En fin sæsonafslutning

Afsender: Webmaster 10. jun. 2018

Der var lagt op til en udramatisk blå sejr i sidste runde i Oprykningsspillet hjemme på Middelfart Stadion, hvor det var håbløst at kæmpe mod publikumsmagneten Rock under Broen i den anden ende af byen. Modstanderne fra FC Sydvest kunne ikke undgå bundplaceringen i stillingen uanset resultatet og sprællede ikke voldsomt i varmen. Middelfart-truppen havde derimod nogle ting, de godt ville bevise overfor sig selv inden den kommende korte ferie efter de to seneste nederlag på udebane med et rundt nul på måltavlen under egne scoringer.

Det lykkedes da også med det meste. 6. pladsen blev sikret sammen med status som Fyns bedst placerede klub uden for Superligaen, målscoren sluttede positiv med plus to på kontoen, anfører Casper Johansen fik med tre mål skudt sig ind på en delt 4. plads på topscorerlisten og den solide 4-0 sejr var en god afslutning for en trup, der vil se lidt anderledes ud, når der sparkes en ny sæson i gang med træning fra første tirsdag i juli.

Mange chancer

Middelfart kunne med lidt større træfsikkerhed i de første minutter have sikret sig en hurtig føring med bl.a. en pæn stor chance til Martin Hedeager, men ellers var den første halve time præget af en lidt for skødesløs postgang med for mange adresseløse forsendelser. Vi skulle således hen til det 30. minut, inden anfører Casper Johansen startede sit målshow, da han opfangede en bold midt for det sønderjyske mål og sendte den sikkert i nettet til 1-0.

Indtil da havde FC Sydvest kæmpet godt for at undgå en scoring mod sig, mens de ikke selv formåede at producere noget, der lignede chancer. To minutter senere kunne Calle doble sin og Middelfarts målkonto til 2-0, da flere hurtige kombinationer endte med, at Martin Hedeager stak ham bolden, igen midt for mål, og der var god tid til at placere bolden sikkert helt ude ved stolpen. Fire minutter før pausen fik Martin Hedeager selv et par muligheder, men halvlegsstillingen forblev ved de 2-0.

I pausen kunne det kyndige publikum drøfte stillingerne i de giftige og målrige bundslag, der var i gang i Kvalifikationsspillet, hvor to fynske hold var i ilden, og lidt fra DS, hvorfra der kommer en fynsk modstander i efterårets puljekampe.

Fra 2. halvlegs start havde Malte Jürgensen afløst en småskadet Magnus Pedersen på backpladsen og inden for de første minutter kunne føringen være doblet op, da både Peter Kristensen og Niclas Vemmelund havde store chancer. Der skulle dog kun gå seks minutter, inden Casper Johansen fik gjort sit hattrick færdigt, da han afsluttede et flot angreb af med at sparke bolden helt op i krogen. En stærk konkurrent til det mål Yussuf Poulsen lavede for landsholdet nogle timer senere på Brøndby Stadion.

Derefter var der i den næste halve time adskillige muligheder for at give Sydvest en regulær afklapsning, men der blev i flere situationer spillet lidt for meget hæl og tå af de blå, så de rødklædte Sydvestfolk slap med skrækken og fik raget bolden væk i sidste øjeblik eller en aflevering blev for kort. Søren Andreasen afløste Rasmus Fink undervejs og senere fik Malthe Karsberg sæsonens sidste minutter i stedet for Sebastian Dalgaard.

Ring efter Peter

Vi havde dog lige en speciel oplevelse til gode i det 83. minut, hvor Casper Johansen satte Peter Kristensen op til et akrobatisk hovedstød, der i en bue gik hen over målmand og forsvar og ind ved fjerneste stolpe til 4-0 og dagens ubetinget største bifald til sæsonens sidste målscorer. Så gjorde det mindre, at et par store chancer i de sidste minutter ikke blev udnyttet.

Efter slutfløjtet kunne de opmærksomme telefonkiggere konstatere, at Fyn mistede et divisionshold denne eftermiddag og fik et nyt, da fodboldmagten i Odense Nordvest skiftede fra Næsby til TPI, der næsten ikke kan undgå at rykke op i 2. division. Så er det op til Dalum, om Odense Sydvest når at redde sig i sidste runde og igen bliver modstander for Middelfart til efteråret.   

Der var ubetinget ros til holdet fra træner Vingaard for en målrettet indsats trods kampens begrænsede betydning, og for at FC Sydvest stort blev holdt fra skud på mål – og Vingaard fik med et stort smil også lige bemærket, at han gerne havde set lidt mere end 25 procents effektivitet foran mål. Så blev der gjort klar til sæsonens sidste sejrssang om pølsemix osv. inden tak for sæsonen, lidt fadøl, lidt farvelkram og kursen blev sat mod nogle gode timer i selskab med bro, rock og tusinder af feststemte koncertgæster. 

Tekst: Leo Jensen

?
F
?
?
?