Et point var to for lidt

Afsender: Webmaster 11. nov. 2018

Isoleret set var det ikke så dårligt at hente et point i kampen på Valby Stadion, der blev spillet i rigtigt novembervejr med snigende kulde og indimellem trist regn. Middelfart havde flere store chancer til at afgøre kampen og sætte alle tre lunende point på kontoen, men kunne også være tilfredse med, at Frem ikke udnyttede et par foræringer fra et ellers nogenlunde solidt spillende Middelfartforsvar.

Kulissen var som altid i orden, når der spilles i Valby. Frems farverige og højlydte publikum, ’det ægte København’, som de kalder sig, skabte fin stemning mod ’det ægte Middelfart’, men spillerne havde svært ved at skabe de chancer, der kunne have givet mål og mere underholdning. Så det hele endte med en salomonisk 0-0 løsning, der samtidig sikrede Middelfart førstepladsen i Pulje 2 hen over den tilstundende vinterperiode. 9. marts går det videre, når de blå åbner sæsonen hjemme mod Slagelse.

Frem i bakgear

Middelfart stillede efterårets sidste start-ellever uden de store overraskelser. Casper Radza på mål bag Malte Jürgensen, Niclas Vemmelund, Kristoffer Gjettermann og Peter Jul Nielsen. Midt på var valget igen faldet på Lasse Thomsen og Martin Conley og kanterne udgjordes af Kim Elgaard og Sebastian Dalgaard. Fremme lå Casper Johansen og Søren Andreasen.

Middelfart lagde bedst ud og fra starten noteredes et udmærket forsøg fra Søren Andreasen efter 8 min. og Sebastian Dalgaard opsnappede efter 17 minutter en løs bold fra Fremforsvaret og satte Kim Elgaard op til et nærgående hovedstød. Efter 24 minutter kom Frems første store chance, da lidt blå uopmærksomhed gav en Fremangriber åbent skud inde omkring 11 meter pletten. Radza reddede dog den lidt uskarpe afslutning.

Efter 28 minutter opstod en situation, hvor de fleste andre end dommeren så et klart straffespark, da en fri Kim Elgaard sendte bolden forbi Frems keeper og på vej ind over stregen. En Fremforsvarer kurede ind i bolden og viftede den væk med hånden lige før stregen. I den situation kunne et VAR udstyr hurtigt have ændret kampens gang. 

I det 38. minut kom så den næste helt store mulighed, da Middelfart overløb det bakkende Fremforsvar og på indlægget fra baglinjen fik Søren Andreasen frit skud på mål, hvor også målmanden var helt væk. Bolden blev ramt for dybt og sejlede lige over det tomme målgab. Der kunne kampen igen være tippet til de blå. Minuttet efter havde Casper Johansen et godt forsøg, der blev blokeret af det hårdt kæmpende Fremforsvar.

Lyset blev tændt

Til 2. halvleg blev der tændt for stadionprojektørerne og man sad med håbet om, at spillerne nu kunne finde målet. Efter 52 minutter var der igen et forsøg fra Søren Andreasen, inden Frem’erne fik mere styr på spillet og bød ind med nogle forsøg. Der var dog ikke rigtig bud efter ændringer på måltavlen før i kampens sidste kvarter.

Middelfart byttede Peter Kristensen ind for Martin Conley efter 66 minutter og ti minutter senere var det Esben Petersen, der afløste Søren Andreasen i frontlinjen. Et par minutter efter sin indskiftning fik Esben den helt store mulighed for at kampens helt store blå helt, da han blev spillet helt alene igennem med Frems målmand. Måske var Esben Petersen stadig lidt kold efter indskiftningen, da han afsluttede fladt til venstre og for tæt på keeperen, der kunne vifte den store chance til hjørne med en refleksredning. Det var også i denne periode, Middelfart appellerede for endnu en mulig straffesparkskendelse uden held.

Efter 83 minutter kom kampens grimme situation, hvor Lasse Thomsen faldt forkert ned og rev skulderen af led. Under store smerter blev han hjulpet fra banen, men forlydender fra hospitalet efter kampen forsikrede heldigvis om, at skaden ikke er værre, end at Lasse vil være helt klar til træningsstart i januar. 

Rasmus Fink afløste og var kort efter vidne til kampens største blunder i Middelfartforsvaret, der spillede bolden lige i benene på en modstander, der til alt held ikke formåede at forvandle den store chance til en dræbende scoring. Middelfart pressede godt til sidst, mens det trætte Fremforsvar i flere situationer sparkede væk i sidste øjeblik. I kampens overtid var det sidste forsøg fra Gjettermann, der var med fremme og prøvede med et hovedstød, der ikke ramte målet og dommer Rosenberg leverede det sidste pift i fløjten i Middelfarts anden 0-0 kamp her i efteråret.

Det giver en undervejsstilling i et kommende oprykningsspil – inden de sidste seks runder – der i toppen ser sådan ud: Kolding 35 point, Skive 34 point, FC Jammerbugt 32 point, Middelfart 31 point, Brabrand 31 point, Brønshøj og Aarhus Fremad begge 30 point. Det bliver spændende at følge.

Tekst: Leo Jensen

?
F
?
?
?