Fremtiden ligger mod øst

Afsender: Webmaster 4. jul. 2018

I den første weekend i august starter den nye turnering i 2. division. For Middelfarts vedkommende bliver det med udsigt til en række nye modstandere i forhold til de seneste sæsoner. Det bliver en længere turnering, idet der frem mod juni næste sommer skal afvikles 33 runder mod hidtil 30 kampe. Det bliver også et efterår med hyppigt kig til Storebæltsbroens imponerende ingeniørarbejde – ca. hver anden lørdag.

Det bliver derfor betydeligt dyrere i transport i den kommende sæson og Middelfart bliver klubben i østrækken, hvor de fleste klubber ligger inden for HT området, med suverænt flest kilometer på landevejen. Alle udekampe – på nær en enkelt i Odense – skal spilles på Sjælland og de fleste i København på lidt større stadions end oftest set i 2. division.

Spændende horisonter mod øst

Nu venter en sæson med ny struktur, men med uændret målsætning for Middelfart om at spille med i toppen om oprykning frem til sidste spilledag.  Middelfart kom i Grundspillets østpulje og får 11 modstandere, ti sjællandske og et fynsk, af forskellig styrke i efteråret og starten af forårets kampe. At Middelfart blev placeret i østpuljen betyder, at vi desværre går glip af nogle charmerende lokalopgør mod Kolding, Dalum og de nye fra TPI.

Af de fem hold, der spillede i Oprykningsrækken i foråret, Middelfart, Marienlyst, Skovshoved, Frem og Avarta, formåede kun Middelfart på en sjetteplads at slå sig ind i øverste halvdel. I vestpuljen er der to nedrykkere fra 1. division og tre hold fra øverste halvdel af sidste sæsons Oprykningsspil, så umiddelbart kunne konkurrencen virke hårdere her.

Overblik over de kommende modstandere

Marienlyst: Klubben fra det nordlige Odense er en god bekendt, da vi har mødtes de seneste fem sæsoner med blandede resultater og både på leder, træner og spillerside er der flere sammenfald. Spændende hvad Marienlyst trækker til i sommerpausen, da flere stamspillere har forladt klubben, bl.a. Mads Aasgaard og Lasse Thomsen, der nu trækker i den blå trøje, og der skal bygges et nyt hold op.

Skovshoved: Holdet fra Strandvejen overraskede i sidste sæson, hvor de som nyoprykkere spillede sig i Oprykningsspillet og rykkede fra et udgangspunkt i bunden til 8. pladsen. Andre klubber har været på hugst hos skovserne i juni og nappet nogle profiler og der er ny træner på bænken. Det kan blive en lidt sværere 2. sæson.

Frem: En af 2. divisions mest traditionsrige klubber har haft nogle lidt blandede sæsoner, der klart ligger under klubbens og dens farverige fans egne forventninger. Middelfart kender Frem godt fra flere jævne kampe de seneste to sæsoner. Holdet fra Valby ser ud til at styrke sig på spillersiden og har fået ny træner.

Avarta: Klubben fra Rødovre havde en god sæson i grundspillet i 2017, hvor de sluttede lige efter Middelfart. Tabte pusten i forårets Oprykningsspil, hvor de dumpede ned på næstsidstepladsen efter mange nederlag. Pt kendes truppen ikke og Avarta kan blive en dark horse i spillet. Vi delte lige over med Avarta i sidste sæson.

HIK: Drengene fra Hellerup med stadion i Gentofte er også en god bekendt fra de seneste sæsoner, hvor Middelfart mødte dem både forår og efterår 2017. Sidste møde endte 0-0 og kostede HIK deltagelse i Oprykningsspillet, som de havde nået med bare et mål mere i en eller anden kamp. HIK var helt suveræne i Kvalifikationsspillet med 13 point ned til nr. 2.

AB: Endnu et traditionshold med en flot historie, der blev netop nr. 2 efter HIK. Hjemmebanen i Gladsaxe er traditionelt en vanskelig udebane for mange gæster. AB har foreløbig mistet et par gode folk til 1. division, bl.a. topscoreren, og kan få svært ved at holde fast i toppen. Klubben skal overleve på at trække talenter til det kendte klubnavn. AB vandt begge kampe i 2016.

B93: Den gamle Østerbroklub med de mange titler i en fjern fortid er måske en af de mest uberegnelige størrelser i 2. division. Klubben har mistet det halve af holdet, men har en vi kender, Aske Lundsgaard. Spændende at se hvad træner Danny Jung får at arbejde med fra den københavnske kreds af spillere, der cirkulerer. Første møde for de blå med B93.

Hillerød: Oprykkerne i sidste sæson fra Nordsjælland fik luft under vingerne i forårets Kvalifikationsspil, hvor de fra en meget udsat bundplacering rykkede fra nedrykningsfeltet og sluttede på en fin 5. plads efter de tre førnævnte. Nu gælder det om at holde sammen i den traditionelt svære 2. sæson for det nye hold i divisionssammenhæng, som Middelfart endnu har til gode at møde.

Brønshøj: Hvepsene fra Tingbjerg, der også har set bedre sportslige tider, bøvlede meget med tingene i sidste sæson, hvor de først reddede sig fra nedrykning i de sidste runder. Sæsonen var en underpræstation af de gulstribede. Nu ser de ud til at forstærke sig og holder på de bedste i egne rækker og må forventes at rykke fremad. Brønshøj vandt begge kampe i 2016.

Vanløse: Et kendt klubnavn fra den københavnske periferi med både pokaltitel og 1. division i bagagen er vendt tilbage til divisionsfodbolden, som de forlod i 2014, og kan måske nå at hente noget fra spillerkarusselen, inden det går løs. Nyoprykkere skal oftest lige vænne sig til et højere tempo, men Vanløse kender kravene fra tidligere. Første møde med Middelfart.

Slagelse: Efter det professionelle eventyr med FC Vestsjælland, der faldt sammen i 2015, blev Slagelse placeret i Sjællandsserien, hvorfra klubben med stormskridt på deres superligastadion har nået 2. division. De vandt deres DS kreds overbevisende og må betragtes som en seriøs dark horse i efteråret. Middelfart har ikke mødt Slagelse i divisionssammenhæng.

Tekst: Leo Jensen