En start på det jævne

Afsender: John Conley 4. aug. 2018

Middelfarts første kamp blev spillet på en efter forholdene udmærket, lidt bulet bane i nordsjællandske Hillerød, hvor mange lokale støttede op om byens stolthed. Som en lokal, stolt tilhænger og tidligere fodboldformand oplyste, var Hillerød indtil sidste år Danmarks største by (ca. 46.000 indbyggere) uden et divisionshold. Det er Hillerød Fodbold tilsyneladende godt på vej til at lave grundigt om på.

Middelfart, der var favoritter set ud fra tidligere meritter, stillede op uden Martin Conley midt på, men havde ellers den formodet stærkeste opstilling på plads. Casper Radza på mål og en forsvarskæde med Magnus Pedersen, Niclas Vemmelund, Kristoffer Gjettermann og Peter Jul Nielsen. Midt på tog Lasse Thomsen og Rasmus Fink Hansen de hårde slag. Kanterne blev passet af Peter Dahl Kristensen og Sebastian Dalgaard og længst fremme lå Casper Johansen og Martin Hedeager Jensen.

God 1. halvleg

Middelfart lagde ud i pænt tempo mod et hårdt kæmpende orangeklædt hjemmehold, der ikke selv producerede nævneværdige målchancer, men sad godt på de blå med bidende tacklinger og evnen til at komme i vejen for Middelfarts opspil. Casper Johansen havde et fint forsøg allerede efter 6 minutter, men ellers var det svært at omsætte spilovertaget til åbne chancer.

Vi skulle hen til omkring den halve time, inden Peter Kristensen havde Middelfarts næste nærgående afslutning. Nu pressede Middelfart og efter 33 minutter lavede Martin Hedeager en lille genistreg, da hans førstegangsberøring blev til et vip bagover sig selv og Hillerødforsvaret og frit løb mod den nordsjællandske målmand. Usvigelig sikkert blev bolden placeret forbi målmanden til 1-0 og den lille blå klan på de solbeskinnede tilskuerpladser vejrede sejrssang og en succesrig premiere.

Der skete ikke så meget mere i 1. halvleg og den velassorterede grill og kolde drikke udskænkning blev testet med absolut tilfredsstillende resultat, mens øvrige kampstillinger blev studeret.

Niveauet faldt efter pausen

Middelfart kom tilsyneladende fint ud efter pausen, men der blev ikke produceret seriøse målchancer og scoret det mål, der kunne have afgjort kampen. Pludselig ud af ingenting udlignede Hillerød til 1-1 på et langskud ude fra kanten i højre side efter et lille kvarter i 2. halvleg, hvor keeper Radza blev overrumplet. 100 pct. effektivitet fra Hillerød – et skud inden for målrammen og et mål. 

Middelfarts svar var ikke at hæve tempoet, som uden tvivl havde presset hjemmeholdet, men tværtimod at spille mere sikkert og prøve at efterligne Hillerøds robuste stil, hårde tacklinger og tæt på kroppen, og mange nærkampe. Sebastian Dalgaard med den gode teknik forsøgte flere gange at afdrible de orange, men det sidste træk blev enten opfanget i forsvaret eller løb fra modtageren. Efter 66 min. var der et sådant godt oplæg, der endte for fødderne af Martin Hedeager, men desværre også lige på målmanden.

Middelfart byttede Rasmus Fink med Malte Jürgensen, og netop Malte havde kort efter et godt forsøg lige over mål efter et godt oplæg fra Peter Kristensen. Derefter var der flere hårde sammenstød og Middelfart byttede begge kanter, Dalgaard og Kristensen, med hhv. Mads Aasgaard og Søren Andreasen, men der var ikke mere i de ophedede ben. For mange afleveringer endte med fejladresse og det var snarere Hillerød, der nærmede sig en afgørelse på kampen.

En sådan var et frispark tre minutter før tid, hvor et par blå folk forfulgte en Hillerødmand og nåede ham lige uden for feltet. Det efterfølgende frispark røg helt op i krogen og tog til alt held overlæggeren og sprang i spil igen. Hillerødbænk og spillere pressede hårdt på for et mål, men hverken dommer eller linjedommer så til Middelfarts held bolden inde. Det havde været den helt store nedtur.

Træner Jan Vingaard efter kampen: En typisk premierekamp mod et stærkt opsat hjemmehold, hvor vi startede godt, men især i 2. halvleg faldt i tempo og begyndte at slås med Hillerød i stedet for at spille os uden om dem. Vi er på tavlen nu og der er mange kampe endnu, så vi ser frem mod de næste kampe, i pokalen mod Fjordager på tirsdag, og hjemme mod HIK lørdag, hvor vi vil forsøge at forbedre os på nogle af de punkter, der ikke fungerede i dag.

Tekst: Leo Jensen

 

?
F
?
?
?