Foråret spirer i Middelfart

Med udsigten til den tredje kamp på 10 dage har Middelfart Boldklub haft nok at se til i påsken og i dagene op til. Og det ser ud til, at med det så småt spirende forår er der også kommet gang i målscoringen og pointhøsten igen. 4-0 over HIK for godt en uge siden og 3-1 i torsdags mod Fremad Amager har sat skub i jagten på topholdene og de to sidste kampe i Grundspillet – Thisted FC og vi slutter ude mod AB næste lørdag – kan med de ’rigtige’ resultater bringe os tæt på oprykningspladsen igen.

Oprykningspladsen fordi det ligner, at der kun bliver én plads at spille om for de fem hold, der i Oprykningsspillet starter langt efter det suveræne tophold, Esbjerg fB. Topholdet har trods visse problemer udenfor banen beholdt koncentrationen på banen og kun sat 7 point til ud af de 60, der hidtil er spillet om. Et nederlag 3-4 tilbage i september hjemme mod Nykøbing FC, og to uafgjorte, 3-3 ude mod FC Roskilde i efteråret og 2-2 hjemme mod Aarhus Fremad lørdag før påske, er de få pletter på sejrsrækken på 17 sejre.

Fornyet spænding

Middelfart fik med de to sejre hentet lidt terræn ind igen i toppen. Aarhus Fremad tabte måske lidt overraskende hjemme 1-0 til Skive, der har fået ny luft og nu lurer på den sidste ledige slutspilsplads, som AB sidder på inden de sidste kampe. To point skiller de to hold og så kan man vurdere på, hvem der har det sværeste program. AB ude mod Fremad A og hjemme mod Middelfart – eller Skive hjemme mod HIK og ude mod Esbjerg.
I toppen har FC Roskilde, der tabte topkampen mod Esbjerg i sidste runde, nu 6 point ned til Aarhus Fremad, som de møder hjemme mandag, og Middelfart, der begge har 35 point og Fremad med en lidt bedre målforskel. Der kan leges meget med mulige resultater, men det afgørende for Middelfart er at fokusere på egen indsats og kampen mod Thisted FC.

Thisted FC er dumpet ned på 12. og sidstepladsen inden næstsidste runde. Thyboerne peakede i starten af oktober, hvor de først vandt den enlige sejr hidtil på hjemmebane over FA2000 og weekenden efter overraskede med 3-2 ude over FC Roskilde. Siden da er det blevet til 7 nederlag og to uafgjorte. De fire kampe i foråret har givet ét point, så det er et sultent hold, der går på banen i Middelfart. I torsdags tabte Thisted en nøglekamp i bunden 1-0 hjemme til Brabrand.

Middelfart fik for alvor hul på målscoren efter en periode, hvor der var en del panderynker over evnen til at omsætte de mange chancer til mål. Det kostede en serie på tre nederlag og en uafgjort – Esbjerg og Skive i efteråret med to gange 0-1, så 1-3 i Roskilde i forårspremieren og 1-1 i Brabrand. En sejr nr. 11 mod Thisted - sammenholdt med at FC Roskilde og Aarhus Fremad mødes samtidig - kan blive et godt udgangspunkt for Grundspillets sidste kamp mod AB og det efterfølgende slutspil.

Farvel til Windy Road

Forår i luften betyder også udsigt til igen at komme i kamp på Middelfart Stadion, der ikke egner sig til fodbold i november og marts måned. To hjemmekampe på kunst i efteråret og nu den anden i foråret og så tilbage til græs og grill, liv og leben ved banderne, friske meldinger i stadionhøjttalerne, køer ved pølseservering og øludskænkning – kort sagt fodbold i Gryden. Vi glæder os til slutspillets fem spændende kampe mod toppen af poppen i 2. division. Og gerne med lidt kamp om de øverste pladser.

Middelfart har Jacob Linnet og William Akpan ude med sidste karantænedag efter et par røde kort, men ellers er truppen kampklar og klar til opgaven at hente forårets tredje sejr på stribe. Det gjorde vi én gang i efteråret - mod Brabrand, Skive og AB - og det rykker i stillingen med en serie sejre.

Sæsonens første kamp mod Thisted var i 2. runde og Middelfart vandt 3-1 på Sparekassen Thy Arena på tre mål i 1. halvleg af Peter Kristensen, Lasse Thomsen og Malthe Boesen. Thisted FC reducerede i 2. halvlegs tillægstid.

Kampens dommer er Jonas Bøgelund. Der fløjtes op kl. 14.00 og der er som altid gratis adgang på kunsten.

Tekst: Leo Jensen

Seneste nyheder

Menu
Malthe Kristensen skifter til Middelfart Boldklub
REFERAT: Der bygges op til sæsonen
Opstart med mange ubekendte
Meget mere end fodbold

Bliv en del af Middelfart Boldklubs stærke sponsornetværk og få adgang til det som skaber værdi for netop DIN virksomhed.

Privatlivspolitik

Middelfart Stadion

Adlerhusvej 3

5500 Middelfart

Administration

Alsvej 8

5500 Middelfart

Kontakt os

Telefon: 20 12 98 58

E-mail: sg@middelfartboldklub.dk