Faren ved at være favorit

Afsender: Webmaster 13. sep. 2018

I lørdagens kamp på Middelfart Stadion kan hjemmeholdet ikke undgå at blive udråbt som favorit. Favoritrollen er ikke altid det bedste udgangspunkt for en kamp, da det også kan blive en sovepude for favoritten, samtidig med at der skabes en trodsreaktion hos modstanderen. Vi har ofte set store favoritter snuble i kampe, de ’ikke kunne tabe’ – og så skete det altså alligevel.

De seneste tre kampe mod tre 2. divisionsklubber (inkl. en pokalkamp i Kjellerup) er alle vundet med en samlet målscore på 7-1. Det indikerer stabilt forsvarsarbejde og så er angrebet blevet lidt flittigere end i augusts måneds kampe. I samme periode har Skovshoved en målscore på 1-7, da det efter et udmærket point via 1-1 mod Middelfarts seneste modstander, Vanløse, gik helt galt mod AB, der i sidste runde kørte skovserne over med 6-0. 

Bortset fra det ene point mod Vanløse har Skovshoved kun sejren fra første runde ude mod Marienlyst at se tilbage på med glæde og klubben ligger derfor lidt isoleret i bunden sammen med Avarta og netop Marienlyst. Da Middelfart med sejren i Vanløse hoppede op på andenpladsen, tre point efter førerhundene fra Slagelse, der med oprykkernes kendte gejst er kommet godt i gang, er der langt mellem holdene i stillingen. Ni point i forskel på lørdagens modstandere understreger Middelfarts favoritværdighed.

Succes avler succes

Middelfart har i efteråret været meget konstante på udebane, hvor der efter den indledende uafgjorte på første spilledag i Hillerød er gjort rent bord i de følgende fem kampe, heriblandt to pokalkampe. Der er i øvrigt lodtrækning torsdag til 3. runde i Sydbank Pokalen, der afvikles som midtugekamp sidst i september.

Hjemme på den nu igen pænt grønne hjemmebane i Middelfart startede det lidt skralt i august, hvor begge hjemmekampe blev tabt efter kampe, hvor Middelfart havde svært ved at finde målnettet. Der kom gang i sagerne, da Brønshøj for knap 14 dage siden blev slået 3-1 i en kamp, som Middelfart endda kunne have vundet større.

Vi tror, de tre seneste sejre er signalet til, at de blå nu har fået luft under vingerne og kan løfte favoritværdigheden i de kommende kampe, hvor de med den nuværende succes ikke kan undgå at være forhåndsfavoritter. Truppen er bred og der er hård konkurrence om at starte inde, så der er ingen grund til at tro, at den nyvundne succes ikke kan fortsætte.

I sidste sæson, hvor de to hold spillede med i Oprykningsspillet, men hvor begge startede med lave pointtal og aldrig rigtig kom med i topracet, var der tale om snævre afgørelser i de indbyrdes kampe. I den kolde marts måned blev det 0-0 på kunstgræsset i Middelfart i sne, skarp vind og frost og i kampen på Leo Ground/Skovshoved Idrætspark tidligt i maj vandt Middelfart 1-0 på Sebastian Dalgaards enlige træffer i 2. halvleg. Det er de to eneste kampe mellem klubberne, der først mødes igen til foråret i grundspillet.

Skovshoved IF skabte opmærksomhed i sidste sæson, hvor de som oprykkere overraskede ved at spille sig i Oprykningsslutspillet. Skovserne spillede flere gode kampe og flere af naboklubberne fik øje på spillere i de blå SIF trøjer, de kunne bruge. Træner Michael Jørgensen stoppede også i klubben, der i stedet hyrede Peter Gustavsen som ny træner. Nok ikke helt overraskende, at der skal bruges lidt tid til at spille det nye skovserhold sammen, men vi håber selvfølgelig ikke, det giver resultat allerede nu, hvor Skovshoved som en slags dark horse stiller op i sorte udebanetrøjer.

Det er dommer Allan Staal, der har fløjten med på banen lørdag, hvor der startes kl. 14.00.

Tekst: Leo Jensen    

?
F
?
?
?