Klart nederlag i Næstved

Afsender: Webmaster 28. maj. 2018

Middelfart løb søndag eftermiddag ind i en kompetent oprykker i Næstved. Resultaterne har svinget utroligt meget i de seneste kampe for Middelfart, hvor de tre øverste hold i 2. division har stået på menuen. Denne sæsons to oprykkere, Hvidovre og Næstved, har med kort mellemrum vist hvor meget motivation gør ved et hold og har givet Middelfart en lektion i effektiv fodbold. Indimellem fik Kjellerup en blå lektion i blå angrebseffektivitet og letsindigt forsvarsspil i den målrige 7-3 sejr til Middelfart.

Søndag fortsatte den manglende konsekvens i det blå forsvar, men desværre uden bid i angrebet til at opveje det. Det endte så med forårets største nederlag på hele 4-0 og var desværre et meget godt udtryk for forskellen på de to hold. De godt 2000 begejstrede tilskuere hyldede det grønklædte hjemmehold for at slå oprykningen fast to runder før afslutningen, mens Middelfartspillerne for anden gang på mindre end to uger kunne køre fra et stadion med oprykningsfestligheder i fuld gang.

Det gik lige let nok

Middelafart lagde ud med en startopstilling med fire ændringer, hvor Magnus Pedersen og Kristoffer Gjettermann startede inde i forsvaret, Adigun Salami på midten og Søren Andreasen i angrebet. Det blev igen et par dødbolde, der voldte Middelfart store problemer, tilføjet et par gennemspillede angreb, hvor Næstveds angribere fik for meget plads i feltet efter opløb og indspil til en fri angriber.

Første gang efter 18 minutter lynede Middelfarts ånde ond fra det første opgør i Middelfart, Finnur Justinussen, der lavede begge mål i 2-1 sejren i april, da han fik bolden serveret lige foran Casper Radza og let kunne sætte en inderside på til 1-0. Efter ca. en halv times spil fik Næstved frispark helt ude ved linjen, og på det efterfølgende indlæg fik en umarkeret Søren Jensen på kanten af målfeltet lov til at sparke bolden op i krogen til 2-0. Kort inden pausen fik Næstved tilkendt et straffespark, som Kasper Mertz udnyttede til 3-0.

Det var halvlegsstillingen efter 45 minutter, hvor Middelfart ikke producerede noget videre.

I det 50. minut blev 4-0 en realitet, da Næstved førte bolden op fra egen banehalvdel, uden at Middelfartspillerne antastede de grønne. Fra venstre blev bolden lagt ind i Middelfartfeltet og lige foran keeper Radza stod ingen anden end Finnur Justinussen igen helt umarkeret og kunne let heade bolden i kassen til de lidt ydmygende cifre. 

Så var Næstved tilfredse og begyndte at se frem mod champagne og andet, der tilhører en oprykning og Middelfart fik sat en prop i de værste huller, så nederlaget ikke blev større.

Næstved, der trods andenpladsen nok er forårets bedst spillende hold i 2. division, der kun har tabt en enkelt kamp og vundet hele ti, var simpelthen for stor en opgave og viste forskellen på et tophold og oprykker og et midterhold.

Nu gælder det for Middelfart at motivere sig til at slutte foråret spille- og resultatmæssigt ordentligt af og sikre en placering i subtoppen i de to resterende kampe mod to andre af rundens tabere, så holdet kan gå på ferie med en god afslutning i bagagen. Det gælder næste lørdag Frem i Valby Idrætspark og lørdag den 9. juni hjemme mod FC Sydvest, der slet ikke har vundet i foråret.

Tekst: Leo Jensen

?
F
?
?
?