Sidste tur med kliken

Afsender: Webmaster 8. nov. 2018

Efter et succesrigt efterår med foreløbig 30 point i 15 kampe og en forholdsvis sikker førsteplads tager Middelfart Boldklub lørdag årets sidste bustur over Storebælt med mål på Valby Stadion, hvor Boldklubben Frem holder til. Den traditionsrige klub i de karakteristiske blå/røde tværstribede trøjer, der kalder sig det ægte København, har været lidt hårde ved Middelfart i indeværende år, hvor vi i tre kampe kun har opnået ét point.
Det skal der helst rettes op på i lørdagens kamp og da Frem også er indstillet på hård fight for en sejr, så de kommer over ’oprykningsstregen’ inden vinterpausen, er der lagt op til en seværdig forestilling her på kanten til det sene efterår med løv- og tæppefald for efteråret 2018. Så ingen tvivl om, at en sejr her vil være med til at tænde julelys i øjnene på drengene, når der inden længe midlertidigt drosles ned for aktiviteterne på træningsbanen og julefreden med al dens uro tager over.

Frem i transformation

Boldklubben Frem, der har noget af den bedste fansupport og lydkulisse i 2. division, er gået en del igennem de seneste sæsoner. Det er de færreste af klubbens tilhængere, der kan huske klubbens sidste mesterskab i 1944, men ingen er i tvivl om, at Frem trods svingende resultater hører hjemme på solsiden i dansk fodbold og noget højere end 2. division. Det har bare været svært at holde fast i toppen. Frem har ikke besøgt Superligaen siden sæsonen 2003-04, hvor det blev til et enkelt år og i 2010 rykkede klubben ud af den næstbedste række.

Boldklubben Frem satser igen højt og den nye træner fra denne sæsons start, Lasse Holmgaard, beretter om et projekt, der gerne i løbet af et år skulle gøre Frem i stand til at gå efter 2. divisions Top 3. Frem tog en dyb indånding efter forårets kampe, hvor slutresultatet, en niendeplads trods fire point mod Middelfart, var skuffende for klubben med de store ambitioner. Der blev lavet nye målsætninger, skiftet markant ud på træner- og spillerside og planlagt ud fra nye økonomiske realiteter.

Det har foreløbig resulteret i 22 point og en aktuel placering lige uden for den eftertragtede Top 6. Ét point i de tre seneste kampe er under forventning for Valbyklubben, der senest har tabt til Hillerød og B93, men med en sejr lørdag kan rykke op på 4. pladsen, hvis de andre resultater flasker sig.

Det blev 1-0 til Frem på et frisparksmål, da de i august gæstede Middelfart Stadion i en kamp, hvor de blå havde svært ved at få klaveret til at spille i den første af efterårets hjemmekampe. Det var i øvrigt samme resultat i foråret, da Middelfart var på besøg i Valby på et tidspunkt, hvor oprykkerne var stukket af i toppen af rækken og ingen af holdene kunne nå noget videre. Tidligere på foråret blev det 1-1 i Middelfart, hvor hjemmeholdet oplevede, at Frem scorede på noget nær deres eneste chance i kampen, efter Casper Johansen hurtigt havde bragt Middelfart foran på et straffespark.

Så er der bedre minder fra foråret 2017, hvor Middelfart vandt begge kampe (2-0 hjemme og 1-0 ude) i den overbevisende march mod den suveræne førsteplads i Kvalifikationsspillet. Begge hold har haft svært ved at udnytte hjemmebanefordelen i efteråret, hvor Middelfart til gengæld har vist sig helt suveræne på udebane.

Et farvel

Sæsonafslutninger betyder ofte, at der hilses af med spillere, der skal videre i deres jagt på fodboldsucces. For Middelfarts vedkommende siger vi lørdag farvel til angriberen Martin Hedeager Jensen, der efter halvanden sæson i Middelfart vender tilbage til rødderne i Kolding IF. Med Koldings succes i 2. divisions vestpulje er det sandsynligt, at vi støder på Martin igen til foråret, når der skal spilles oprykningskampe. Tak til Martin for indsatsen i den blå trøje.  

Ellers er opgaven for træner Jan Vingaard at finde den rigtige, slagkraftige opstilling, hvor der for fleres vedkommende skal hentes de sidste ressourcer frem og repareres lidt på det almindelige slid efter et krævende efterår. Middelfart kan med en sejr se tilbage på at have holdt målsætningen for grundspillet om et gennemsnit på min. to points pr kamp, at have placeret sig på førstepladsen i puljen og være pointmæssigt på omgangshøjde med holdene i vestpuljen. Der er meget at holde øje med, når turneringsplanlæggernes ideer skal udmøntes. 

Det er også vigtigt med det gode sidste indtryk, inden kamptøjet pakkes væk for vinteren efter den sidste tur med kliken i år, holdes afslutningsfest og pustes lidt ud, inden der kaldes til træning igen i starten af januar. Resultatet og spillet sidste lørdag med 1-1 hjemme mod Vanløse, hvor Casper Johansens straffesparkscoring udlignede Vanløses tidlige føringsmål, og et pres sidst i kampen ikke udløste det eftertragtede vindermål, var noget skuffende for både holdet og publikum. Middelfart har modsat tidligere haft svært ved at afgøre flere af hjemmekampene, men udebanestatistikken har heldigvis kompenseret for det. Den læner vi os også opad på lørdag.

Det er dommer Simon Rosenlund, som vi kender fra den gode kamp for 14 dage siden med sejren over Brønshøj, der passer fløjten på Valby Stadion. Kampstart kl. 14.00.

Tekst: Leo Jensen    

?
F
?
?
?