Middelfart sigter mod toppen

Afsender: Webmaster 11. sep. 2018

Nogen ville på forhånd have frygtet en tirsdagsopgave i København på en halvkold, våd aften, men Middelfart løste opgaven på suveræn vis og sejrede 3-0 på en især effektiv 1. halvleg. Samtidig viste de blå tropper, at det lurende udebanekompleks synes blæst væk i dette efterår, hvor den femte sejr på stribe på udebane inkl. to pokalkampe nu er vundet.

Der var lagt op til topopgør i Vanløse Idrætspark mellem etagebyggerierne, da 2. divisions nr. 2, Vanløse tog mod nr. 6, Middelfart. Kampen havde fået lidt ekstra krydderi, da sidste uges arbejdskamp i fodboldverdenen havde udløst landsholdsdebut til hele fire Vanløsespillere. Det kunne virke som om hjemmeholdet måtte være storfavoritter mod de fynske topaspiranter, der ikke helt har indfriet forventningerne endnu. Men det blev ganske anderledes.

Så vendte det pludselig

Middelfart stillede med en prøvet opstilling, hvor Caspar Radza passede målet, forsvarskæden var Magnus Pedersen, Kristoffer Gjettermann, Niclas Vemmelund og Peter Jul Nielsen. Midt på var det Martin Conley og Lasse Thomsen, kanterne var Peter Kristensen og Sebastian Dalgaard og helt fremme lå Casper Johansen og Søren Andreasen.

Efter en lidt nervøs start på den våde, glatte bane, hvor dommeren søgte at lægge en linje med to sjældne gule kort i de allerførste minutter, et til hvert hold, havde Vanløse et par udmærkede forsøg. Middelfart var også med fra start og da anfører Casper Johansen efter 10 minutter med vanlig målnæse driblede sig fri af et par tvivlrådige Vanløsespillere inde i feltet og trillede bolden ind til 1-0, var linjen lagt.

Nu var det Vanløse, der jagtede det udlignende mål, og det udnyttede de blå med maksimal effekt, da et indlæg fra højre side i det 17. minut nåede Peter Kristensen og Lasse Thomsen midt for mål. Lasse sendte i andet forsøg bolden forbi Vanløsekeeperen til 2-0 og scorede dermed sit første mål for Middelfart efter skiftet i sommerpausen.

Lige før den halve time skete noget formentlig afgørende for kampen. Vanløses Nicolai Johansen, der slæbte rundt på et gult kort fra de første nervøse minutter, måtte stoppe en Middelfartangriber på kanten af feltet med grovfilen og så havde dommer Thorsøe Jr., der var flittig med kortene i en ikke specielt dramatisk kamp, ikke andet valg end et gult kort mere og dermed det røde kort.

Med en forsvarsspiller ude måtte værterne reorganisere og pille en angriber ud for ikke at risikere en ren kollaps. Det gav Middelfart mulighed for at sidde hårdt på bolden og presse modstanderne baglæns. Fire minutter før pausen sendte Magnus Pedersen fra højre side et godt indlæg ind i feltet og Casper Johansen var igen klar og sendte Middelfart på sikker sejrskurs med sit mål til 3-0. Godt indslag lige op til pausen og en uhørt blå effektivitet foran kassen.

Rolig dag på kontoret

I 2. halvleg faldt tempoet og underholdningen en del. Vanløse forsøgte forgæves at vende kampen, men Middelfartdefensiven og en sikker sidste skanse i Casper Radza tillod dem ikke noget, der var i nærheden af at reducere. I den anden ende var Middelfart mere i den kontrollerende rolle og sparede nok lidt på kræfterne til den næste vigtige opgave mod Skovshoved på lørdag.

Undervejs i 2. halvleg byttede Martin Conley med Rasmus Fink, Magnus Pedersen gav plads for Niclas Nymand og Mads Aasgaard kom ind i stedet for Lasse Thomsen. De tre point blev kørt sikkert og rutineret i hus, måldifferencen fik et pænt hak opad, og modstanderne er nu klar over, at der også er fynsk islæt i den sjællandske dominans i 2. division øst. Det var et godt eksempel på, hvad koncentreret arbejde og udnyttelse af målchancerne betyder og truppen tankede selvtillid før de næste svære opgaver. 

Middelfart strøg dermed forbi fire hold i stillingen og indtager nu andenpladsen, tre point efter de vakse oprykkere fra Slagelse, som vi møder om ca. halvanden uge. Først gælder det kampen hjemme mod Skovshoved på lørdag, hvor Middelfart skal have åbnet for en sejrsstime også på hjemmebane.

Tekst: Leo Jensen    

?
F
?
?
?