Kunsten at score på sine chancer

Afsender: Webmaster 2. jun. 2018

Middelfart fik ikke bolden over stregen på årets hidtil varmeste dag – og så tabte vi. Det var to hold uden de store avancementsmuligheder i Oprykningsspillet, der tørnede sammen i Valby Idrætspark i denne uforlignelige hedebølge, der hele tiden slår nye rekorder. Da Frem så med lidt hjælp fik scoret en enkelt gang, var resultatet givet. 1-0 til hjemmeholdet viste måltavlen efter de godt 90 minutter og dermed måtte Middelfart for anden gang i træk forlade den lettere sommersvedne grønsvær uden at have opnået det vigtigste i fodbold – at score mål.

Træner Jan Vingaard kunne berette om en 1. halvleg, hvor Middelfart gjorde meget af det rigtige, men altså manglede flødeskummet på kagen, mål. De blå, der i dagens anledning stillede i de lidt usædvanlige farver, blå trøjer og røde bukser, havde lidt ændringer i opstillingen i forhold til kampen i Næstved, idet Peter Jul Nielsen blev afløst af Malte Jürgensen, der før har vikarieret med succes på venstre back. Adigun Salami blev også hjemme og afløseren på midten var Rasmus Fink Hansen, der også har prøvet den position før her i foråret. Peter Kristensen var i karantæne.

Gode takter undervejs

Frem fik ret hurtigt scoret til 1-0 med lidt hjælp fra et ubeslutsomt Middelfart forsvar, der glemte at sparke væk midt for mål, og det viste sig at blive kampens slutcifre. Det skete efter knap et kvarter, men havde Magnus Pedersen, Martin Hedeager og Sebastian Dalgaard vist lidt flere tænder og konsekvens foran Fremkassen på nogle ganske fine muligheder, kunne det sagtens have været en komfortabel fynsk føring ved pausen. Men som tidligere i sæsonen kneb med at gøre tingene helt færdig, berettede Vingaard og så forblev det ved 0-1.

I 2. halvleg gik tempoet ud af kampen, grundet varmen måske, og Middelfart fik ikke etableret den fornødne skarphed over spillet. Det var faktisk Frem, der tog initiativet, men heller ikke de kunne bryde dødvandet i den sløvende eftermiddagshede og så var resultatet givet. Der var dog en fin chance til sidst til Martin Hedeager, der om nogen burde trives i sommertemperaturerne med det navn, men muligheden for et enkelt point som sidst, de to hold mødtes, fortonede sig med et forsøg lige uden om den fjerneste stolpe. 

Vi må derfor konstatere, at afslutningen på sæsonen her i varmen på samme måde som indledningen i den vedvarende kulde ikke rigtig er kommet op i gear og der er en del at arbejde med, når forberedelserne går i gang til den nye sæson. Det tidligere så målsøgende spil fra Middelfarts offensiv er ikke kommet i gang her i foråret og nu bliver det kampen for at slutte i øverste halvdel, eventuelt et lille avancement i stillingen, der bør være drivet i sæsonens sidste kamp.

Det bliver på lørdag hjemme mod FC Sydvest, der er sikker på at slutte sidst i rækken, men som i denne runde mandede sig op til at vinde forårets første sejr. Middelfart spiller i sidste runde for at slutte bedst af de fynske hold i 2. division – og måske slutte med positiv målscore. Det kræver dog en tremålssejr over holdet fra grænselandet. Det er nok værd at gå efter og få en succesoplevelse med ud i sommerlandet, når der skal ferieres, mens der kæmpes om VM på de vidtstrakte russiske stepper.   

Tekst: Leo Jensen

?
F
?
?
?