenavn Take That, der slog igennem i 90’erne som boyband, men nu er modne herrer, der stadig har stemmen i behold og kan deres moves, der får især det kvindelige publikum til at henrykkes, kan Middelfart Boldklub nu rette opmærksomheden mod kerneforretningen, fodbold.

Nu er det altså noget stærkere modstandere, der venter fra august og frem til juni næste år i først 22 grundspilskampe og derefter 10 kampe i slutspillet om enten oprykning til NordicBet Ligaen eller om at undgå en returbillet til 3. division. Modstanderne er ovenfra nedrykkerne fra Fremad Amager og Nykøbing FC, og de fire hold fra sidste sæsons oprykningsspil, Esbjerg fB, Aarhus Fremad, AB og Thisted FC.

Så er der de fire øverste fra kvalifikationsslutspillet, FC Roskilde, Brabrand IF, HIK og Skive IK. Endelig er der FA2000, der tog den anden oprykningsplads i 3. division og altså lavede det samme hurtige come back som Middelfart. Så vidt vides har Middelfart aldrig før spillet mod Fremad Amager, Nykøbing FC, Esbjerg fB og FC Roskilde i betydende kampe.

Der bliver altid arbejdet med staben omkring holdet og truppen og dens sammensætning i turneringspausen og denne gang er ingen undtagelse. Nogle ud og andre ind. Middelfart har ud over at sige farvel til cheftræner Anders Jensen taget afsked med reservekeeper Peter Bergmann, forsvarskrumtappen Mathias Høgsholt samt angriberne Denis Fazlagic og supersub’en Lester Tre Hayes. Der bliver kigget på forstærkninger til både de ledige pladser og hvad der ellers kan vise sig af muligheder i transfervinduet, der er åbent indtil udgangen af august.

Der kan således ikke forventes en færdig trupsammensætning, når den nye træner Kristoffer Johannsen, der er kommet til fra senest Næsby Boldklub, samler til første træningsdag tirsdag. Der er foreløbig aftalt testkampe mod et hold fra 2. bundesligaklubben Holstein Kiel lørdag den 15. juli og Næsbys 3. divisionshold torsdag den 27. juli. Der arbejdes på efter et afbud at finde en ny modstander i weekenden mellem de to kampe.

Smæk på fra starten

Første turneringskamp er fredag den 4. august kl. 18.45 hjemme mod Aarhus Fremad. Første udekamp er lørdag 12. august mod Thisted FC, sæsonens længste bustur. Indimellem disse kampe er der en 1. runde kamp i pokalturneringen mod serie 1 holdet fra KFUM, Odense i KFUM Parken i det vestlige Odense.

Det er faktisk en tidligere pokalfinalist, vi her møder. Det var godt nok tilbage i 1964, de grønne nåede i Idrætsparken med bl.a. den daværende landsholdsspiller, Helge Jørgensen på holdet. KFUM tabte 1-2 til Esbjerg fB, som Middelfart i år spiller i række med. Esbjerg kommer på besøg i 3. turneringsrunde i et nyt fredagsopgør den 18. august.

Programmet for Middelfarts kampe i efteråret i 2. division:

4/8                 Middelfart – Aarhus Fremad
12/8               Thisted FC – Middelfart
18/8               Middelfart – Esbjerg fB
26/8               Middelfart – Fremad Amager
2/9                 Nykøbing FC – Middelfart
9/9                 Middelfart – Brabrand IF
15/9               Skive IK – Middelfart
23/9               Middelfart – AB
30/9               FA2000 – Middelfart
7/10               Middelfart – FC Roskilde
14/10             HIK – Middelfart
21/10             Middelfart – Nykøbing FC
28/10             Aarhus Fremad – Middelfart
4/11               Middelfart – FA2000
12/11             Esbjerg fB – Middelfart
18/11             Middelfart – Skive IK

Altså 16 runder inden julepausen og grundspillets sidste seks kampe løber fra 9. marts og frem til 6. april, lørdag efter påske. Foreløbig starter forberedelserne til sæsonen med første træning tirsdag kl. 17.15.

Vi vil ikke foreløbig melde så meget ud om sportslige målsætninger og belært af erfaringerne fra forrige sæson, hvor vi blev løbet lidt over ende i efteråret, skal styrkeforholdet i 2. division nok lige testes lidt, inden der med rimelighed kan stilles nogle konkrete forventninger i udsigt. Overordnet må det i første omgang være at bide sig fast i rækken, der består af en blanding af fuldtids set-up og mere 3. divisions lignende forhold.

Det må vi lige have nogle erfaringer med og sæsonstarten, hvor vi i de fem første runder har både nedrykkerne fra 2. division og det ’store’ hold Esbjerg plus et par hold fra sidste sæsons oprykningsspil, giver os sikkert nok at se til. Men med en reference til fredagens koncert, så må opfordringen være Take That Shit og giv dem kamp til stregen.

Tekst: Leo Jensen

Seneste nyheder

Menu
Malthe Kristensen skifter til Middelfart Boldklub
REFERAT: Der bygges op til sæsonen
Opstart med mange ubekendte
Meget mere end fodbold

Bliv en del af Middelfart Boldklubs stærke sponsornetværk og få adgang til det som skaber værdi for netop DIN virksomhed.

Privatlivspolitik

Middelfart Stadion

Adlerhusvej 3

5500 Middelfart

Administration

Alsvej 8

5500 Middelfart

Kontakt os

Telefon: 20 12 98 58

E-mail: sg@middelfartboldklub.dk